پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
شهروندان ترکیه هم به صرافیها هجوم آوردند
همزمان با افزایش نرخ ارزهای خارجی در برابر لیر، میزان سپردهگذاری ارزی شهروندان ترکیه در بانکهای این کشور به شدت افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، شواهد و گزارش رسانههای ترکیه در سال جاری حاکی از هجوم شهروندان این کشور به صرافیها و خرید ارزهای خارجی است و بر اساس دادههای مالی بانک مرکزی ترکیه، سپردهگذاری ارزی شهروندان این کشور در بانکها افزایش یافته است.
مقایسه ارزش کنونی لیر در برابر دلار با زمان پیش از کودتای نافرجام جولای ۲۰۱۶ نشان میدهد که در مدت کمتر از دو سال بیش از ۶۰ درصد ارزش پول ملی ترکیه افت داشته است و از سوی دیگر قیمت کالاها نیز در بازار امروز ترکیه افزایشی دهها درصدی نسبت به دوران پیش از کودتا داشته است.
این وضعیت موجب نگرانی زیاد در جامعه ترکیه شده است به طوری که بسیاری از شهروندان برای کاهش ضرر اقتصادی ناشی از تورم و کاهش ارزش پول ملی، پساندازهای خود را به ارزهای خارجی تبدیل کرده و به سپردهگذاری ارزی روی آوردهاند و همین امر موجب تشدید افزایش نرخ ارز در این کشور شده است.
رسانههای ترکیه نیز با انتشار گزارشهایی افزایش نرخ ارزهای خارجی و در ادامه میزان بالای تورم را برای اقتصاد کشور نگرانکننده خواندند.
روزنامه «کارار» با انتشار گزارشی تحت عنوان «هجوم به صرافی» مدعی شد که پس از کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶، روند کاهش ارزش لیر در برابر دلار و یورو سرعت گرفته و بر میزان تورم بازار نیز افزوده شده که این موضوع دلیل اصلی مراجعه شهروندان به صرافیها، خرید دلار و یورو و پسانداز آنها در بانکهاست.
روزنامه کارار با استناد به گزارش بانک مرکزی ترکیه نوشت: «میزان سپردهگذاری ارزی در بانکهای این کشور تا پایان سال ۲۰۱۲ حدود ۱۴۱.۱ میلیارد دلار بود، ولی در طول سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ با سپردهگذاری ۳۱.۲ میلیارد دلار، مجموع سپردههای ارزی به رقم ۱۷۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۷ با سپردهگذاری ۳۷.۷ میلیارد دلار، مجموع سپردههای ارزی مردم در بانکهای ترکیه به رقم ۲۰۰.۵ میلیارد دلار رسید.»
به گزارش ایرنا، دادههای بانک مرکزی ترکیه در سه ماهه اول سال جاری نشان میدهد که مجموع سپردهگذاری ارزی شهروندان ترکیه در بانکها، هماکنون به رقمی بیش از ۲۱۲ میلیارد دلار رسیده است و کارشناسان مالی ـ بانکی ترک این میزان را با گذشت چهار ماه از سال ۲۰۱۸ میلادی و در حال حاضر رقمی نزدیک به ۲۱۵ میلیارد دلار برآورد میکنند.
بر اساس اطلاعات مندرج در وبسایت بانک مرکزی ترکیه، ارزش دلار در برابر لیر ترکیه در سال ۲۰۱۰ معادل ۱.۴، در سال ۲۰۱۱ معادل ۱.۶، در سال ۲۰۱۵ معادل ۲.۵ و از پایان سال ۲۰۱۷ با گذر از مرز چهار لیر اکنون به نرخ ۴.۲۸ لیر رسیده است.