پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
دورهمی فیناپ برگزار شد / سال آینده، آموزش حوزههای مختلف فینتک در فیناپ پررنگتر میشود
دورهمی فیناپ، رویداد تعاملی آموزشی فینتک در ایران، روز پنجشنبه 9 اسفند در فضای کار اشتراکی کارمانا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فیناپ، فیناپ بهعنوان رویداد تعاملی آموزشی فینتک در ایران، تاکنون اقدام به برگزاری هفت برنامه در تهران و شهرستانها کرده است. اکنون پس از کسب تجارب مختلف و بررسی موضوعات متنوع در حوزه فینتک، نیاز بهمرور برنامههای گذشته و برنامهریزی برای سال آینده داشت. از همین رو یک دورهمی با حضور فعالان فینتک کشور در محل فضای کار اشتراکی کارمانا برگزار کرد.
در این دورهمی نمایندگانی از حوزههای فینتک، بلاکچین، اینشورتک و اینترنت اشیا حضور داشتند و ضمن بیان نقطه نظرات خود پیرامون فیناپ، نکاتی را درباره آخرین وضعیت صنعت فینتک و دغدغههای آن بیان کردند.
مهدی عبادی رئیس انجمن فینتک، مسعود خرقانی از مدیران شرکت صنایع یاس ارغوانی، سهیل نیکزاد از اعضای انجمن بلاکچین، حمیدرضا هنرکار مدیرعامل مجموعه سرمایهگذاری رایان ونچرز از جمله مهمانان این دورهمی بودند.
در ابتدای برنامه و پس از صرف صبحانه، علیرضا هوشمند، همبنیانگذار فیناپ به ارائه تاریخچه کوتاهی از شکلگیری فیناپ و برنامههای قبلی آن پرداخت. او با بیان اینکه سال 96 توجه به فینتک در کشور بسیار زیاد شد گفت: «ما دیدیم که برخی از اعضای این صنعت سالهاست در حال فعالیت هستند و پتانسیل خوبی از این حیث وجود دارد. از سوی دیگر نیاز به آموزش نیز در این حوزه بهشدت احساس میشد. لذا تصمیم گرفتیم رویداد تعاملی آموزشی بهصورت مستمر برگزار کنیم. یکی از اهداف ما نیز توسعه فینتک در تمام کشور بود و در این راستا رویداد فیناپ شیراز را برگزار کردیم.»
هوشمند با بیان اینکه هدف دیگر ما شبکهسازی و تعامل در حوزه فینتک بوده است ادامه داد: «چون رویداد ماهانه کیفیت مناسبی نداشت تصمیم گرفتیم در سال آتی رویداد را بهصورت فصلی برگزار کنیم و دغدغههایی که طی سهماهه در اکوسیستم فینتک وجود دارد را بررسی کنیم و مهمانانی برای پنل دعوت کنیم و شبکهسازی نیز انجام دهیم.»
او افزود: «همچنین بخش آموزش و کارگاه آموزشی نیز در رویداد پابرجاست. همچنین دوازده دورهمی با هدف آموزش و بهصورت ماهانه با تعداد محدود برای تقویت رویداد فصلی برگزار خواهیم کرد. این برنامه برای یک تا دو سال آینده است و بعد از آن برنامه را سالیانه برگزار خواهیم کرد.»
پس از این مقدمه، حمیدرضا هنرکار، مدیرعامل رایان ونچرز و فضای کار اشتراکی کارمانا گزارش کوتاهی از شکلگیری کارمانا ارائه کرد. او با اشاره به سابقه فعالیتهای موسسین رایان ونچرز و کارمانا افزود: «ما کار خود را از سال 83 و با تاسیس گروه مالی و سرمایهگذاری شریف در حوزه مالی آغاز کردیم در ابتدا عمده فعالیتهای ما در حوزه آموزش، ترویج و مشاوره مالی و سرمایهگذاری بود و جزء تیمهای پیشرو در این حوزه بودیم که این فعالیتها در حال حاضر هم ادامه دارد. اما بهمرور برنامهها و فعالیتهای خود را توسعه و گسترش دادیم.»
