پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جک ما مدیرعامل علیبابا بعد از حدود 20 سال از کار کنار میرود / ازاینپس وقت و ثروتش را صرف آموزش میکند
جک ما غول کارآفرینی چین و مؤسس شرکت علیبابا در مصاحبه با نیویورکتایمز اعلام کرده است دو روز دیگر بازنشستگی خود را اعلام خواهد کرد و ازاینپس قصد دارد زندگی خود را به کمکهای انسان دوستانه و آموزش اختصاص دهد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، جک ما در سال 1999 در منزل شخصی خود شرکت استارتآپی را تأسیس کرد که به یکی از بزرگترین شرکتهای تجارت الکترونیک در جهان و البته چین تبدیل شد. علیبابا خیلی زود توانست به یک شرکت یکمیلیون دلاری تبدیل شود و هماکنون که ما میخواهد بازنشستگیاش را اعلام کند ارزش این شرکت 473.3 میلیارد دلار بر اساس قیمت سهم در پایان معاملات آخر هفته، برآورد میشود.
جک ما پیشازاین در این راه قدم بگذارد معلم انگلیسی بود و به نظر میرسد که دوباره قصد دارد با وسعت بیشتری به آموزش بازگردد؛ اما چرا جک ما روز دوشنبه را برای اعلام بازنشستگی خود انتخاب کرده است؟ زیرا او در این روز 54 ساله خواهد شد. او گفته این اتفاق برایش «آغاز دوران» بهجای پایان خواهد بود.
البته ما پیشازاین هم گفته بود که بعد از کنارهگیری از علیبابا برنامهریزی کرده است تا وقت و ثروت خود را برای آموزش اختصاص دهد؛ اما بههرحال به نوشته نیویورکتایمز خبر ناگهانی بازنشستگی جک ما اتفاقی غیرعادی است. الگوی ما برای بازنشستگی و اختصاص زندگیاش به آموزش بیل گیتس مؤسس ماکروسافت است.
او به بلومبرگ گفته است میخواهد از بیل گیتس یکی از موفقترین بزرگان جهان پیروی کند. «بسیاری از چیزهایی که میتوانم از بیل گیتس یاد بگیرم وجود دارد. من هرگز نمیتوانم ثروتمند باشم اما چیزی که میتوانم انجام دهم این است که زودتر بازنشسته بشوم.»
او ادامه داد: «من فکر میکنم یک روز و بهزودی به تدریس بازگردم.»
جک ما گفته است در حال تهیه برنامههای بشردوستانهاش در بنیادی برای 10 سال آینده است. جک ما یکی از مهمترین افراد نسل از کارآفرینان میلیاردر در چین کمونیستی است که با حضور در تجارت الکترونیک توانست در چین اقدامات مهمی را رقم بزند و موفقترین شرکت این کشور را برای بیش از یک دهه اداره کند.
او اولین نفر از نسل کارآفرینان جدید چین خواهد بود که بازنشسته میشود، آنهم در سن 54 سالگی و این میتواند یک حرکت نادر در کشوری محسوب شود که شخصیتهای کسبوکار آن اغلب امپراتوریهایشان را در 80 سالگی رها میکنند. برای مثال یکی از سرمایهداران بزرگ هنگکنگ لیکاشینگ در ماه خرداد امسال و در 89 سالگی اعلام بازنشستگی کرد.
جک ما در یک خانواده فقیر در استان ژجیانگ شرقی متولد شد و با تلاش بسیار توانست معلم دانشگاهی شود و زبان انگلیسی تدریس کند. او علاقه بسیاری به استفاده از اینترنت داشت و همزمان با بازگشت سرمایهگذاران آمریکایی به چین بعد از تحولات اقتصادی که در این کشور رخ داد، توانست تعدادی از دوستانش را به سرمایهگذاری برای راهاندازی علیبابا متقاعد کند.
او پیشازاین به سیانان گفته بود: «اولین بار که از اینترنت استفاده کردم و صفحهکلید را لمس کردم باور کردم این چیزی که میخواهد جهان و چین را تغییر دهد.»