پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ضعف استارتآپهای ایرانی در معرفی و ارائه خود، یکی از دلایل عدم توفیق آنها است
جلسه ماهانه کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی با بررسی مشکلات صادرکنندگان ICT و تحلیل دلایل عدم توفیق استارتآپهای ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی برگزار شد.
به گزارش روزنامه فناوران اطلاعات، در این جلسه که نمایندگان وزارت ارتباطات، بخش خصوصی و سازمان توسعه تجارت حضور داشتند، محمدرضا طلایی رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی گفت: «صادرکنندگان فاوا در حال حاضر عنوان میکنند که پولشان در کشورهای غربی نظیر آلمان مانده و برای انتقال ارزشان به داخل کشور میبایست حدود ۷ درصد کل پول را هزینه کنند که بخش خصوصی باتوجه به نرخ سود محصولاتش این امکان را ندارد.»
طلایی در این رابطه افزود: «علاوه بر این توجه داشته باشید که بخش خصوصی تاکنون هیچ نقشی در زمینه افزایش نرخ ارز نداشته است.»
او همچنین در ادامه در خصوص ضعف شرکتها و استارتآپهای ایرانی در معرفی و ارائه خود در نمایشگاههای بینالمللی گفت: «در نمایشگاه جیتکس امسال یک استارتآپ ایرانی که توانست به مرحله نیمهنهایی برود متعلق به یک خانم نوجوان بود که البته درنهایت به علت ضعف در ارایه و پرزنتیشن نتوانست از این مرحله عبور کند. این در حالی بود که داوران با او تماس گرفته و از ایدهاش تعریف و تمجید کردند.»
طلایی ادامه داد: «برای حل مشکل ضعف ارایه شرکتها و استارتآپهای ایرانی در نمایشگاهها، کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران جلساتی با عنوان «هنر ارایه کسبوکار» را برای آموزش نحوه صحیح ارایه در مجامع و نمایشگاهها برگزار میکند که یک جلسه از آن نیز تاکنون برگزار شده است.»
در ادامه این جلسه علی مسعودی دبیر کل اتحادیه شرکتهای فنی مهندسی حفاظت الکترونیک به ذکر مشکلات واردکنندگان فاوا برای ترخیص اجناسشان پرداخت و گفت: «در وزارت صمت در زمینه ترخیص گرفتاریهای زیادی برای اعضای تشکل ما وجود دارد. در حال حاضر نه حرف تشکل پذیرفته میشود و نه حرف واردکننده را قبول دارند وقتی هم که قرار است واردات انجام شود با مشکلاتی مثل تغییر طبقات در ثبت سفارشها مواجه میشویم.»
مسعودی ادامه داد: «نباید از نظر دور داشت که بار برخی واردکنندگان حوزه سختافزار و تجهیزات الکترونیک نزدیک به ۷ ماه است که در گمرک مانده و تعیین تکلیف نشده است. تقریبا تمام شرکتهای تشکل ما با این مشکل گرفتارند و اداره برق و الکترونیک نیز هیچگونه همکاری مستقیمی با آنها نداشته و تنها به صورت موردی همکاری میکند. با وجود درخواستهای مکرر اما جلسه مستقیمی برای حل این مشکل نیز برگزار نمیشود و حتی در برخی موارد پاسخگوی تلفنهای ما نیز نیستند.»