او افزود: «در این راستا همکاریهای خوبی با دانشگاه شریف داشتیم و نقش پررنگی در تاسیس صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف داشتیم از چند طرح نوآورانه حمایت کردیم و بهمرور وارد اکوسیستم نوآورانه شدیم. در نهایت بهمنظور تمرکز فعالیتهای حوزه نوآوری حدود دو سال پیش رایان ونچرز را بهعنوان یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر خصوصی با هدف مرتفع کردن برخی خلأهای موجود در اکوسیستم سرمایهگذاری خطرپذیر کشور تأسیس کردیم.»
هنرکار با بیان اینکه رایان ونچرز در دو سال اخیر هشت سرمایهگذاری انجام داده است ادامه داد: «یکی از دغدغههای ما در رایان ونچرز راهاندازی یک فضای کار اشتراکی با امکان سرمایهگذاری بر روی استارتآپها بود که موفق شدیم در سال اخیر با همکاری مجموعه سرمایهگذاری خوارزمی فضای کار اشتراکی کارمانا را راهاندازی کنیم.»
کارمانا یک فضای کار اشتراکی با امکانات مدرن برای استارتآپهاست که در مجتمع نوآوری الزهرا در مرکز شهر تهران مستقر شده است. تفاوت کارمانا با سایرین این است که سرمایهگذاری و فضای اشتراکی با هم ترکیب شدهاند و این دو خدمت با هم به استارتآپها ارائه میشود. البته کارمانا هنوز بهصورت رسمی آغاز به کار نکرده و افتتاحیه آن به زودی برگزار خواهد شد. تمرکز آن نیز بر حوزههایی همچون فینتک، بلاکچین و اینترنت اشیاء خواهد بود.
در ادامه سایر شرکتکنندگان در برنامه به ارائه نقطهنظرات خود پرداختند. در بخشی از صحبتها الزامات برگزاری یک رویداد موفق فینتکی بیان و چشمانداز رویداد فیناپ مورد بررسی قرار گرفت. داشتن خطمشی مشخص، داشتن ارزشافزوده برای مخاطبان، ایجاد مزیت رقابتی، استفاده از ایدههای نوآورانه، اعلام قبلی تاریخهای برگزاری و موضوع رویدادها و پیگیری مسائل و موضوعات مطرحشده در هر رویداد ازجمله نکاتی بود که توسط فعالان فینتکی برای بهبود فعالیتهای فیناپ مطرح شد.
همچنین بخش زیادی از صحبتها به بیان مسائل و دغدغههای روز صنعت پرداخت و فینتک کشور اختصاص یافت.
مشکلات اسناد جدید همچون سند پرداختیاری، موانع ایجادشده توسط برخی از نهادهای دولتی بر سر راه کسبوکارهای نوآورانه، مزایای بلاکچین برای استارتآپها و ضرورت استفاده از این فناوری جدید، عدم تمرکز بر پرداختهای خرد و گسترش حوزه فعالیت فینتکها، استفاده از فرصتهای دوره تحریم برای فینتکها، وضعیت فینتکهای حوزه بیمه و … از جمله موضوعاتی بود که در این مورد بیان و مورد نقد و بررسی شرکتکنندگان قرار گرفت.
در خاتمه نیز مریم فریدشاد، همبنیانگذار رویداد فیناپ اشارهای به برنامههای آتی فیناپ کرد و گفت: «یکی از اولویتهای ما آموزش در حوزه فینتک بود که در برنامههای اول فیناپ همواره وجود داشت اما پس از مدتی کمرنگ شد. اکنون تصمیم داریم در سال آینده دوباره بخش آموزش را فعال کنیم و در تمام برنامههای آتی فیناپ، کارگاه آموزشی را در حوزههای مختلف فینتک برگزار کنیم. همچنین در صورت ایجاد امکانات لازم، فیناپ را در دیگر استانهای کشور نیز برگزار خواهیم کرد.»