پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل نوبیتکس از نبود سیاستگذاری شفاف در حوزه دارایی دیجیتال میگوید / هنوز موانع بر سر راه زیاد است
مدیرعامل نوبیتکس با بیان اینکه قانونگذار باید فضا را برای ایدههای نوآورانه باز کند، اظهار کرد: «وجود فضای باز و شفاف و ورود سرمایه به حوزههای جدید، دو پیششرط توسعه نوآوری در کشور هستند.» او در در رویداد فرصتهای ایران در عصر دیجیتال در خصوص توکنیزاسیون تأکید کرد که اقداماتی در ایران صورت گرفته اما هنوز با چالشهایی از جنس رگولاتوری مواجه است.
در ایران توکنایز کردن دارایی هنوز کاربرد و کارکرد خود را پیدا نکرده
امیرحسین راد، در پنل پول دیجیتال که در همایش فرصتهای ایران در عصر دیجیتال برگزار شد، درباره توکن و اقتصاد مبتنی بر توکن در ایران گفت: «زیرساختهای بلاکچینی برای اقتصاد مبتنی بر توکن و توکنایز کردن دارایی تا حدودی ایجاد شده، اما در عمل موانع زیادی برای تحقق آن وجود دارد.»
او با اشاره به اینکه بهصورت کلی در ایران امکان انتشار آثار هنری به صورت NFT و خریدوفروش آن شکل گرفته و همچنین توکن هویت یا KYC تعریف شده، افزود: «با این حال هنوز توکنایز کردن دارایی، کاربرد و کارکرد خود را پیدا نکرده و بخش عمدهای از موانع این کار نیز به فضای رگولاتوری برمیگردد.»
سیاستهای شفاف و سرمایه، پیششرط رشد نوآوری است
مدیرعامل نوبیتکس ادامه داد: «متاسفانه قانونگذار فضا را برای ایدههای نوآورانه باز نمیکند. این در حالی است که توسعه و رشد نوآوری در کشور دو پیششرط دارد و یکی از پیششرطها وجود فضای باز در کشور است که در آن، سیاستها شفاف بوده و نهاد تصمیمگیر اجازه ریسک کردن داشته باشد.»
راد با بیان اینکه رگولاتور ترجیح میدهد ریسک نکند، چون باید در مقابل نهادهای گوناگون پاسخگو باشد، در ادامه دومین پیششرط نوآوری را سرمایه دانست و گفت: «باید شرایطی ایجاد شود که سرمایهگذار بتواند در این فضای پرریسک خطر کند. در دنیا دو تا سه میلیارد دلار در سال در اکوسیستم بلاکچینی سرمایهگذاری میشود، اما در کشور ما این میزان از ریسکپذیری در سرمایهگذاران وجود ندارد که دلایل متعددی نیز دارد.»