راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سرعت فراگیری رمزارزها بیشتر از اینترنت است

در پنل «رمزارز؛ مانی حقیقی» در کنگره موبایل ایران درباره وضعیت رمزارزها بیان شد

دومین کنگره موبایل ایران در حال برگزاری است و طی پنج روز برگزاری‌اش میزبان متخصصان و فعالانی بوده است که در پنل‌ها و سخنرانی‌هایشان درباره مسائل مختلف مرتبط با موبایل صحبت کرده‌اند. موبایل این‌ روزها ابزاری است که با آن خیلی کارها می‌توان کرد؛ از برقراری تماس با دیگران گرفته تا پرداخت‌های بانکی و غیره. رمزارزی‌ها هم یکی از اکوسیستم‌هایی هستند که از موبایل برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند و به همین منظور در این کنگره حضور داشته‌اند. «رمزارز؛ مانی حقیقی» یکی از پنل‌های رمزارزی این کنگره بود که ۲۸ شهریورماه با حضور امیرحسین مردانی، مدیرعامل صرافی رمزارز بیت‌پین؛ کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین؛ بردیا احمدنیا، رئیس هیئت‌مدیره والکس؛ امید امین‌زاده، فعال حوزه بلاکچین و رئیس سابق هیئت‌مدیره آبان‌تتر و وحید شامخی، معاون توسعه کسب‌وکار نوبیتکس برگزار شد؛ پنلی که رسول قربانی، رئیس هیئت‌مدیره راه‌کار آن را راهبری کرد و در آن به مسائل و چالش‌های آینده رمزارزها پرداخته شد. در ادامه مروری بر صحبت‌های افراد حاضر در این پنل خواهیم داشت.


بانک‌های مرکزی به‌صورت ذاتی با حوزه رمزارز مشکل دارند


امیرحسین مردانی، مدیرعامل بیت‌پین، با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین سیستم‌های بانکداری دنیا در حال حرکت به سمت استفاده از رمزارزها برای توسعه خود هستند، گفت: «اخیراً خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سوئیفت قصد دارد از ابزار کریپتو استفاده ‌کند. امروزه ما می‌بینیم که کشورهای مختلف، حتی در اطراف ایران، ازجمله قطر و امارات نگاه توسعه‌محور به رمزارزها دارند. نقشه راهی که بانک مرکزی ایران برای فناوری‌های مالی منتشر کرده، از ذهنیتی محدودکننده و کنترل‌گر برآمده است. تا وقتی در لایه‌های مختلف مدیریتی بانک مرکزی چنین ذهنیتی وجود دارد، نمی‌توان شاهد سرعت گرفتن توسعه امور بود.»

کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین نیز با بیان این موضوع که خودتنظیم‌گری مناسب‌ترین روش برای مدیریت رمزارزها است، بیان کرد: «تفسیری که بانک مرکزی ایران از قانون بانکداری دارد به این صورت است که خود را متولی این حوزه می‌داند، اما بسیاری از حقوقدان‌ها و نمایندگان مجلس تفسیر متفاوتی دارند و بانک مرکزی را یگانه نهاد متولی این حوزه نمی‌دانند. نمی‌توان فقط با یک نهاد این حوزه گسترده را رگوله کرد. اکثر کشورهای دنیا از چند نهاد برای رگوله کردن رمزارز استفاده می‌کنند و در هیچ‌کدام از آنها، بانک مرکزی مسئول رگوله کردن این حوزه نیست، چون بانک مرکزی‌های دنیا به‌صورت ذاتی با موضوع رمزارز مشکل دارند.»


