تولید ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی؛ روزانه یک میلیون گزارش اعتباری تولید می‌شود

تولید ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی؛ روزانه یک میلیون گزارش اعتباری تولید می‌شود

بر اساس گزارش ارائه‌شده در بیست‌وششمین جلسه شورای ملی تأمین مالی، از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی تولید شده و اکنون به‌طور متوسط روزانه یک میلیون گزارش در این اکوسیستم تولید می‌شود؛ ۲۸ بانک و ۱۰۵ سازمان نیز از این گزارش‌ها استفاده می‌کنند
تصویر مفهومی از تولید ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی و استفاده بانک‌ها و سازمان‌ها از داده‌های اعتباری
۳ دقیقه مدت مطالعه

شرکت اعتبارسنجی ایران اعلام کرده است که از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی تولید شده و متوسط تولید روزانه این گزارش‌ها به یک میلیون مورد رسیده است. طبق گزارش ارائه‌شده به شورای ملی تأمین مالی، تاکنون ۵۶ میلیون شخص حقیقی و ۱,۱ میلیون شخص حقوقی اعتبارسنجی شده‌اند و پوشش اعتبارسنجی اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال نیز در سال گذشته به ۱۰۰ درصد رسیده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت اعتبارسنجی ایران، بیست و ششمین جلسه شورای ملی تأمین مالی با موضوع اوراق بهادارسازی اموال و دارایی‌های دولت و تسری دامنه وثایق به دارایی‌های رقومی و دیجیتالی به ریاست سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی و با حضور دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برگزار شد.

آمار اکوسیستم اعتبارسنجی کشور
شاخص مقدار توضیح
مجموع گزارش‌های اعتبارسنجی ۳۴۲ میلیون گزارش تعداد گزارش‌های تولیدشده از سال ۱۳۹۳ تاکنون
متوسط تولید روزانه یک میلیون گزارش متوسط فعلی تولید گزارش اعتبارسنجی در هر روز
بانک‌های استفاده‌کننده ۲۸ بانک بانک‌هایی که از گزارش‌های اعتبارسنجی استفاده می‌کنند
سایر سازمان‌های استفاده‌کننده ۱۰۵ سازمان سازمان‌هایی غیر از بانک‌ها که از گزارش‌ها استفاده می‌کنند
اشخاص حقیقی اعتبارسنجی‌شده ۵۶ میلیون نفر تعداد اشخاص حقیقی که تاکنون مورد اعتبارسنجی قرار گرفته‌اند
اشخاص حقوقی اعتبارسنجی‌شده ۱.۱ میلیون شخص حقوقی تعداد اشخاص حقوقی که تاکنون مورد اعتبارسنجی قرار گرفته‌اند
پوشش اعتبارسنجی افراد بالای ۱۸ سال ۱۰۰ درصد طبق اعلام شرکت اعتبارسنجی ایران، این پوشش در سال گذشته محقق شده است
منبع: گزارش ارائه‌شده از سوی مرکز ملی تأمین مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی و شرکت اعتبارسنجی ایران در بیست‌وششمین جلسه شورای ملی تأمین مالی.

در این جلسه گزارشی از وضعیت اکوسیستم اعتبارسنجی کشور توسط مرکز ملی تأمین مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی و شرکت اعتبارسنجی ایران به شورا ارائه شد. بر اساس گزارش ارائه شده، از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۳۴۲ میلیون گزارش اعتبارسنجی تولیدشده و اکنون به صورت متوسط، یک میلیون گزارش اعتبارسنجی در روز تولید می‌شود که ۲۸ بانک و ۱۰۵ سازمان دیگر در مجموع از گزارشات تولید شده استفاده می‌کنند.

بخوانید: اعتبارسنجی؛ زیرساخت شفافیت اقتصادی و مقابله با رانت

به موجب اقدامات صورت گرفته توسط شورای ملی تأمین مالی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و با همکاری سایر دستگاه‌ها در سال گذشته، پوشش اعتبارسنجی اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال به ۱۰۰ درصد رسید و شرکت اعتبارسنجی ایران نیز موفق به تطبیق خود به مقررات و فعالیت به عنوان اولین شرکت اعتبارسنجی نوع یک کشور گردید.

تاکنون ۵۶ میلیون شخص حقیقی و ۱,۱ میلیون شخص حقوقی مورد اعتبارشسنجی قرار گرفته‌اند.

این موضوع تسهیل دسترسی کارآفرینان و افراد خوش حساب به تأمین مالی و از سوی دیگر کمک به کاهش نکول بانکی از طریق شناسایی افراد بدحساب و متعاقباً تشویق به خوش رفتاری مالی در جامعه را به دنبال داشته است.

بخوانید: اعتبارسنجی؛ حلقه مفقوده نظام تأمین مالی ایران

همچنین امکان اعتبارسنجی مالی و رفتاری شهود در محاکم قضایی و فعالین اقتصادی در معاملات اقتصادی از دیگر خدمات جانبی این اکوسیستم به اقتصاد کشور محسوب می‌شود که در کنار سایر تدابیر در نظر گرفته شده توسط شورا، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی می‌تواند نوید افزایش اعتماد در تعاملات اقتصادی از طریق فرهنگ‌سازی خوش‌حسابی و رفتار سالم مالی و اقتصادی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

راه پرداخت را به گوگل پیشنهاد دهید
تا تازه‌ترین مطالب تخصصی فین‌تک را آسان‌تر در گوگل پیدا کنید
پیشنهاد به گوگل