پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
علی شریعتی در پاسخ به راه پرداخت: برکناری همتی کمکی به او در انتخابات نمیکند
شریعتی در پاسخ به این سؤال که آیا همتی قصد داشت که برچسب نمایندگی از وضع موجود را با این کار از روی خود بردارد نیز گفت: «اگر همتی قصد داشت این کار را انجام دهد، باید زودتر استعفا میداد ولی وقتیکه شاهد برکناری او هستیم، میتوان بهنوعی تعبیر به کارشکنی در مسیر فعلی دولت از سمت آقای همتی نیز این موضوع را برشمرد»
روزی که ناصر همتی بهعنوان رئیسکل بانک مرکزی وارد ساختمان وزارت کشور شد و برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کرد، نقش او برای حضور در انتخابات چندان روشن و مشخص نبود زیراکسی نمیدانست که او دقیقاً با کدام پشتوانه وارد انتخابات شده است؛ اما زمانی که همتی بهعنوان 7 نامزد نهایی تائید شده انتخابات ریاست جمهوری پس از خیل عظیم رد صلاحیت شدگان قرار گرفت شرایط تغییر کرد و نقش او در نبود نامزدی که از سمت دولت فعلی حمایت شود مبهمتر از گذشته شد.
از اواخر هفته گذشته نیز که زمزمههای برکناری عبدالناصر همتی از سمت رئیس کلی بانک مرکزی مطرح شد نشان داد که دولت نیز تمایلی به حضور او در انتخابات ندارد تا درنهایت امروز همه حدس و گمانها پایان یافت و او رسماً برکنار شد. همتی که شب گذشته در کلاب هاوس حاضر شد برای اولین بار بهطور رسمی اعلام کرد که حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهور از همتی خواسته با توجه به اینکه حضور او در انتخابات بر روند اقتصادی کشور و روزهای پایانی دولت اثرگذار خواهد بود، از انتخابات انصراف دهد؛ اما او این کار را نپذیرفته و حالا روحانی پس از چند روز حواشی رسماً او را از این سمت برکنار کرد.
علی شریعتی فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با راه پرداخت در خصوص دلایل برکناری همتی گفت: «بحث اصلی سیاستهای دلاری دولت در روزهای پایانی دوره خود است که قصد دارد در شرایط بهتری آن را تحویل دولت آینده دهد. در حال حاضر دو طیف خود را مخالف اقدام دولت در خصوص بحث کاهش نرخ ارز میداند. یکی از سمت مجلس و دیگری شخص آقای همتی است. این طیف معتقدند که سیاستهای دولت در راستای سرکوب نرخ ارز و کنترل بازار است چراکه دولت و شخص آقای روحانی علاقهمنداست که قیمت دلار در شرایط متعادلتری در پایان دولت قرار گیرد.»
شریعتی با اشاره به صحبتهای همتی در کلاب هاوس گفت: «بر اساس صحبتهای همتی در کلاب هاوس نشان میدهد که ایشان چندان تمایلی نداشته در چارچوبی که آقای روحانی تعیین کرده فعالیت کند؛ اما اگر همتی قصد داشت یک مانور انتخاباتی دهد، باید عطای روزهای باقیمانده دولت را به لقایش میبخشید و از سمت خود استعفا میداد.»
این عضو اتاق مشترک ایران و عراق گفت: «بحث تعیین نرخ ارز در روزهای پایانی دولت موضوع بسیار مهمی است؛ زیرا دولت تمایل به پایین آوردن نرخ ارز دارد که اگر این اتفاق براثر برداشته شدن تحریمها و آزادسازی منابع ایران در خارج از کشور رخ دهد امری مقدس به شمار میآید اما اگر این اقدام به شکل مصنوعی صورت گیرد قطعاً کار درستی نیست.»
شریعتی در پاسخ به این سؤال که آیا همتی قصد داشت که برچسب نمایندگی از وضع موجود را با این کار از روی خود بردارد نیز گفت: «اگر همتی قصد داشت این کار را انجام دهد، باید زودتر استعفا میداد ولی وقتیکه شاهد برکناری او هستیم، میتوان بهنوعی تعبیر به کارشکنی در مسیر فعلی دولت از سمت آقای همتی نیز این موضوع را برشمرد و این اتفاق را در رزومه انتخاباتی آقای همتی مثبت نمیبینم. هرچند حمله به دولت و زدن آن در روزهای انتخاباتی امتیاز خواهد داشت ولی اگر ایشان استعفا میداد میتوانست به لحاظ انتخاباتی مفیدتر باشد؛ اما این عزل چندان کمکی به ایشان نخواهد کرد.»
شریعتی در پایان با اشاره به جانشین احتمالی همتی در مسند ریاست بانک مرکزی نیز گفت: «در خصوص گزینه جانشینی آقای همتی نیز باید گفت، همینکه ایشان بتواند این جابهجایی را با کمترین تکان و چالش انجام دهد نکته مثبتی برای کارنامه ایشان خواهد بود.»