پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جایگزین سیف تا آخر هفته مشخص میشود / چه کسانی از بانک مرکزی میروند؟
تازهترین خبرها نشان میدهد، رئیسکل جدید بانک مرکزی از سوی رئیسجمهوری انتخابشده و بهزودی معرفی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تغییر و ترمیم تیم اقتصادی کابینه دوازدهم خبری است که از هفتههای قبل در جامعه دستبهدست میشود ولی یکی از مهمترین این تغییرات به بانک مرکزی برمیگردد.
بهطور حتم تغییر رئیسکل بانک مرکزی و تیم او در برج میرداماد از مهمترین تغییرات تیم اقتصادی آقای روحانی خواهد بود. قبلاً هم اعلامشده بود که با نزدیک شدن به اتمام حکم ریاست کلی ولیالله سیف در بانک مرکزی، رئیسجمهور تصمیم گرفته جانشین او را انتخاب کند.
خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که در جلسه تیم اقتصادی با رئیسجمهور، درباره جانشین ولیالله سیف در بانک مرکزی نیز مباحثی مطرحشده و با توجه به وضعیت فعلی بازارهای اقتصادی، رئیسجمهور تا آخر هفته باید به تصمیم قطعی برای تغییر رئیسکل بانک مرکزی برسد. با تغییر رئیسکل بانک مرکزی، بهاحتمالقوی معاون ارزی بانک مرکزی نیز از برج میرداماد خداحافظی خواهد کرد.
گزینههای رئیسجمهور برای انتخاب رئیسکل جدید بانک مرکزی عبارتاند از علی دیواندری، علی طیبنیا، حمید پورمحمدی و محمد نهاوندیان. (از مدتها قبل خبر رفتن نهاوندیان به بانک مرکزی بهجای سیف مطرحشده بود ولی او و پایگاه اطلاعرسانی دولت این خبر را از اساس رد کردهاند).
البته با توجه به اوضاع دگرگون بازار ارز و سکه وغیره اگر گزینههای مطرح نتوانند حکم رئیسجمهور را قبول کنند شاید بازهم سیف رئیسکل بانک مرکزی باقی بماند. گفته میشود رئیسکل بعدی بانک مرکزی احتمالاً یکی از مردان نظام بانکی است ولی هنوز نام وی بهصورت رسمی از سوی دولتیها اعلامنشده است.
از بین گزینههای مطرح برای ریاست کلی بانک مرکزی، نام دیواندری و طیبنیا بیشتر از سایرین مطرح است و احتمالاً روحانی از بین این دو، یک نفر را انتخاب خواهد کرد.
هرچند علی طیبنیا در پاسخ به این سؤال که آیا شما رئیس جدید بانک مرکزی خواهید بود یا خیر؟ گفت: «من اکنون هم در دولت سمت دارم.» او در ادامه به این سؤال که احتمال ریاست شما بر بانک مرکزی چقدر است؟ پاسخی نداد.
سیف زمانی که ریاست بانک مرکزی را به عهده گرفت دلار در دامنه قیمتی 3 هزار تومان بود ولی الآن قیمت دلار در بازار قاچاق بیش از سه برابر افزایشیافته است. حکم رئیسکلی ولیالله سیف در 30 مردادماه 92 و در پنجاه و پنجمین جلسه مجمع عمومی عادی بانک مرکزی صادر شد و به امضاء رئیسجمهور رسید.
طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، حکم رئیسکل بانک مرکزی 5 ساله است و رئیسجمهور درصورتیکه از دوره تصدی رئیسکل بیش از یک سال باقیمانده باشد، میتواند رئیسکل بانک مرکزی را تغییر دهد.
بر اساس این مصوبه رئیسکل بانک مرکزی بهگونهای وزیر امور اقتصادی و دارایی و بعد از تصویب هیئت دولت، با تأیید و حکم رئیسجمهور نصب میشود و دوره تصدی ریاست بانک مرکزی پنج سال خواهد بود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.
از سال 1339 تاکنون بانک مرکزی 17 رئیسکل را به خود دیده که هرکدام سیاستها و عقاید متفاوتی در خصوص بانکداری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد تا اقتصاد ایران در سالهای مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.
ابراهیم کاشانی، علیاصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرماییان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوشکیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری و محمود بهمنی، رؤسای بانک مرکزی از سال 1339 تا 1392 هستند؛ و با حکم رئیسجمهور نام ولیالله سیف بهعنوان هفدهمین رئیسکل بانک مرکزی در تاریخ ثبت شد.