پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بلاکچین کاربردهای دیگری غیر از رمزارز نیز دارد
مهدی قادری، مدیرعامل شرکت «ققنوس» در گفتوگو با «رمزارز» از کاربردهای بلاکچین گفت
نخستین اجلاس دایا، با محوریت آشنایی کسبوکارها با حوزه بلاکچین، برای اولینبار ۱۹ شهریورماه در هتل اسپیناسپالاس تهران برگزار خواهد شد. در این اجلاس افراد مطرحی از کسبوکارهای مختلف به تبادل نظر درباره اقتصاد دیجیتال و بهویژه اقتصاد توکن خواهند پرداخت. مهدی قادری، مدیرعامل ققنوس که در زمینه کاربردپذیری بلاکچین فعالیت دارد یکی از مهمانان این اجلاس است و قرار است درباره ابعاد مختلف کاربردپذیری بلاکچین صحبت کند.
قادری در ابتدای صحبتش به ابعاد دیگر بلاکچین غیر از رمزارز اشاره کرد و گفت: «یکی از چالشهای جدی ما در فضای بلاکچین کشور این است که اکوسیستم بلاکچین ما تبدیل به موضوع رمزارزها شده است. در چند سال گذشته هر وقت اسم بلاکچین آمده توجهات به سمت بیتکوین و اتریوم یا تبادل آنها جلب شده و اصل بلاکچین و موضوع کاربرد آن در زندگی روزمره مردم فراموش شده است. در ققنوس اوایل تلاش کردیم که با راهاندازی آکادمی ققنوس گامی برای افزایش سواد بلاکچینی جامعه برداریم. ابتدا بازخوردهای خوبی دریافت کردیم، اما با فراگیری کرونا و اتفاقات جذابی که در حوزه رمزارزها افتاد، تمرکز از مفاهیم بلاکچین به سمت رمزارزها رفت.»
او درباره اجلاس دایا گفت: «برگزارکننده این اجلاس از ناشران ققنوس هستند و از ققنوس برای انتشار توکن دایا خدمات دریافت میکنند. این موضوع که یک ناشر توکن اجلاسی برگزار کند که مربوط به توکنسازی و بلاکچین است، با توجه به اینکه تجربه آن را دارد و از نزدیک با چالشها و معایب و مزایای آن آشناست، مطمئناً میتواند به فرهنگسازی اقتصاد توکن در ایران کمک کند و این حوزه بیشتر شناخته شود. نکته مثبت دیگر اجلاس دایا این است که موضوع اصلی تبادل رمزارز نیست، بلکه کاربردپذیری بلاکچین و ابزارهای مرتبط با آن است و قرار است سخنرانیها و میزگردها حول این موضوع پیش بروند.»
مدیرعامل ققنوس با اشاره به موضوعاتی که تمایل دارد در اجلاس دایا صحبت شود مطرح کرد: «از آنجا که ققنوس چندین سال است در حوزه کاربردپذیری بلاکچین فعالیت دارد، دوست دارم بیشتر درباره این موضوع؛ بهویژه از ابزارهای بلاکچین در صنعت بشنوم. امیدوارم خروجی این اجلاس، توسعه هرچه بیشتر این ابزارها باشد و بتوانیم در این فضای بکر فعالیت بیشتری انجام دهیم. موضوعی که خودم میخواهم از آن حرف بزنم یکی شبکه بلاکچین بومی ققنوس و دیگری نقش رگولاتور در فضای بلاکچین و توکنهای باپشتوانه مانند توکن املاک است.»
او در پایان صحبتهایش به موضوع توکنسازی و توکن الماس دایادایموند اشاره کرد و گفت: «توکنسازی و انتشار توکنهای باپشتوانه یکی از مأموریتهای اولیه ققنوس بود و همواره سعی کردیم از انتشار توکنهای بدون پشتوانه یا با پشتوانه ناشناس جلوگیری کنیم. برای همین ابتدا با توکن طلا شروع کردیم و بعد از آن با دایادایموند برای توکن الماس همکاری کردیم. دایادایموند الماسهای شناسنامهداری را نزد ما به امانت میگذاشت و ما بعد از کارشناسی برای امانت به بانک رجوع میکردیم و معادلش توکنهای باپشتوانه صادر میکردیم و مردم میتوانستند از قابلیت سرمایهگذاری روی آن توکنها استفاده کنند. همچنین توکنهای دیگری ازجمله توکن ملک با همکاری بانک پارسیان در شبکه ققنوس منتشر کردیم و برنامههای دیگری مانند توکن خودرو با یکی از شرکتهای خودروساز داریم. توکنهایی در حوزه معادن، کشاورزی و توزیع منابع معدنی نیز در آیندهای نزدیک منتشر خواهند شد.»