راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بلاکچین برای اکثر صنایع به‌زودی کاربردی خواهد بود

اولین اجلاس دایا، امروز ۱۹ شهریور در هتل اسپیناس‌پالاس برگزار می‌شود. در این اجلاس متخصصان و صاحبان کسب‌وکارهای مختلف به تبادل نظر درباره اقتصاد دیجیتال و به‌ویژه اقتصاد توکن خواهند پرداخت. هدف از برگزاری اجلاس دایا، آشنایی صنایع و کسب‌وکارهای مختلف با حوزه بلاکچین و به‌کارگیری آن است.

امیر وصالی، سرپرست کسب‌وکار «هلدینگ صاد»، از سخنرانان این اجلاس است که درباره کاربرد بلاکچین در صنایع مختلف صحبت خواهد کرد. او ابتدا به جایگاه بلاکچین در هلدینگ صاد اشاره کرد و گفت: «فناوری بلاکچین با رشد سریع و چشمگیر خود در سطح جهانی و همچنین در بازار ایران، به یکی از ارکان مهم استراتژی‌های تجاری تبدیل شده است. با توجه به اینکه نخستین محصولات و برنامه‌های DAPP به‌ویژه برای صنعت مالی، بانکداری و پرداخت توسعه یافته‌اند، به‌طور طبیعی شرکت‌های فعال در این حوزه نیز به‌سرعت به این فناوری وارد خواهند شد. با این حال، به دلیل نبود ساختارهای امنیت اطلاعاتی مناسب در بسیاری از شرکت‌های مالی و بانکی، ورود به این عرصه ممکن است چالش‌هایی داشته باشد، اما توجه کنیم که این چالش‌ها فرصتی برای گسترش ارتباطات با سایر صنایع وابسته فراهم می‌‌کنند.»

وصالی ادامه داد: «شرکت‌های بزرگ مالی و پرداخت که به ارائه خدمات متنوع و جذب مشتریان زیاد مشغول‌اند، نیاز به ورود به حوزه بلاکچین را به‌منظور بهبود و ارتقای خدمات خود به شرکای تجاری و مشتریان احساس کرده‌اند. به همین دلیل، هلدینگ صاد اقدام به تأسیس شرکت اختصاصی و مأموریت ویژه برای مطالعه، تدوین و توسعه برنامه‌ها و زیرساخت‌های لازم جهت ورود به فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی کرده است. براساس سند تحول دیجیتال، این هلدینگ و شرکت‌های زیرمجموعه آن نیز برنامه‌ریزی برای توسعه و ورود به این فناوری‌ها را در دستور کارشان قرار داده‌اند. هلدینگ صاد با بهره‌گیری از زیرساخت‌های موجود و ارتباط با بانک صادرات، ورود به فناوری‌های هوش مصنوعی و بلاکچین را یکی از الزامات تحول دیجیتال خود می‌داند و در زمینه‌های مختلفی مانند قراردادهای هوشمند، ارز دیجیتال و برنامه‌های غیرمتمرکز فعالیت کرده است.»

سرپرست کسب‌وکار هلدینگ صاد درباره کاربرد بلاکچین در صنایع مختلف گفت: «به نظر می‌رسد فناوری بلاکچین با قابلیت‌های منحصربه‌فردش در آینده نزدیک برای اکثر صنایع کاربردی و حائز اهمیت باشد. با توجه به روندهای فعلی، بلاکچین به‌ویژه در بازارهای سرمایه و مالی، قراردادهای هوشمند متناسب با هر صنعت، زنجیره تأمین و در آینده نزدیک در حوزه بهداشت و درمان شاهد رشد و توسعه خواهد بود. بلاکچین در بازار سرمایه می‌تواند فرایند توزیع و اشتراک دارایی‌ها و اوراق بهادار دیجیتال را تسهیل کند و زمان و هزینه‌های مربوط به انتشار اوراق بهادار را کاهش دهد. کدگذاری و خودکارسازی قراردادهای هوشمند در این حوزه، فرایند صدور، انتشار، سفارش‌سازی، تقسیم‌پذیری و کوچک کردن واحدهای سرمایه‌گذاری را شفاف‌تر و ایمن‌تر می‌‌کند.»

او با اشاره به ظرفیت‌های بلاکچین بیان کرد: «دیفای (DeFi) به‌عنوان زیرمجموعه جدیدی که با فناوری بلاکچین ایجاد شده، به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که به جای روش‌های مالی سنتی، از ارتباطات غیرمتمرکز مالی بهره‌برداری کنند که می‌تواند تحول عظیمی در کشورهایی با ساختارهای مالی سنتی ایجاد کند. در حوزه قراردادهای هوشمند، صنایع مختلف خدماتی و مالی می‌توانند با استفاده از فناوری بلاکچین، فرایندها را سرعت داده و هزینه‌ها را کاهش دهند. مدیریت انرژی، خدمات ثبتی و سایر امور مرتبط نیز می‌توانند به‌سادگی با قراردادهای هوشمند مدیریت شوند که این کار به حفظ امنیت و محرمانگی داده‌های حساس کمک می‌کند.»

وصالی در ادامه گفت: «در زنجیره تأمین، بلاکچین فرایند شفاف‌سازی اجزای زنجیره تأمین را تسهیل کرده و به تأیید اصالت کالا و کنترل فرایند توزیع کمک می‌کند. علاوه‌بر این، تسریع فرایند و دیجیتالی شدن مالکیت کالا از دیگر مزایای فناوری بلاکچین در این حوزه است. بلاکچین در حوزه درمان و بیمه می‌تواند به حل مشکلات اصلی ذینفعان شامل پزشکان، کادر درمانی، مراکز درمانی و شرکت‌های بیمه‌گر کمک کند. نگهداری سوابق درمانی و دارویی فرد و به‌اشتراک‌گذاری محرمانه داده‌های بیماران با مراکز آموزشی و درمانی از مزایای این فناوری در صنعت درمان و بیمه است. به‌طور کلی، با توجه به ماهیت بلاکچین و دفتر توزیع آن، این فناوری برای صنایعی که داده‌های ارزشمند و محرمانه دارند، در آینده کاربرد گسترده‌ای خواهد داشت.»

سرپرست کسب‌وکار هلدینگ صاد در پایان به کشورهای پیشرو در پذیرش فناوری بلاکچین اشاره کرد و گفت: «براساس اخبار منتشرشده در چند سال گذشته، کشورهای ایالات متحده و چین به‌عنوان پیشروان اصلی در پذیرش فناوری بلاکچین شناخته می‌شوند. پس از آن، کشورهای اروپایی، استرالیا، ژاپن و هند گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته‌اند. تلاش‌های امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز در این حوزه قابل توجه است. به نظر می‌رسد در آینده نزدیک، بازارهای جهانی شاهد بهره‌برداری گسترده از بلاکچین در مراودات دولتی و ارتباطات سازمانی کشورها به‌منظور تسهیل و تسریع ارتباطات خواهند بود. روندهای اخیر نشان می‌دهد بلاکچین به‌ویژه در توسعه ارزهای دیجیتال برای دولت‌ها اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است. در گذشته، چندین کشور برای توسعه ارزهای دیجیتال خود اقدام کرده‌اند و به نظر می‌رسد با پیشرفت قراردادهای هوشمند، شرکت‌های تولیدی و خدماتی نیز برای تسهیل، امنیت و تسریع فرایندها وارد این حوزه خواهند شد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.