راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

فهرست حساب‌های بانکی خود را از کجا پیدا کنید؟

چطور بفهمیم چند حساب بانکی داریم؟ در این راهنما، دو روش معرفی می‌کنیم که بفهمید چند حساب بانکی و در چه بانک‌هایی دارید

افتتاح حساب در بانک، امروز به یک کار ساده تبدیل شده است؛ تقریبا همه ایرانی‌های در چهار پنج بانک مختلف حساب دارند و از کارت‌های بانک‌های متعدد استفاده می‌کنند. به لطف نئوبانک‌ها و اپلیکیشن‌های موبایلی و احراز هویت غیر حضوری هم دیگر نیازی به حضور در بانک نیست و این کاملا طبیعی است که کسی ۳۰ حساب بانکی داشته باشد ولی از تعدادی از آنها خبر نداشته باشد. این روزها و به واسطه جدی‌تر شدن حضور مالیات و نظارت بر تراکنش‌های بانکی و پرداختی لازم است که تصویر دقیقی از حساب‌های بانکی شخصی و تجاری خود داشته باشیم.

بنابراین شناسایی تعداد حساب‌های بانکی برای مدیریت بهتر امور مالی و جلوگیری از مشکلات احتمالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فردی ممکن است چند حساب بانکی در بانک‌های مختلف یا حتی در یک بانک داشته باشد که شناسایی دقیق این حساب‌ها برای پیگیری وضعیت مالی، پیشگیری از مشکلات حقوقی و جلوگیری از سردرگمی در پرداخت‌ها، ضروری است.

در گذشته، برای اینکه هر فرد بداند چند حساب بانکی دارد و هرکدام از این حساب‌ها در چه بانکی و با چه نوعی است، مجبور بود حضوری به شعب مختلف بانک‌ها مراجعه کند و اطلاعات لازم را از آنها دریافت کند. این روند وقت‌گیر و دشوار بود و افراد برای شناسایی وضعیت حساب‌های خود باید به تک‌تک بانک‌ها مراجعه می‌کردند.

اما اکنون، با پیشرفت تکنولوژی و خدمات آنلاین، بانک‌ها و نهادهای دولتی امکان دسترسی به اطلاعات حساب‌ها از طریق سامانه‌های الکترونیکی فراهم شده. به‌ویژه بانک مرکزی، سامانه‌ای راه‌اندازی کرده که به افراد این امکان را می‌دهد تا به‌راحتی و به‌صورت آنلاین، تعداد و وضعیت حساب‌های بانکی خود را استعلام کنند. البته استفاده از این سرویس نیاز به آگاهی از نحوه دسترسی و استفاده از این سامانه دارد.

در این گزارش، به بررسی دو راه برای شناسایی تعداد حساب‌های بانکی خواهیم پرداخت.


روش‌های استعلام حساب‌های بانکی به چه صورت است؟


روش اول؛ استعلام تعداد حساب از طریق درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی

بانک مرکزی این امکان را در سامانه آنلاین خود فراهم کرده که افراد بدون نیاز به مراجعه حضوری، بتوانند تعداد حساب‌های بانکی خود را استعلام کنند.
افراد با وارد شدن به این سایت می‌توانند از تعداد حساب‌های بانکی خود در بانک‌های مختلف آگاه شوند و آنها را مدیریت کنند. برای استعلام تعداد حساب‌ها با کد ملی از طریق این سایت، لازم است ابتدا در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند احراز هویت کنید. بدون انجام این احراز هویت، دسترسی به خدمات سامانه امکان‌پذیر نخواهد بود.

برای ورود به سامانه بانک مرکزی و دریافت استعلام حساب‌ها، مراحل ساده‌ای باید طی شود. این مراحل برای احراز هویت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و استعلام تعداد حساب‌ها به این ترتیب هستند:

مرحله اول: در اولین مرحله، فرد باید آدرس درگاه خدمات الکترونیکی انک مرکزی ایران یعنی my.cbi.ir را در مرورگر خود وارد کرده و جستجو کند. برای دسترسی به این سامانه و استعلام حساب‌های بانکی، هیچ محدودیتی وجود ندارد و افراد می‌توانند از سیستم‌های کامپیوتری یا گوشی‌های موبایل خود استفاده کنند.

