راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

هر خط تلفن همراه، یک بانک

گذشت آن زمان که یک خط تلفن‌همراه برای خریداران بیش از یک میلیون تومان آب می‌خورد. امروز با ۵ هزار تومان می‌توانید صاحب یک خط تلفن‌همراه شوید.

این تکنولوژی آنقدر با زندگی این روزهای همه ایرانی‌ها از بزرگ و شاغل گرفته تا کوچک و خانه‌دار عجین شده که کمتر سازمان و نهادی است که به ظرفیت‌های آشکار و نهان آن پی نبرده باشد و در پی استفاده از این ظرفیت نباشد.

.

موبایل بانکینگ در ایران

موبایل بانکینگ در ایران چندان پرسابقه نیست اما در بسیاری از کشورهای غربی سال‌هاست که استفاده می‌شود و نسبت به مکانش در بعضی جاها مثل اروپای غربی پرطرفدار و در برخی نقاط هم طرفداران چندانی ندارد.

بانکداری با تلفن‌همراه (به انگلیسی: Mobile Banking یا Mobile Payment) سامانه‌ای است که از طریق تلفن‌همراه می‌توان عملیات بانکی خود را انجام داد. در این سامانه با نصب یک نرم‌افزار روی گوشی تلفن‌همراه بدون مراجعه به بانک و در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توان عملیاتی از قبیل دریافت موجودی حساب، انتقال وجه و پرداخت قبوض را انجام داد.

درایران خدمات مختلفی از اعلام موجودی حساب، خرید از فروشگاه‌ها، پرداخت هزینه‌ها در هتل‌ها و سایر مراکز خدماتی، خدمات چک و امکان پرداخت انواع قبوض از طریق تلفن‌های همراه در قالب موبایل‌بانک از طریق این سیستم صورت می‌پذیرد. اگرچه میزان استفاده از این سرویس بانک‌ها طی ماه اخیر افزایش یافته اما در مقایسه با سایر خدمات الکترونیک بانکی این سیستم چندان پرطرفدار نبوده است.

.

امنیت، اصلی‌ترین مانع همه‌گیری

برخی کارشناسان امنیت را مانع اصلی همه‌گیرشدن این سیستم می‌دانند با وجود اقدامات مثبت صورت گرفته کمتر به بخش امنیت نرم‌افزارهایی که بانک‌های مختلف برای ارائه خدمات گوناگون موبایل بانکینگ راه‌اندازی کرده‌اند پرداخته شده‌است. مساله دیگر امکان سرقت موبایل و خطری است که کاربرانی که عادت دارند تمام کدهای امنیتی را در تلفن خود ذخیره کنند تهدید می‌نماید.

این نکات اگرچه از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند اما نمی‌توان به دلیل وجود خطرهای احتمالی استفاده از تکنولوژی را ترک نمود. بلکه می‌بایست جدیدترین ابزار امنیتی و دستاوردهای نوین را مورد استفاده قرارداد.

منبع: بانکی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.