راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بنزین ۳ نرخی شد؛ بنزین خودروهای خارجی و وارداتی حذف شد

با تصمیم دولت پزشکیان، نرخ سوم بنزین وارد نظام قیمتی سوخت شد و از نیمه دوم آذرماه، سوخت‌گیری با کارت جایگاه به نرخ جدید انجام می‌شود و خودروهای دولتی، مناطق آزاد و برخی خودروها از دریافت سهمیه یارانه‌ای محروم خواهند شد. پس از ماه‌ها گمانه‌زنی در خصوص تغییر نرخ بنزین، سرانجام با انتشار مصوبه دولت در این باره، تکلیف قیمت سوم بنزین روشن شده است.

به گزارش خبرگزاری تابناک، هیئت وزیران در جلسه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور لزوم استفاده حداکثری از کارت سوخت شخصی و جلوگیری از افزایش واردات بنزین تصویب کرد:

  • ۱. میزان سهمیه بنزین نرخ‌های اول و دوم خودرو‌ها به ترتیب ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان به استثنای موارد مندرج در بند‌های ۳ و ۴ این تصویب نامه بدون تغییر باقی می‌ماند.
  • ۲. از نیمه دوم آذرماه ۱۴۰۴ نرخ سوخت‌گیری بنزین خودرو‌ها با استفاده از کارت اضطراری جایگاه، معادل حداقل ده درصد قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌ها (۵۰۰۰ تومان) تعیین می‌شود.

تبصره: سوخت‌گیری بنزین با نرخ‌های اول و دوم صرفا از طریق کارت سوخت شخصی و در سقف سهمیه‌های تخصیصی مجاز است.

  • ۳. از نیمه دوم آذرماه ۱۴۰۴ سهمیه نرخ‌های اول و دوم بنزین خودرو‌های با پلاک دولتی (به جز آمبولانس)، خودرو‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، خودرو‌های خارجی وارداتی و خودرو‌های نوشماره داخلی، حذف می‌شود و سهمیه ماهیانه‌ای معادل مجموع سهمیه نرخ اول و دوم با نرخ موضوع بند ۲ این تصویب نامه به این خودرو‌ها تخصیص می‌یابد.
  • ۴. اشخاص حقیقی مالک خودرو‌های سواری شخصی بنزین۲سوز که دارای بیش از یک خودرو هستند، تنها برای یکی از خودرو‌های مشکول، واجد سهمیه بزنین با نرخ‌های موضوع بند ۱ خواند بود و سهمیه کارت سوخت شخصی سایر خودرو‌های تحت تملک آن‌ها مشمول حکم بند ۳ این تصویب‌نامه است. وزارت نفت (شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران) از طریق سامانه ذی ربط این امکان را فراهم می‌آورد تا مالک در بازه زمانی یک ماهه، خودروهی مورد نظر خود را به عنوان خودروی سهمیه دار انتخاب کند. در صورت عدم انتخاب خودرو توسط مالک در این مهلت، وزارت نفت (شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران) مجاز است یک دستگاه از خودرو‌های مشمول وی را به عنوان خودروی سهمیه دار تعیین کند.
منبع خبرگزری تابناک
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.