راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

دومین صبحانه انجمن تجارت الکترونیک تهران برگزار شد / آمادگی بخش خصوصی برای تدوین قوانین دولتی

دومین صبحانه انجمن تجارت الکترونیک تهران با موضوع سلامت دیجیتال و با حضور شرکت‌های این حوزه و مدیران بخش خصوصی و تصمیم‌گیران دولتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک تهران،‌ نیما قاضی، رئیس انجمن، در این نشست‌ با بیان اینکه انجمن حدود سه سال است در اتاق بازرگانی تهران شکل گرفته و تعدادی از شرکت‌های بزرگ حوزه تجارت الکترونیک این انجمن را شکل دادند،‌ افزود: «در این انجمن بنای ما کار و فعالیت صنفی است؛ تعدادی کمیسیون مانند کمیسیون قوانين و مقررات،‌ كميسيون بيمه و ماليات و تأمین سرمایه در این انجمن شکل گرفته و پس از آن به سراغ کمیسیون‌های موضوعی مانند کمیسیون سلامت دیجیتال که امروز میزبان این برنامه است، رفتیم که این کمیسیون‌ها به موضوعات آن حوزه می‌پردازند.»

وی در ادامه گفت: «هدف ما از این برنامه آشنایی با فعالان حوزه سلامت دیجیتال در بخش‌های دولتی و خصوصی و تسهیل در همکاری این بخش‌هاست.»


بخش خصوصی مشاور بخش دولتی است


در ادامه این نشست ژوبین علاقبند، رئیس کمیسیون سلامت الکترونیک انجمن و مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری لیان، با اشاره به تعاملاتی که در دوره مدیرعاملی خود با رگولاتوری و نهادهای دولتی داشت، خاطرنشان کرد: «روز اولی که برای توضیح درباره اسنپ، وارد وزارت کشور شدیم، این هدف در نهادهای دولتی دنبال می‌شد که اسنپ تعطیل شود، اما با این شرایط سه سال بعد و در شرایطی که سهمیه‌بندی سوخت در وزارت نفت انجام می‌شد،‌ یکی از معاونان وزارت کشور بهتر از ما از اسنپ دفاع می‌کرد.»

علاقبند در ادامه گفت: «یکی از اهدافی که امروز در کمیسیون سلامت دیجیتال داریم، این است که به عزیزان بخش دولتی بگوییم بخش خصوصی را به‌عنوان مشاور در کنار خود در نظر بگیرید. به این دلیل که شرکت‌ها وقتی فعالیت می‌کنند، وارد فضاهایی می‌شوند که قانونی برای آن وجود نداشته و خلاء قانونی وجود دارد.»

رئیس کمیسیون سلامت الکترونیک انجمن،‌ با تأکید بر اینکه اولین عکس‌العملی که اتفاق می‌افتد، این است که بازیگران سنتی که در آن فضا بودند،‌ این خواسته را دارند که جلوی این فعالیت‌ها گرفته شود، اظهار کرد: «این امر از عدم آگاهی نسبت به فضای سلامت دیجیتال نشئت می‌گیرد. مانند اولین عکس‌العملی که نسبت به اسنپ وجود داشت که باید تعطیل شود، اما زمانی که شرایط سفر با اسنپ را توضیح دادیم، با خیال راحت به اسنپ اعتماد کردند؛ چراکه خود بخش خصوصی به بقا در این حوزه نیاز دارد.»

وی ادامه داد: «در حال حاضر در بحث آزمایش آنلاین، شرکت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند، دغدغه این را دارند تا به بهترین شکل ممکن، این کار برای کاربر انجام شود؛ چراکه اگر این اتفاق نیفتد، اولین کسی که ضربه می‌خورد، همان شرکت است. در نتیجه ما این دغدغه‌ها را داریم و هدف از تشکیل کمیسیون سلامت دیجیتال این است که به بخش دولتی بگوییم ما کنار شما هستیم و تجربه عملی داریم و اکثر دغدغه‌هایی که قانون‌گذار دارد، پیش از این پاسخ داده شده است. البته برخی از موارد هم پاسخ داده نشده که در کنار هم می‌توان این مسائل را نیز پاسخ داد.»

علاقبند با اشاره به اینکه هدف دوم کمیسیون این است که بخش خصوصی باید کنار یکدیگر بنشیند و متحد باشد، خاطرنشان کرد: «امروز بسیاری از کسب‌وکارهایی که در اینجا جمع شده‌اند، رقیب یکدیگر هستند، اما با وجود رقابتی که این شرکت‌ها دارند، باید برای رسیدن به اهداف مشترک کنار یکدیگر باشند. با این کار می‌توانیم مانع از به وجود آمدن قوانینی شویم که این کسب‌وکارها را با مشکل مواجه می‌کند و با تصویب قوانینی که دغدغه‌های حاکمیتی و حقوق مردم را در این سرویس‌ها پاسخ دهد، به اقتصاد کشور کمک کنیم.»

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری لیان‌ ادامه داد: «هر ایرانی 7.5 ویزیت پزشکی در سال انجام می‌دهد که چیزی نزدیک به 640 میلیون ویزیت در سال برای کل کشور می‌شود. از این تعداد 2.5 ویزیت برای آزمایش و مابقی آن ویزیت‌هایی است که نزد پزشک انجام می‌شود و از این تعداد اگر ماهی 30 میلیون ویزیت هم انجام شود، تعداد ویزیت‌های آنلاین آن به 500 هزار هم نمی‌رسد که سهم ناچیزی در این عرصه خواهد بود.»

