پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آموزش مفاهیم شهروند الکترونیک به مردم؛ برگزاری چهاردهمین همایش ملی شهروند الکترونیک در استان مرکزی
شهردار اراک گفت: چهاردهمین همایش ملی شهروند الکترونیک در استان مرکزی به منظور افتتاح شهروند الکترونیک با حضور مقامات کشوری و استانی امروز در اراک برگزار میشود.
سید مرتضی میری امروز در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه چهاردهمین استانی هستیم که طرح آموزش شهروند الکترونیک را به اجرا میگذاریم، افزود: سهمیه آموزش شهروند الکترونیک 50 هزار نفر در نظر گرفته شده بود که البته ما با رایزنیهای صورت دادیم با ظرفیت خارج از حد مجاز و به تعداد 150 هزار نفر این کار را شروع میکنیم.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح با همکاری استانداری، دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و… انجام میشود.
شهردار اراک تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح با توجه به این مهم که تربیت شهروند الکترونیک لازمه تحقق دولت الکترونیک است، افزایش سطح سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است به گونهای که بتوانیم شاهد آثار مستقیم و غیرمستقیم این طرح در جهت تحقق اهداف دولت الکترونیک و پیادهسازی سیستم مدیریتی نوین شهری مبتنی بر فناوری اطلاعات باشیم.
وی ادامه داد: از اهداف دیگر این طرح خدمترسانی آسان، صحیح، سریع و با دقت و همچنین صدور الکترونیکی پروانههای ساختمانی و تفویض کار به دفاتر پیشخوان دولت، کوچک کردن مجموعهها و تقسیم کردن آنها در شهر به منظور دسترسی مردم برای گرفتن خدمت در کوتاهترین زمان ممکن است.
میری بیان کرد: در دنیای امروز که سرعت پیشرفت در عرصه علم به دقیقه و ثانیه رسیده است پیوستن به جهان الکترونیک و فناوری اطلاعات تنها راه ورود به این بزرگراه وسیع است البته با وجود مسائل و مشکلات عدیده مربوط به آلودگی هوا، آلودگیهای صوتی، ترافیک، اتلاف انرژی و اهمیت زمان، لزوم بسترسازی و اعمال دولت و خدمات الکترونیک بسیار مهم است.
وی ادامه داد: شهروند الکترونیک باید از حداقل دانش لازم در باره مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات برخوردار و توانایی برقراری ارتباط با اینترنت و ارسال و دریافت پیامهای الکترونیکی از طریق پست الکترونیک را داشته باشد و همچنین اطلاعات خدمات کالاها و نرمافزارهای مورد نیاز خود را از طریق اینترنت جستجو کند.
شهردار اراک گفت: یکی از روشهای جایگزین انجام فعالیتهای روزمره شهروندی مانند پرداخت عوارض، انجام امور بانکی، مراجعه به ادارات و دریافت مجوز خرید و فروش، آموزشهایی با متد و محتوایی نوین است گرچه تاکنون تلاشهای بسیاری در زمینه افزایش سطح آگاهی مردم انجام شده است لیکن با عنایت به سرعت سرسامآور موج IT در جهان، کشور ما هنوز در جایگاه حقیقی خود قرار نگرفته است.
میری به فواید و مزاید شهروند الکترونیک اشاره کرد و افزود: استفاده از این خدمات منافع بسیاری مانند کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک، کاهش مصرف سوخت، کاهش هزینهها، تسریع در انجام امور، افزایش عدالت اجتماعی، کاهش مراجعه به بانکها، فضای مناسب آموزشی خصوصا در سطح تحصیلات عالی، کاهش ترافیکی کلان شهرها، کاهش مصرف سوخت در کشور، کاهش سفرهای درون شهری و برون شهری، را در پی دارد.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از خدمات شهروند الکترونیک میتواند سبب افزایش کارایی، کاهش قابل توجه هزینههای نیروی انسانی، کاهش مراجعه ارباب رجوع به ادارت، کاهش امکان دریافت و پرداخت رشوه، اطلاعرسانی صحیح، سریع و به هنگام، افزایش رضایت مخاطب، کاهش هزینههای دولتی و ملی، مبارزه با جنگ نرم در فضای سایبری، انتقال فرهنگ، رشد و توسعه فرهنگ و هنر امکان دریافت صحیح مالیات از مودیان مالیاتی شود.
شهردار اراک اضافه کرد: ویژگیهای این طرح اجتماعی، فرهنگی و آموزشی بودن آن است که آموزش به شکل رایگان برای تمامی شهروندان، دامنه سنی مخاطبین 12 تا 75 سال در سراسر کشور اجرا میشود.
میری با بیان اینکه اجرای طرح آموزش شهروند الکترونیک رایگان است، افزود: هزینه اجرای این طرح برای هر نفر 2 میلیون و 350 هزار ریال برآورد شده است.
وی تصریح کرد: ظرفیت طرح در سه فاز جمعا 17 میلیون نفر(فاز اول 5، دوم 5 و سوم 7 میلیون نفر) و مدت دوره آموزش بین شش تا 36 ماه به سه شکل حضوری، نیمه حضوری و مجازی و بدون پرداخت هزینه اینترنت توسط متقاضیان است.
شهردار اراک گفت: محتوای آموزشی طرح شهروند الکترونیک، بانکداری الکترونیک، زبان انگلیسی، ICDL کامپیوتر، کارآفرینی و بیمه الکترونیک است.
این همایش امروز ساعت 10 صبح، در سالن امام خمینی(ره) شهرک معلم، اراک برگزار و اجرای طرح به طور رسمی شروع میشود.