پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
واریز مبلغ ویزیت به شماره کارت فرزند دکتر / پزشکان متخلف مالیاتی جریمه میشوند
میانگین مالیات اعلامشده توسط پزشکان با درآمد بالا حدود ۱۷ میلیون تومان برای هر نفر بود درحالیکه مالیات واقعی آنها بالغبر ۷۶ میلیون تومان تعیین و تشخیص دادهشده است اما اکنون این قشر تنها ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات میپردازد.
به گزارش روزنامه ایران، مطب دکتر فوق تخصص غدد در گرمای ظهر تابستان شلوغ است و بیماران با هرچه که دم دستشان باشد، خودشان را باد میزنند. خانم منشی در آخرین ساعت کار مطب مشغول حسابوکتاب فیشهای دریافتی است، لحظهای سرش را بالا میآورد، بابت خرابی کولر عذرخواهی میکند و دوباره ماشینحساب را دست میگیرد.
کارش که تمام میشود، آرام به همکارش رقم 4 میلیون تومان وجه دریافتی را برای آن روز اعلام میکند و دفترش را میبندد. آخرین بیمار برای پرداخت ویزیت کارتش را دست منشی میدهد و او میگوید: «پول نقد ندارید؟ دستگاه کارتخوانمان خراب است.»
بیمار پول نقد همراهش نیست و شماره کارت برای واریز موبایلی میخواهد، خانم منشی نیز کارتی به او تحویل میدهد که نام پسر آقای دکتر، روی آن نوشتهشده است. به همین ترتیب پزشکی که طی یک روز 4 میلیون تومان در مطبش دریافت کرده است، میتواند پرداخت مالیات را دور بزند.
غلامحسین دوانی عضو انجمن حسابداران خبره چندی پیشگفته بود: «بسیاری از پزشکان دستگاههای کارتخوان خود را به نام منشیهایشان گرفتهاند تا بتوانند از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند اما تراکنشهای مشکوک بهحساب منشیها باعث پیگیری سازمان امور مالیاتی شده است.»
چقدر فرار مالیاتی و توسط چه کسانی اتفاق میافتد؟
بر اساس اعلام محمدرضا نوری، رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران از میان حدود ۲۰ هزار پرونده پزشکان در تهران، تنها ۱۱ هزار نفر برای عملکرد سال ۱۳۹۶ اظهارنامه ارائه کردند که میانگین مالیات اعلامی از سوی پزشکان برای هر نفر ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود اما با توجه به رسیدگیهای انجامشده برای عملکرد سال ۱۳۹۵ که تقریباً به همین میزان مالیات ابرازشده بود، بر اساس آمار و اطلاعات سامانههای طرح جامع مالیاتی، این میانگین برای هر نفر حدود ۱۴ میلیون تومان توسط سازمان تعیین و تشخیص دادهشده است.
در گزارش ایسنا آمده است که نوری همچنین درباره ۵۰۰ پرونده پزشکان با درآمد بالا گفت: «میانگین مالیات اعلامشده توسط پزشکان با درآمد بالا حدود ۱۷ میلیون تومان برای هر نفر بود درحالیکه مالیات واقعی آنها بالغبر ۷۶ میلیون تومان تعیین و تشخیص دادهشده است.»
به خاطر اقدامات اینچنینی، چند وقتی است که کمپینی هم علیه پزشکانی که مالیات نمیدهند به راه افتاده و مردم اسامی پزشکانی را که کارتخوان ندارند، روی صفحههایشان در شبکههای اجتماعی قرار میدهند.
کامل تقوینژاد رئیس سازمان امور مالیاتی نیز اعلام کرده بود: «در حال حاضر مالیات پزشکان ۷۰۰ میلیارد تومان در سال است اما اکنون این قشر تنها ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات میپردازد. بیشترین فرار مالیاتی در ایران از سوی قاچاقچیان و دلالها اتفاق میافتد.»
اما ماجرا تنها مربوط به پزشکان نمیشود بلکه تنها یکی از صنفهایی هستند که بر اساس آمارهای رسمی و مشاهدات میدانی بیشترین فرار مالیاتی توسط آنها انجام میشود.
احمد زمانی معاون پژوهش، برنامهریزی و امور بینالملل سازمان امور مالیاتی چند روز پیشگفته بود: «ما هم در بخش اشخاص حقوقی و هم مشاغل و هم در برخی از فعالیتهای ثبتنشده یا کارت بازرگانی فرار مالیاتی داریم؛ که حدود 35 تا 40 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.»
نوری رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران روز گذشته درباره فرار مالیاتی صنف پزشکان گفت: «اطلاعات این افراد برای رسیدگی به وضعیت پرونده مالیاتیشان از سامانههای طرح جامع مالیاتی اخذشده و به ادارات خاص رسیدگی پزشکان دادهشده است که بهطور ویژه و با اولویت موردحسابرسی قرار گیرند. این افراد همچنین با توجه به عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی، طبق قانون مشمول جریمه میشوند.»
موارد تخلف را گزارش کنید
خبرگزاری مهر در گزارش خود نوشت، مردم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه مواردی که مصداق فرار مالیاتی است، آن را از طریق شماره تلفن ۱۵۲۶ و یا سامانه رسیدگی به شکایات به آدرس www.intamedia.ir به سازمان امور مالیاتی کشور گزارش دهند و اطمینان داشته باشند که این اطلاعات موجب برخورد جدیتر با فراریان مالیاتی و گسترش عدالت مالیاتی است.