وی بیان کرد: «‌خواهشم از مسئولان این است که بخش خصوصی را درگیر کرده و دغدغه‌های ما را بشنوید و به این موضوع نیز توجه داشته باشید که ما نیز دغدغه‌های حاکمیتی را به‌خوبی می‌شناسیم؛ چراکه این دغدغه‌ها در کسب‌وکار ما تأثیرگذار است و برای حفظ کسب‌وکار خودمان مهم است دغدغه‌هایی را که در ذهن شماست، رعایت کرده و خلأهای قانونی را که وجود دارد، برطرف کنیم.»

علاقبند در پایان اضافه کرد: «هدف سوم ما این است که تشکل‌های مختلف کنار یکدیگر باشند. برای ما مهم این است تا قوانینی تصویب شود که کسب‌وکارها بتوانند به فعالیت‌هایشان در حالت قانونی ادامه دهند. همه تشکل‌ها هدف مشترکی دارند و آن دفاع از حق بخش خصوصی است و باید مطمئن شوند قوانینی تصویب نمی‌شود که بی‌دلیل مانع از فعالیت کسب‌وکارها شود.»


انجمن‌ها از زاویه منفعت جمعی مسائل را حل کنند


رضا باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در این نشست با اشاره به آمارهایی که داده شد، تصریح کرد: «آمارهایی که ژوبین علاقبند ارائه داد، مواردی بود که پیش از این برآورد بیشتری از آن می‌شد. برای مثال عدد 640 میلیون را 800 میلیون برآورد کرده بودند، اما این عددی که امروز ارائه می‌شود، به‌دلیل داده‌هایی که وجود دارد، آمار دقیق‌تری است.»

وی ادامه داد: «امروز تابوی نسخه الکترونیک شکسته و این داستان، آغاز راه است و فضایی است که جذبه کسب‌وکار دارد و نیاز کشور است.»

باقری اصل با تأکید بر اینکه در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال،‌ اتفاقات مثبتی در حال شکل‌گیری است، بیان کرد: «برای مثال در حوزه بیمه، با نامه‌ای که فعالان این حوزه به رئیس کارگروه زدند و مکاتباتی که با بیمه مرکزی شکل گرفت،‌ فعالیت سامانه آمیتیس متوقف شد. طی این مدت تماس‌های زیادی نیز از بیمه مرکزی داشتیم تا این مسئله را حل کنیم؛ منتها چون از جانب بخش خصوصی خیال‌مان راحت نیست، این کار را انجام ندادیم. به این دلیل که برخی فعالان حوزه بیمه، با بیمه مرکزی توافق کردند؛ بنابراین ورود ما معنایی ندارد.»

جانشین رئیس کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال ادامه داد: «مسئله اتحاد که در صحبت‌های حاضران به آن اشاره شد، مسئله مهمی است که برخی کسب‌وکارها به‌دلیل نگرانی‌هایی که دارند، به‌تنهایی پای میز مذاکره با دولت می‌نشینند. وجود انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی به این دلیل است که از زاویه منفعت جنبی مسائل را حل کنند. در حال حاضر کارگروهی که به‌عنوان کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کند، می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا تهدیدات موجود را به فرصت تبدیل کند.»

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در پایان افزود: «داده‌های نظام سلامت الکترونیک در تمام دنیا جزء داده‌های حساس تلقی می‌شود و پاسداری از آن وظیفه تک‌تک فعالان این حوزه است که امیدواریم با کمک یکدیگر، قوانین این حوزه را نیز به تصویب برسانیم.»

در ادامه این نشست،‌ امین بیگلرخانی، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: «در این مدتی که فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم، ثابت کردیم که به‌عنوان تسهیلگر کنار بخش خصوصی حضور داریم. هرچند خط قرمز ما همچنان سلامت مردم و حفاظت از اطلاعات و داده‌های سلامت است، اما تا جایی که ممکن است سعی داریم کار اصلی را انجام دهیم.»

وی ادامه داد: «یکی از مواردی که رعایت شده، این است که ما به‌عنوان دولت وارد اجرا نشویم. با وجود همه درخواست‌هایی که وجود دارد مبنی بر اینکه پنل یکپارچه نسخه الکترونیک بدهیم، تابه‌امروز مقاومت کرده‌ایم و تلاش اصلی ما این است که سهم بخش خصوصی را ارتقا دهیم. به همین دلیل از کمک‌هایی که می‌توان از جانب بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف انجام داد، استقبال می‌کنیم.»

در ادامه فرزین فردیس، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز با تأکید بر اتحاد در بخش خصوصی بیان کرد: «ما معمولاً زیاد انتقاد می‌کنیم، اما راه‌حلی ارائه نمی‌دهیم. در صورتی که در برخی موارد پیشنهادهایی که ارائه داده‌ایم، جواب گرفته و موفق بوده‌ایم.»

وی در ادامه به پتانسیل‌هایی که در اتاق بازرگانی وجود دارد، اشاره کرده و افزود: «پتانسیلی که در اتاق بازرگانی وجود دارد، این است که به‌جز ما که اقتصاد دیجیتال و نوآوری می‌فهمیم،‌ بزرگان سلامت کشور نیز حضور دارند و کمیسیون بزرگ و قدیمی به نام کمیسیون سلامت نیز وجود دارد. چیزی که من یاد گرفتم، این است که هم می‌توان از آنها یاد گرفت که با دولت چگونه تعامل کرد و هم می‌توان آنها را به‌عنوان یار و همراه، کنار خودمان داشته باشیم. در این صورت می‌توان به‌صورت متحد جلو رفت، صحبت کرد و امتیاز گرفت.»

مهدی خدادادی، احمد طاهرخانی، حسین اسلامی، حسین ریاضی و‌ سینا مرعشی نیز از دیگر سخنرانان این نشست بودند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.