پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
با توجه به رشد روز افزون پرداخت الکتونیکی درکشورهای مختلف جهان، آلمان پیشتاز استفاده از کارت هوشمند شده است. این کارتها شبیه کارتهای اعتباری قدیمی هستند و ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند. به گزارش راه پرداخت و به نقل از ماهنانه دنیای کامپیوتر و ارتباطات دولت آلمان امیدوار است با انتشار این کارتها انگیزه تجارت اینترنتی را در مردم کشورش بالا ببرد. کارتهای هوشمند آلمانی به تکنولوژی RFID مجهز هستند و به همین دلیل از امنیت بالایی در پرداختهای اینترنتی برخوردارند. کارتهای هوشمند قادرند تمام مشخصات فردی از جمله نام، نشانی، عکس، اثر انگشت، قرنیه چشم، امضای دیجیتالی فرد را در خود دخیر کنند. هر چند برای ثبت یک امضای الکترونیکی روی کارت، لازم است شهروندان مجوز استفاده از امضای دیجیتال را از شرکت ارائهدهنده این نوع سرویس دریافت کنند.
طراحان سیستم مذکور امیدوارند شهروندان کارتهای خود را در جهت استفاده بهینه و مناسب از خدمات تجاری ارائه شده در اینترنت به کار ببرند. دولت آلمان اظهار داشته در طی ۱۰ سال آینده حدود ۶۰ میلیون کارت شناسایی هوشمند توزیع خواهد کرد که این ایده بستر مناسبی برای بالا بردن رشد اقتصادی دولت با استفاده از زیرساختها و تکنولوژیهای جدید است.
با توجه به اینکه بسیاری از آلمانیها تمایلی به خرید و کسبوکار اینترنتی به دلیل نگرانیهای ناشی از سوءاستفادههای احتمالی از اطلاعات شخصیشان نداشتند، انتشار این کارتها سبب کاهش این اتفاقات در دنیای مجازی اینترنت و افزایش کاربران اینترنتی شده است.
با اتصال یک کارتخوان RFID به پورت USB کامپیوترهای خانگی و همچنین دانلود رایگان نرمافزار مربوط، شهروندان میتوانند برای شناسایی و انجام امور اینترنتی خود از آن استفاده کنند. فروشندگان و شرکتهایی که به صورت آنلاین خدمات ارائه میدهند، میتوانند پس از تعیین هویت افراد و مشتریان خدمات خود را ارائه دهند.
قبل از انجام یک معامله آنلاین، دارنده کارت شناسایی بایستی کارت هوشمند را روی کارتخوان RFID قرار دهد و رمز خود را وارد کند تا اجازه انتقال اطلاعات ذخیره شده روی کارت فراهم شود. در این صورت تنها سازمانهای مجاز که از دولت مجوز دارند میتوانند اطلاعات لازم را از کارتهای شناسایی جمعآوری کنند. این فرآیند سبب ایجاد ارتباط امن، مطمئن و افزایش سرعت عملیات میشود.
بعضی از افراد تمایلی به استفاده از این نوع کارتها ندارند، از نظر آنها افراد سودجو و کلاهبردار میتوانند با استفاده از یک کارتخوان RFID تمام اطلاعات ذخیره شده در کارت را در هر زمانی به دست بیاورند. اما دولت آلمان تأکید کرده که تنها شرکتهای دارای مجوز امکان دسترسی به اطلاعات کارتها را دارند و در صورتی که شخص کارت خود را گم کند، میتواند با مراکز مربوطه تماس بگیرد و دستور مسدود نمودن کارت را بدهد. دولت نیز فهرست کارتهای مسدود شده را روی سرور مرکزی قرار میدهد و انجام معاملات آنلاین از طریق آنها توسط سازمانها و شرکتهای را منع میکند.