راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سازمان ملل ۱۰ کشور برتر در عرصه دولت الکترونیکی را معرفی کرد

سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود ۱۰ کشور برتر و پیشگام را در عرصه دولت الکترونیکی معرفی کرده است.

به گزارش ایسنا، دولت الکترونیکی شامل ارائه خدمات شهروندی، اداری و حقوقی دولت و دستگاه‌های اجرایی کشورها به‌صورت الکترونیکی است و گزارش‌های سالانه‌ای که از سوی سازمان ملل متحد منتشر می‌شود همواره به بررسی بهترین و پیشگام‌ترین کشورهای جهان ازلحاظ حرکت و گذار به سمت‌وسوی دولت الکترونیکی در سال‌های گذشته می‌پردازد.

آخرین این گزارش‌های سالانه از برترین کشورها در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشرشده که در زیر به‌مرور و بررسی این کشورها پرداخته‌شده است:

  1. انگلستان
  2. استرالیا
  3. کره جنوبی
  4. سنگاپور
  5. فنلاند
  6. سوئد
  7. هلند
  8. نیوزلند
  9. دانمارک
  10. فرانسه

افزایش قابل‌ملاحظه‌ای در تعداد کشورهایی که درصدد حرکت به‌سوی دولت الکترونیکی هستند، به چشم می‌خورد، به‌گونه‌ای که در سال ۲۰۰۳ میلادی تنها ۳۳ کشور در جهان بودند که نامه‌نگاری‌های اداری در سازمان‌های دولتی و خصوصی را حذف و انتقالات مالی واداری آنلاین را با آن جایگزین کرده بودند.

این در حالی است که اکنون ۹۰ کشور در جهان هستند که تمامی خدمات خود را به‌صورت آنلاین و اینترنتی کرده‌اند و سایر پلتفرم‌های غیر آنلاین خود را حذف کرده‌اند. که ۱۴۸ کشور در جهان هستند که حداقل یکی از گزینه‌های پرداخت مالی و تبادلات اداری آن‌ها آنلاین است.

در گزارش سالانه ۲۰۱۶ میلادی مبنی بر معرفی پیشگام‌ترین دولت‌های الکترونیکی همچنین ذکرشده است که بیشتر کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته همچون کشورهای اروپایی برای حذف نامه‌نگاری‌های منسوخ‌شده و کاغذبازی‌های اداری و جایگزینی آن با خدمات آنلاین تلاش بیشتری کرده‌اند.

درهرحال دولت الکترونیکی شامل اطلاعات دیجیتال و سرویس‌های اقتصادی به هنگامی است که در دسترس شهروندان قرار می‌گیرد و به بیانی دیگر، ترکیبی از فن‌آوری اطلاعات و شبکه اطلاع‌رسانی تارعنکبوتی جهانی به‌منظور ارائه خدمات محسوب می‌شود. دولت الکترونیکی از آن دسته مفاهیمی است که بااینکه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جای می‌گیرد اما بر همه دیگر حوزه‌های اقتصادی و سازمانی تأثیرات گسترده و مستقیمی می‌گذارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.