پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بلاتکلیفی برخی مدیران بانکی؛ مدیر عامل سامان اسماً برکنار، رسماً برقرار
با گذشت زمان و طولانی شدن عدم انتخاب مدیران عامل برخی از بانکها به خصوص بانک سامان این احتمال وجود دارد که بعد از بسته شدن پرونده فساد بانکی اخیر، این مدیران انتخاب شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» اواسط مرداد ماه با رسانهای شدن پرونده فساد بانکی به تدریج سونامی برکناری و استعفای مدیران بانکی نیز آغاز شد.
در آن مقطع برکناری همزمان تعدادی از مدیران عامل درگیر در پرونده موجب خرسندی مردم و مشتریان نظام بانکی شد اما انتخاب و معرفی افراد جایگزین برای این مدیران سبب سپری شدن زمان زیادی شده است.
وزارت اقتصاد و بانک مرکزی البته در یک اقدام ضربتی مدیران عامل بانکهای ملی و صادرات را آنهم به خاطر دولتی و تا حدودی نیمه دولتی بودن این بانکها انتخاب و معرفی کردند ولی معرفی و به عبارتی تأیید صلاحیت مدیر عامل یک بانک خصوصی درگیر در پرونده اختلاس از آن زمان تا کنون زمان برده و هنوز هم محقق نشده است.
اسماً برکنار، رسماً برقرار
مدیر عامل بانک سامان بعد از پرونده فساد بانکی به دستور بانک مرکزی اسماً از کار برکنار شد اما به دلیل عدم معرفی مدیر عامل جدید برای این بانک ولی ضرابیه رسماً به کار خود ادامه میدهد البته با عنوان سرپرست بانک سامان.
بانک مرکزی همان ابتدا تغییرات مدیریتی بانکهای درگیر در پرونده را از لیست مدیران دارای صلاحیت از این بانک حذف کرد و نفرات جایگزین را اضافه کرد.
ولی ضرابیه مدیرعامل سابق بانک سامان نیز در زمره مدیرانی بود که بانک مرکزی نام وی را از لیست مدیران دارای صلاحیت حذف کرد و تا کنون البته جایگزینی برای وی ثبت نکرده است.
اما برخلاف بانک مرکزی سایت رسمی بانک سامان همچنان و البته با گذشت بیش از 5 ماه از برکناری رسمی ولی ضرابیه از سمت مدیریت عاملی این بانک همچنان وی را صاحب امتیاز مدیر عاملی بانک سامان میداند.
پیشتر یکی از اعضاء هیات مدیره بانک سامان به خبرنگار فارس گفته بود که هیات مدیره عضو پیشنهادی خود را برای مدیریت بانک سامان به بانک مرکزی معرفی کرده اما هنوز بانک مرکزی موافقت خود را برای تأیید صلاحیت وی اعلام نکرده است.
بنابراین پایدار بودن نام ضرابیه در بانک سامان با عنوان مدیر عامل این بانک و البته ادامه فعالیت وی در این بانک با عنوان سرپرست بانک سامان ولی با حفظ سمت از دید بانک سامانیها توجیه دارد.
طولانی شدن انتخاب و معرفی مدیر عامل جدید بانک سامان این احتمال را پُر رنگ میکند که مدیر جدید بانک سامانیها بعد از تکمیل پرونده فساد بانکی اخیر از دید بانک مرکزی تأیید صلاحیت شود و کار خود را شروع کند.
رسماً برکنار، اسماً برقرار
علاوه بر برکناری مدیر عامل بانک سامان البته تغییرات دیگری نیز در این بانک رخ داد آنهم به این صورت که به یک باره اعضاء هیات مدیره بانک سامان تغییر کرد و افراد کاملاً جدیدی جایگزین قبلیها شدند.
