پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سند راهنمای اعضای هیئتمدیره توسط تکنوتجارت منتشر شد؛ اهمیت آگاهی از نقشها و مسئولیتهای هیئتمدیره در شرکتهای سرمایهپذیر
علی اخوان، عضو هیئت مدیره تکنوتجارت در گفتوگو با راه پرداخت هدف از انتشار سند راهنمای اعضای هیئتمدیره را ایجاد آگاهی شرکتها از مسئولیتها، نقشها، اختیارات و تعهدات قانونی این جایگاه دانست
معاونت سرمایهگذاری و پورتفولیو تکنوتجارت سند راهنمای اعضای هیئت مدیره (نمایندگان) در شرکتهای پورتفوی تکنوتجارت از مجموعه دستورالعملهای اعضای هیئت مدیره را منتشر کرده است.
در این سند مفاهیمی چون اسناد تاسیس، حاکمیت شرکتی، ذینفع، نهاد حاکمیت، نظام کنترل داخلی، مجمع عمومی، ریسکپذیری، تفویض اختیار، مدیرعامل، بازرس و… به صورت کامل توضیح داده شده است.
همچنین در این گزارش انواع مجامع عمومی، اهداف و تفاوت آنها ذکر شده است.
در بخش دیگری از این سند، اختیارات و وظایف مدیران (اعضای هیئت مدیره) در شرکت با جزئیات کامل عنوان شده است. همچنین تفویض برخی مسئولیتهای هیئت مدیره نیز در این سند بیان شده است.
همچنین مسئولیت مالیاتی، مدنی و کیفری مدیران شرکت نیز به صورت کامل در این گزارش ذکر شده است.
علی اخوان، عضو هیئت مدیره تکنوتجارت و معاون سرمایهگذاری و پورتفولیوی این شرکت در گفتوگو با راه پرداخت در خصوص موضوع این سند و اهمیت آن عنوان کرد: «تکنوتجارت یک شرکت سرمایهگذاری است که در ۱۰ شرکت زیرمجموعه سهام دارد و نمایندگانی در هیئتمدیره آنها دارد. بدون تردید، هیئتمدیره در هر شرکتی نقشی کلیدی و اثرگذار دارد. بنابراین، ضروری است که شرکتها و اعضای هیئتمدیره بهخوبی از مسئولیتها، نقشها، اختیارات و تعهدات قانونی این جایگاه آگاه باشند تا بتوانند وظایف خود را بهدرستی انجام دهند و از بروز تهدیدها و ریسکهای احتمالی جلوگیری کنند.»
به گفته او، هر فردی که عضویت در هیئتمدیره را میپذیرد، باید بداند که این مسئولیت چه جایگاه و الزاماتی دارد و در آینده باید پاسخگوی چه مواردی باشد. تکنوتجارت بهعنوان یک شرکت سرمایهگذاری به این موضوع توجه کرده، با این حال این آگاهی برای تمام اعضای هیئتمدیره الزامی است.
اخوان با اشاره به این که دانش مربوط به حاکمیت شرکتی یکی از ارکان اصلی اداره صحیح بنگاههای اقتصادی است، گفت: «این دانش بهویژه در حوزه فناوری، مغفول مانده است. افراد در این حوزه بیشتر بر دانش فنی، محصول یا کسبوکار تمرکز دارند و نسبت به جنبههای راهبری شرکتی و مسئولیتهای حقوقی و اخلاقی مرتبط با عضویت در هیئتمدیره آگاهی و تجربه کافی ندارند. این ناآگاهی میتواند هم برای اعضای هیئتمدیره و هم برای شرکتهای سرمایهگذار، مشکلاتی جدی ایجاد کند.»
طبق گفته عضو هیئت مدیره تکنوتجارت، این ناآگاهی در برخی موارد منجر به کاهش کیفیت تصمیمگیری و عملکرد در سطح هیئتمدیره میشود و حتی ممکن است این جایگاه به یک نقش تشریفاتی و بیاثر تبدیل شود. از سوی دیگر، عدم شناخت صحیح از وظایف و اختیارات گاهی موجب بروز اختلاف میان سهامداران، اعضای هیئتمدیره و مدیران اجرایی میشود و حتی ممکن است ریسکهای مالی، حقوقی و قانونی برای افراد و شرکتها بهدنبال داشته باشد.
معاون سرمایهگذاری و پورتفوی تکنوتجارت با بیان این که این چالشها، در اغلب شرکتها بهشکلی گسترده وجود دارد، تصریح کرد: «ما در مجموعه تکنوتجارت، ضمن تدوین دستورالعملهای اختصاصی برای اعضای هیئتمدیره، سعی کردهایم آنها را در عمل نیز پیادهسازی کنیم. همچنین، سندی عمومی و کاربردی تهیه و منتشر کردهایم که میتواند برای انواع شرکتها، بهویژه شرکتهای سرمایهگذاری، مفید و قابل استفاده باشد.»