پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیر کل دفتر توسعه دولت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اجرای مجدد پروژه زیرساخت هوش تجاری گفت که پیش از این شبکه جامع اطلاعرسانی در شرایطی ایجاد شد که نیاز بود دادههای پایگاههای اطلاعرسانی با یکدیگر هماهنگ باشند و همین امر هماهنگی بین دستگاهها را مشکل میکرد.
به گزارش عصر ارتباط سید حسین پاریاب گفته که به کمک پروژه هوش تجاری هر دستگاهی میتواند زیرساخت و ساختار خاص خود را داشته باشد. سیستم بهگونهای طراحی میشود که قابلیت تطابق با هر فرمتی را دارد؛ این سیستم به پایگاه هر دستگاه و یا سازمان وصل میشود و اطلاعات آنان را بازخوانی و در انباره داده خود ذخیره میکند و براساس نیاز کاربران اطلاعات از آن استخراج میشود. او گفته همه به صورت مستقیم و آنلاین به سیستم هوش تجاری متصل نمیشوند، بلکه برخی بهصورت آفلاین و برخی آنلاین متصل میشوند که این بستگی به ضابطههای خاص انتقال اطلاعات بین دستگاهها دارد.
مدیر کل دفتر توسعه دولت الکترونیکی وزارت صنعت معدن و تجارت درباره زمان آغاز این پروژه گفته ابتدای سال ۹۱ پروژه هوش تجاری آغاز میشود تا هزینه اجرای آن در بودجه سال آینده پیشبینی شود.
اولین قدمها برای آزادی اطلاعات
پاریاب با اشاره به نبود یک بانک اطلاعاتی جامع برای ارائه اطلاعات و مستندات بازرگانی کشور، گفته برای پوشش این خلا پورتالی تحت عنوان پورتال الکترونیکی اسناد بـــازرگانی کشور (lib. moc. gov. ir) را راهاندازی کردیم.
او با اشاره به اینکه این پورتال پیش از ادغام و در حدود سه ماه پیش راهاندازی شده ، گفته هم اکنون کلیه اسناد بازرگانی کشور در این پورتال قرار دارد و این اسناد بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است، حتی پروژه امکان سنجی تجارت الکترونیکی (متا) که تا پیش از این به سادگی در اختیار عموم قرار نمیگرفت روی این پورتال قرار داده شده است تا مراجعهکنندگان این بانک اطلاعاتی بتوانند از آن بهرهبرند.
پاریاب یکی دیگر از اقداماتی که در این بخش انجام شده است را ایجاد درگاه دولت الکترونیکی عنوان کرد.
او در پاسخ به اینکه با وجود یک درگاه ملی برای خدمات دولت الکترونیکی چه نیازی به این درگاه است گفته این درگاه خاص خدمات بخش صنعت، معدن و تجارت است و به مرور زمان تمام خدماتی که بهصورت آنلاین قابلیت ارایه شدن دارند روی این درگاه قرار خواهند گرفت.
هماکنون ایجاد این درگاه در فاز صفر قرار دارد و فقط اطلاعات بخش بازرگانی کشور روی آن قرار گرفته و به مرور اطلاعات بخش صنعت و معدن نیز به آن افزوده میشود.
مدیر کل دفتر توسعه دولت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت، همچنین گفته هم اکنون این درگاه فقط نقش اطلاعرسانی را بازی میکند اما به مرور زمان حالت تعاملی پیدا خواهد کرد و تمام خدمات بهصورت آنلاین ارائه خواهند شد. این درگاه در ۴ بخش شهروندان، فعالان اقتصادی، سایر سازمانها و همکاران حدود ۲ ماه پیش راهاندازی شده، و قرار است در یک دوره زمانی ۴ ساله تکمیل شود که هماکنون در فاز صفر، بخش اطلاعرسانی بازرگانی آن آماده بهرهبرداری است.