این بار تغییرات از سوی بانک مرکزی با بی توجهی مواجه شد؛ سایت بانک مرکزی درحالی همچنان نام آقایان اله وردی رجایی سلماسی، ایرج نیکنژاد، محمد ضرابیه و رضا کریشچی خیابانی را بعنوان اعضاء هیات مدیره بانک سامان در فهرست مدیران دارای صلاحیت از بانک مرکزی محفوظ نگه داشته که این افراد مدتهاست اسماً و رسماً سمتی در هیات مدیره بانک سامان ندارند.
چراکه با برگزاری مجمع بانک سامان در ماه های گذشته اعضاء هیات مدیره جدید انتخاب شدند که بر همین اساس شرکت بیمه سامان (سهامی عام )، صندوق حمایت و بازنشستگی فولاد، پمپ سازی ایران، شرکت سرمایه گذاری سامان و صرافی سامان به عنوان اعضای اصلی و شرکت های کارگزاری سامان و ایران غرب به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره این بانک انتخاب شدند.
با این حساب همچنان بانک مرکزی قصد ندارد در سایت رسمی خود لینک مدیران دارای تأیید صلاحیت از بانک مرکزی را به روز کند و ترجیح میدهد کاری را که زمانی با جنجال و هیاهو شروع کرد اینطور بی اهمیت ادامه دهد.
مدیران عاملی که چشمشان به بانک مرکزی دوخته شده است
فهرست مدیران تأیید صلاحت شده بانک مرکزی اما داستانی است که طی سال گذشته صدای بسیاری از مدیران بانکی را در آورده بود و در نهایت بعد از گذشت هفته ها و ماه ها بهمنی رئیس کل بانک مرکزی توانست رضایت مدیران بانکی را جلب کند و البته مدیران بانکی هم با شرکت در برخی جلسات و تکمیل فرُمهای خاصی موفق شدند مهر تأیید صلاحیت را از بانک مرکزی دریافت کنند.
در آن ابتدا که لینک مدیران دارای تاییدیه صلاحیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سایت رسمی این بانک قرار گرفت کم و کاستهایی در اسامی موجود در این فهرست بود که با گذشت زمان البته این موارد رفع شد به جز چند مورد که بعد از آن ایام با تغییر پُست “مدیر عامل بانک” شدند.
مدتهاست که لینک مدیران دارای صلاحیت بانک مرکزی به روز نشده است و مؤید آن عدم تغییر هیات مدیره برکنار شده بانک سامان، عدم وجود نام برخی از مدیرانی که توسط وزارت اقتصاد انتخاب شدند و برخی مدیران بانکهای خصوصی است.
هم اکنون با گذشت بیش از یک سال از فعالیت رسمی بهمن وکیلی مدیر عامل جدید بانک توسعه صادرات هنوز نام وی در فهرست مدیران دارای تأیید صلاحیت بانک مرکزی مشاهده نمیشود.
شنیده های خبرنگار فارس حکایت از آن دارد که وکیلی تمام فرُم ها و مدارک لازم را برای تأیید صلاحیت به بانک مرکزی ارائه داده است ولی هنوز موفق نشده نام خود را در این لیست جنجالی مشاهده کند.
علاوه بر مدیرعامل بانک توسعه صادرات هم اکنون مدیران عامل بانکهای ایران زمین و سرمایه نیز جایی در فهرست مدیران دارای تأیید صلاحیت از بانک مرکزی ندارند و با این حساب و با وجود گذشت ماه ها از آغاز فعالیت رسمیشان در این بانکها به نظر نمیرسد مسئولان مربوطه در بانک مرکزی به این زودی توجهی به این بخش داشته باشند.
البته مدیر عامل موسسه اعتباری توسعه که پیشتر نام وی در این فهرست بود به تازگی دیگر جایی در بین مدیران دارای صلاحیت بانک مرکزی ندارد و از این موسسه تنها و تنها نام عباس مصلی نژاد بعنوان فرد دارای صلاحیت به چشم میخورد.
با این حساب باید دید چه زمانی قرار است بانک مرکزی سایت خود را به روز کند و تغییرات موجود را در فهرست مدیران دارای صلاحیت بانک مرکزی اعمال کند.