مرحله دوم: پس از جستجوی آدرس اینترنتی گفته‌شده، فرد به‌طور مستقیم وارد سایت دریافت استعلامات بانک مرکزی خواهد شد. در این قسمت، دو گزینه مختلف پیش روی او قرار می‌گیرد که برای استعلام تعداد حساب‌های بانکی با کد ملی، بسته به اینکه شخصیت حقیقی یا حقوقی داشته باشد، باید گزینه مربوطه را انتخاب کند. به‌این‌ترتیب، مشتریان حقیقی باید بر روی گزینه «ورود از طریق دولت من کاربر حقیقی» و مشتریان حقوقی بر روی گزینه «ورود از طریق دولت من کاربر حقوقی» کلیک کنند.

مرحله سوم: با انتخاب گزینه مرتبط به خود، فرد به صفحه‌ای منتقل می‌شود که مربوط به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، برای استفاده از خدمات این سامانه، ازجمله استعلام تعداد حساب‌ها، ابتدا باید در پنجره ملی خدمات، احراز هویت انجام شود. در این مرحله، از فرد خواسته می‌شود که شماره تلفن همراه خود را در محل مشخص‌شده وارد کرده و سپس کد امنیتی را تأیید کند. در نهایت، باید گزینه «ارسال رمز یک‌بار مصرف» را انتخاب کند تا به مرحله بعدی احراز هویت در سامانه منتقل شود.

مرحله چهارم: پس از وارد کردن شماره تلفن همراه مرتبط، یک کد فعال‌سازی ۵ رقمی به آن شماره ارسال خواهد شد. فرد باید کد دریافتی را در محل مشخص شده وارد کرده و پس از تأیید کد، به‌طور خودکار وارد سامانه خواهد شد.

مرحله پنجم: درصورتی‌که فرد کد فعال‌سازی را به درستی وارد کرده و فرایند احراز هویت را به‌طور صحیح انجام دهد، وارد حساب کاربری خود در سامانه استعلامات بانک مرکزی خواهد شد. در گوشه سمت چپ و بالای صفحه، نام، نام خانوادگی و کد ملی او نمایش داده می‌شود. لازم است که این اطلاعات بررسی‌شده و از صحت آن‌ها اطمینان حاصل شود. پس از آن، استعلام تعداد حساب‌های بانکی با کد ملی انجام می‌شود و اطلاعات مربوط به حساب‌ها، تسهیلات و چک‌های برگشتی در بخش میانی صفحه قابل‌مشاهده خواهند بود. به‌عنوان مثال، کادر مشخص‌شده با عنوان «تعداد حساب‌ها»، تعداد دقیق حساب‌های فعال فرد در بانک‌های مختلف را نمایش می‌دهد.

مرحله ششم: پس از دریافت استعلام تعداد حساب‌ها و آگاهی از تعداد دقیق آ‌نها، فرد می‌تواند با انتخاب گزینه «استعلام حساب‌ها» از منوی موجود در سمت راست صفحه، متوجه شود که هر یک از این حساب‌ها مربوط به کدام بانک‌ها هستند. با انتخاب این گزینه، به‌احتمال‌زیاد پیام «جهت دسترسی به این صفحه ملزم به ثبت احراز هویت سطح ۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند (my.gov.ir) می‌باشید.» نمایش داده خواهد شد. از آنجا که برای دریافت این خدمت، یعنی استعلام تعداد حساب بانکی و اطلاع از مشخصات هر حساب، نیاز به احراز هویت سطح ۲ وجود دارد، فرد ابتدا برای تکمیل این مرحله باید به سایت پنجره خدمات ملی دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir مراجعه کند. در این مرحله افراد باید توجه داشته باشند که در حال حاضر احراز هویت سطح ۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند پشتیبانی نمی‌شود و با پیام «به زودی» مواجه خواهند شد.

