راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

با اعتبار بانک ملی ایران خرید کن!

طیبی با اشاره بر افزایش استقبال عموم از کارت‌های اعتباری گفت: «عمده متقاضیان دریافت کارت اعتباری در واقع همان اقشاری هستند که تاکنون تسهیلات خرد از بانک می‌گرفتند و اینگونه می‌توان تعبیر کرد که کارت‌های اعتباری می‌تواند یک عدالتی را به جهت توزیع تسهیلات بانکی ایجاد کند.»

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا متولی ارائه و توسعه خدمات کارت اعتباری بانک ملی ایران از افزایش استقبال مردم به کارت‌های اعتباری خبر داد و گفت: «با‌‌توجه به شرایط عمومی کشور و فراگیر شدن ویروس کرونا، کارت‌های اعتباری راهی برای افزایش قدرت خرید مشتریان خواهند بود. کما اینکه در اکثر کشورهای دنیا فرهنگ خرید با کارت اعتباری کاملاً جا افتاده است.»

به گزارش روابط عمومی بانک ملی، امیر طیبی با تاکید بر اینکه بانک ملی ایران با هدف ایجاد قدرت خرید بیشتر و در راستای استانداردهای بین‌المللی و رویه‌های متداول دنیا اقدام به طراحی کارت اعتباری کرده است، گفت: «امروز که کسب‌و‌کارها در کشور تحت تأثیر کرونا قرار دارند، کارت‌های اعتباری می‌توانند یک اعتبار مناسب را در جیب مردم قرار دهند و فرد به میزان مورد نیاز خود خرید اعتباری کند.»


رونق بازار کالای ایرانی با کارت‌های اعتباری


او با بیان اینکه با دستور قاطع بانک مرکزی از مهرماه امسال صددرصد تسهیلات خرد بانک‌ها به صورت کارت اعتباری ارائه می‌شود، ادامه داد: «تأثیر کارت‌های اعتباری را می‌توان در ابعاد وسیع‌تر و در بازارهای داخلی نیز دید. از آن جهت که در تسهیلات خرد، محل هزینه کرد مشتری چندان مشخص نیست اما با کارت‌های اعتباری می‌توان اعتبار را به سمت بازار مورد نظر هدایت کرد و این بازار می‌تواند در راستای رونق بازار کالاهای ایرانی باشد؛ همانند سککوک (سامانه کشوری کسب و کار) که به عنوان اولین سامانه مبادلات اعتباری در ایران در بانک ملی ایران به راه افتاده است.»


تحقق عدالت در توزیع تسهیلات بانکی با کارت اعتباری


طیبی با اشاره بر افزایش استقبال عموم از کارت‌های اعتباری گفت: «عمده متقاضیان دریافت کارت اعتباری در واقع همان اقشاری هستند که تاکنون تسهیلات خرد از بانک می‌گرفتند و اینگونه می‌توان تعبیر کرد که کارت‌های اعتباری می‌تواند یک عدالتی را به جهت توزیع تسهیلات بانکی ایجاد کند.»

او اضافه کرد: «به عبارتی یک فرد می‌توانست اقدام به دریافت تسهیلات خرد از چندین شعبه یا چندین بانک مختلف کند و ابزار سیستمی برای کنترل این امر وجود نداشت. این در حالی است که در کارت اعتباری هر شخص می‌تواند تنها تا سقف ۵۰ میلیون تومان و صرفاً یک بار از سیستم بانکی و نه شعب و بانک‌های متعدد، اقدام به دریافت کارت اعتباری کند. بر این اساس هر فرد تنها یک کارت اعتباری تا سقف ۵۰ میلیون تومان خواهد داشت که می‌تواند انتخاب کند اعتبار آن گردشی و قابل شارژ یا ثابت باشد.»


صدور ۲۸ هزار کارت اعتباری بانک ملی ایران در سال ۹۹


امیر طیبی بیان کرد: « از ابتدای امسال تا نیمه تیرماه بالغ بر ۲۸ هزار کارت اعتباری تا سقف ۵۰ میلیون تومان در شعب بانک ملی ایران صادر شده است و بر اساس آخرین آمار شاپرک، سهم بانک ملی ایران در این بخش در سیستم بانکی ۱۳.۷۲ درصد است که رو به افزایش است و با توجه به سیاست‌های پیش رو، قطعاً نقش بانک ملی ایران در این فرهنگ سازی بسیار پر رنگ خواهد بود.»


نقش پر رنگ بانک ملی ایران در فرهنگ‌ سازی صنعت کارت‌های اعتباری


مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا سهم کارت‌های اعتباری در تراکنش‌های بانکی کشور را در مقایسه با سایر کشورها بسیار پایین عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: «به طور مثال در ترکیه ۵۰ درصد تراکنش‌ها از کارت‌های اعتباری صورت می‌گیرد.»

او با بیان اینکه البته با تاکید دولت و سیاست‌های جدید بانک‌ها در این بخش، رشد سهم کارت‌های اعتباری را شاهد هستیم، تاکید کرد: «کارت اعتباری گزینه مناسب‌تری در مقابل گذاشتن پول نقد در جیبمان است و اگر فرهنگ استفاده از کارت اعتباری همانند کشورهای اروپایی و آمریکایی در کشور ما هم جا بیوفتد، قطعاً منافع آن متوجه مردم خواهد بود.»


تفاوت‌های کارت اعتباری و تسهیلات خرد بانک‌ها


منظور از کارت اعتباری، ارائه کارتی از سوی بانک به متقاضی است که بر اساس آن فرد بتواند تا میزان مشخصی که به آن سقف اعتبار گفته می‌شود، از محل اعتبار ارائه شده توسط بانک، از مراکز فروش کالا یا خدمات خرید کند.

قرارداد کارت اعتباری باید بر اساس عقود اسلامی باشد که بانک مرکزی عقد مرابحه را تعیین کرده است. مدت اعتبار این کارت از تاریخ صدور آن، یکسال قابل شارژ و سه سال قابل تقسیط است و عموماً اعتبار گردشی خواهد بود. در صورت تسویه و یا بازپرداخت تسهیلات، کارت به میزان اصل تسهیلات پرداختی مجدداً شارژ شده و قابل استفاده خواهد بود.

همچنین نرخ سود کارت اعتباری مرابحه بانک ملی ایران بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار (نرخ سود عقود مبادله‌ای) سالانه ۱۸% است و بانک در بازه‌های یک ماهه صورتحساب دارنده کارت اعتباری را صادر و به افراد ارائه می‌کند. دارنده کارت بر اساس شرایط اعطای کارت اعتباری موظف می‌شود تا اعتبار مصرفی در بازه زمانی یک ماهه را تسویه و یا به صورت اقساطی بازپرداخت کند.

در کارت اعتباری بر خلاف تسهیلات خرد نیازی به ارائه فاکتور نیست و این امر شبه‌های احتمالی شرعی را رفع می‌کند. همچنین در تسهیلات خرد، بانک معادل ۸۰ درصد مبلغ خرید کالا را پوشش می‌داد که در کارت اعتباری بحث ۲۰ درصد مابه‌التفاوت وجود ندارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.