پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مشکل کونلون بانک چین با بازرگانان ایرانی چیست؟
مشاور دبیر کل اتاق بازرگانی تهران گفت: «گلایه فعالان اقتصادی کشورمان از بانک کونلون چین بیشتر ناشی از تلاش این بانک برای مبادله با یوان و اجتناب از مبادله با یورو و دلار است.»
به گزارش خبرگزاری مهر، فریدون وردینژاد گفت: «مناسبات ایران و چین از دو بعد قابلبررسی است. بعد اول سیاسی است که به کنشهای این کشور در رابطه با تحریم و دیگر مسائل سیاسی مربوط است. بعد دوم اما در رابطه با رویهها و مقررات تجاری و اقتصادی مورد تحلیل قرار میگیرد.»
او ادامه داد: «چینیها در یک سال گذشته شیوه تعاملات بینالمللیشان را تغییر داده و تلاش میکنند در خصوص ضوابط، معیارها و توافقات تجاری و بینالمللی مسئولانهتر عمل کنند. عضویتهای بینالمللی، اصلاح قوانین و رویههای اقتصادی جاری در زمینههای مختلف ازجمله گمرک و بانک از مسائلی است که چین حساسیت بیشتری نسبت به آن به خرج میدهد. برای مثال چین تلاش کرده در فرایند الحاق به سازمان تجارت جهانی و FATF سیستمهای مالی و تجاریاش را اصلاح و بهروز کند. بر این اساس این کشور تعهد بیشتری نسبت به اجرای ضوابط مربوط به پولشویی نشان داده و مقررات سختتر از گذشته در چین اعمال میشود.»
او با اشاره به مشکلات ایجادشده برای بازرگانان ایران در چین گفت: «مشکلی که بین بازرگانان ایرانی و چین به وجود آمده بود، ناشی از این بعد از مناسبات دو کشور است. با توجه به سختگیری بیشتر چین در اجرای قوانین حسابهای بعضی دانشجویان و افراد ایرانی در چین بسته شد که بیشتر جنبه اصلاح روشها و مقررات را داشت تا یک تصمیم سیاسی مرتبط با تحریمها باشد و این مسئله باید توسط دیپلماتهای دو کشور و همچنین نمایندگانی از وزارت خانههای مسئول در اقتصاد و تجارت کشورها موردبررسی قرار بگیرد.»
وردینژاد به اقدام تازه بانک کونلون چین اشاره کرد و گفت: «اکنون در چین بانک کونلون بهطور اختصاصی به مبادلات ایرانیان با چین میپردازد و البته هزینه بالای خدمات در این بانک موردانتقاد قرارگرفته است. بهطور طبیعی انحصار در اقتصاد پیامدهایی مثل رانت، باریک شدن راههای ارتباطی و گرانی را به دنبال دارد. طبیعی است زمانی که کانالهای بانکی، مالی و اعتباری متعدد در مناسبات خارجی وجود نداشته باشد و به کانالهای مشخص و معینی مثل بانک کونلون برسیم، با افزایش هزینهها نیز روبهرو خواهیم شد.»
او ادامه داد: «بانک کونلون بانکی است که توسط آمریکاییها تحریم شده است و البته بانکهای دیگر چین که آمریکاییها در آن سرمایهگذاری کردهاند به دلیل نگرانی از تحریم حاضر به همکاری با ایران نیستند. اکنون این انحصار همکاری بانکی با چین است که به مشکلات دامن زده و البته گله فعالان اقتصادی کشورمان از بانک کونلون بیشتر ناشی از تلاش این بانک برای مبادله با یوان و اجتناب از مبادله با یورو و دلار است. این مسئله باعث شده هزینه تاو کارمزدهای خدمات بانکی در این بانک بیشتر و شرایط برای تجار ایرانی سخت شود. بهتازگی اخباری از همکاری چند بانک کوچک دیگر چینی با تجار ایرانی در آینده منتشرشده است تا از مشکلات کاسته شود.»