مرحله هفتم: با طی کردن کامل مرحله احراز هویت سطح ۲، فرد می‌تواند فرایند استعلام تعداد حساب بانکی با کد ملی را به‌طور کامل انجام دهد. بدین ترتیب، پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانه استعلامات بانک مرکزی، باید بر روی گزینه «استعلام حساب‌ها» کلیک کند. با این کار، علاوه بر نمایش تعداد حساب‌ها، مشخصات حساب‌های فرد در بانک‌های مختلف نیز نشان داده خواهد شد و فرد می‌تواند متوجه شود که هر یک از حساب‌ها مربوط به کدام بانک است.

روش دوم؛ استعلام تعداد حساب از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی

یکی دیگر از روش‌های استعلام تعداد حساب از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، بدون نیاز به مراجعه حضوری است. با دسترسی به این درگاه، افراد می‌توانند از تعداد دقیق حساب‌های خود در بانک‌های مختلف مطلع شوند.

برای ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی و دریافت استعلام حساب‌ها، مراحل ساده‌ای باید طی شود. این مراحل به شرح زیر هستند:

مرحله اول: فرد در این مرحله ابتدا باید وارد سایت سازمان امور مالیاتی با آدرس tax.gov.ir شود.

مرحله دوم: پس از جستجوی آدرس اینترنتی گفته‌شده، فرد به طور مستقیم وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور خواهد شد. در این قسمت، فرد باید از قسمت بالا سایت گزینه ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیکی را انتخاب کند.

مرحله سوم: پس از دسترسی به درگاه، فرد نیاز به وارد کردن کد ملی و رمز عبور شخصی خود دارد. این اطلاعات برای احراز هویت و تأمین امنیت حساب کاربری ضروری است.

مرحله چهارم: پس از وارد کردن کد ملی و رمز عبور شخصی، یک کد فعال‌سازی ۶ رقمی به شماره موبایل فرد ارسال خواهد شد. فرد باید کد دریافتی را در محل مشخص‌شده وارد کرده و پس از تأیید کد، به‌طور خودکار وارد درگاه خواهد شد.

مرحله پنجم: درصورتی‌که فرد کد فعال‌سازی را به درستی وارد کرده و فرایند احراز هویت را به‌طور صحیح انجام دهد، وارد حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی خواهد شد. فرد می‌تواند با انتخاب گزینه «اطلاعات حساب‌های بانکی» از منوی موجود در سمت راست صفحه، متوجه شود که چه تعداد حساب دارد و هر یک از این حساب‌ها مربوط به کدام بانک‌ها هستند.

در بخش‌های قبلی، نحوه استفاده از سامانه بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی کشور برای دریافت استعلام تعداد حساب‌های بانکی و بررسی وضعیت آنها را توضیح دادیم؛ اما سؤالی که برای بسیاری از افراد مطرح می‌شود این است که آیا می‌توانند با وارد کردن کد ملی خود، تعداد حساب‌های بانکی خود را استعلام کنند یا خیر. به عبارتی، آیا سامانه‌ای وجود دارد که به‌وسیله آن و فقط با وارد کردن کد ملی، تعداد حساب‌ها و بانک‌های مربوط به آنها مشخص شود؟ در پاسخ باید بگوییم که در حال حاضر هیچ سامانه خاصی، چه اینترنتی و چه پیامکی، برای استعلام تعداد حساب‌های بانکی با استفاده از کد ملی وجود ندارد.

در این راهنما، دو روش استعلام تعداد حساب‌های بانکی از طریق سامانه بانک مرکزی و درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی بررسی شد. با وجود این که در حال حاضر سامانه پیامکی یا اینترنتی خاصی برای استعلام تعداد حساب‌ها با کد ملی وجود ندارد، سامانه‌های آنلاین موجود امکان دسترسی آسان به اطلاعات مالی را فراهم کرده‌اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.