نباید از مشروعیت رمزارزها ترسید


بردیا احمدنیا، رئیس هیئت‌مدیره والکس، نبود زیرساخت را مهم‌ترین مسئله رمزارزها دانست و گفت: «ما در ایران با پدیده‌ای نوظهور و پیچیده مواجهیم که ماهیت‌های مختلفی را در زمان‌های مختلف از خود نشان می‌دهد. ما به دنبال مشروعیت‌بخشی به این حوزه نیستیم و از مشروعیت آن می‌ترسیم و همین ترس مانع ایجاد زیرساخت‌های لازم برای این حوزه می‌شود. واقعیت این است که باید رویکردمان را تغییر دهیم و از مشروعیت رمزارزها نترسیم.»


پانزده میلیون نفر در ایران از کریپتوها استفاده می‌کنند


امید امین‌زاده، فعال حوزه بلاکچین و رئیس سابق هیئت‌مدیره آبان‌تتر، رفع تعارض، خیر عمومی، توسعه رقابت و منع انحصار را سه هدفی دانست که سیاست‌گذارها باید به آنها توجه کنند. او بیان کرد: «آنچه ما شاهد آن هستیم این است که سیاست‌گذار در این حوزه، اساساً ایده‌ای برای سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری ندارد. درنتیجه مواجهه‌اش از جنس محدود و کوچک کردن بازار است و این کار او بازار را غیررسمی کرده است. بانک مرکزی باید سیاست مالی و پولی را از طریق مکانیزم بازار تنظیم کند و وارد حوزه رمزارز نشود. به عقیده من آخرین نهادی که باید درباره رمزارزها اظهارنظر کند، بانک مرکزی است و بهترین ساختار برای سیاست‌گذاری رمزارزها، مشارکت دولت و مجلس است تا تعریفی قانونی برای آن ارائه دهند.»

بنا بر صحبت‌های وحید شامخی، معاون توسعه کسب‌وکار نوبیتکس، امروزه مسئله رمزارز دیگر یک موضوع پیش پا افتاده و بی‌اهمیت نیست و بیش از هشتصد میلیون نفر استفاده‌کننده از رمزارز در دنیا وجود دارد. او اعلام کرد: «در ایران نیز کریپتو با استقبال مردم روبه‌رو شده است و حدود پانزده میلیون کاربر دارد. با توجه به ایردراپ‌هایی مثل نات‌کوین، داگز و همستر ممکن است این عدد به بیست میلیون نیز برسد. این عدد ایران را جزو ۱۰ کشور اول این حوزه قرار می‌دهد و مدیریت آن نیازمند یک رویکرد ملی است.»


آینده روشنی در انتظار رمزارزها است


او با اشاره به این موضوع که رمزارزها نه‌فقط در ایران، بلکه در کل دنیا آینده روشنی دارند، گفت: «حدود ۱۰ سال است که رمزارزها پدید آمده‌‌اند. این فضا به دلیل داشتن ظرفیت نوآوری و خلاقیت هر روز پررونق‌تر می‌شود و می‌تواند چالش‌های موجود در نظام مالی متمرکز دنیا در طول صد سال گذشته را تسهیل کند. سرمایه‌گذاری مسئله اصلی ما در ایران است. در ایران با چالش حفظ ارزش سرمایه خرد مواجهیم. به همین دلیل مردم ناچار می‌شوند به سمت گزینه‌های جدید حرکت کنند و رمزارز به‌عنوان یک کلاس دارایی در ایران، ‌جدی‌تر هم خواهد شد.»

مردانی نیز سرعت فراگیری فناوری رمزارز را بیشتر از سرعت فناوری اینترنت دانست و توضیح داد:« فناوری رمزارز بسیار ساده‌تر از اینترنت است، چون ماهیت آن پول است و مردم پول را درک می‌کنند. مسیر رمزارز در ایران هر روز راحت‌تر خواهد شد و به‌زودی دسترسی مردم به ابزار تبادل آن بیشتر می‌شود. کشوری مثل آمریکا متوجه شده است که اقتصاد دنیا در حال حرکت به سمت دارایی دیجیتال است، پس سعی می‌کند از آن برای رشد اقتصاد خود استفاده کند. ما نیز نباید با ذهنیت محدودکننده از آن غافل شویم.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.