راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

وزیر اقتصاد خبر داد: اجرای طرح رتبه‌بندی بانک‌های مجاز / اصلاحات اساسی در دستور کار

مسعود کرباسیان در گفتگو با سالنامه نوروزی روزنامه ایران بر شفافیت عملکرد بانک‌ها و خروج دارایی‌های سمی آنها با بروز کردن استانداردهای صورت‌های مالی شبکه بانکی تاکید کرد.

متن این گفتگو به شرح زیر است:

 

در پایان سال ۱۳۹۶ و پس از پشت سرگذاشتن تمام تحولات اقتصادی، مهم‌ترین پرسش این است که اقتصاد ایران در سال آینده چه شرایطی خواهد داشت، اقتصادی که بانک محور است و شبکه بانکی در آن نقش برجسته ای دارد. این درحالی است که به اعتقاد مسئولان و کارشناسان نظام بانکی کشور نیازمند اصلاحات اساسی است. دولت برای اصلاح این نظام در سال آینده چه برنامه‌هایی دارد؟

در این زمینه دولت برنامه‌های مدون و مفصلی در دستور کار خود دارد که شامل سه قانون «بانکداری اسلامی»، «اداره بانک مرکزی» و «نظارت بر مؤسسات مالی و اعتباری» می‌شود. بنابراین اصلاح قوانین و مقررات نظام بانکی با کمک مجلس شورای اسلامی مورد توجه جدی مسئولان دولت قرار دارد و در حال پیگیری است. علاوه بر این بخشی از مشکلات موجود به سیستم بانکی کشور تحمیل شد مانند مؤسسات مالی غیربانکی که عمدتاً مؤسسات غیرمجازی بودند که به دور از نظارت‌های قانونی طی دهه‌های گذشته شکل گرفته بودند و با ورود به فعالیت‌های بانکی معضلات فراوانی برای اقتصاد ملی ایجاد کردند. بر همین اساس شبکه بانکی نیز همراه با دولت برای سامان دادن به این موضوع درگیر شدند تا به نوعی مسائلی که برای مردم ایجاد شده بود، برطرف کنند. علاوه براین صورت‌های مالی مربوط به بانک‌ها هم  اکنون براساس استاندارد بین المللی IFRS درحال اجراست که این استانداردها موجب شفاف سازی عملکرد بانک‌ها خواهد شد. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با هدف شفافیت عملکرد بانک ها و خروج دارایی‌های سمی استاندارد ارائه صورت‌های مالی شبکه بانکی را به  روز کرد.

 

به  صورت‌های مالی بانک‌ها اشاره کردید، با تکیه بر همین صورت‌های مالی طی هفته‌های اخیر اخباری در خصوص ورشکستگی یکی از بانک‌های بزرگ کشور منتشر شده است، وضعیت شبکه بانکی از این نظر چگونه است؟

برهمین اساس اجرای این استاندارد عملکرد واقعی بانک‌ها را به  نمایش گذاشته است، همانند سایر بنگاه‌های اقتصادی، بانک‌ها نیز عملکرد مختلفی در طول سال‌های مختلف دارند و ممکن است بخشی از بانک‌ها در یک سال مالی سودده و برخی دیگر نیز در آن سال سودده نباشند. این اطلاعاتی است که باید در اختیار مردم قرار گیرد تا از آن مطلع شوند. اما اینکه درفضای مجازی خبری از ورشکستگی یکی از بانک‌ها منتشر شد به هیچ عنوان صحت ندارد. بانکی که دراین اخبار دروغ ورشکسته اعلام شده یکی از بزرگترین بانک‌های کشور است که دارایی و سرمایه کلانی در اختیار دارد و تنها با یک تجدید ارزیابی دارایی، سرمایه آن چندین درصد افزایش می‌یابد و ثروت کلانی در اختیار دارد. زمانی که دولت از سپرده گذاران مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که بدون مجوز در کشور فعالیت می‌کردند حمایت می‌کند و پول سپرده گذاران آنها را پرداخت کرده است چطور ممکن است از بانک‌های بزرگ و مجاز کشور حمایت نکند. این درحالی است که بخشی از سهام همین بانکی که از ورشکستگی آن خبر داده اند متعلق به  سهام عدالت و مردم است و به طور قطع دولت از دارایی و سپرده‌های مردم حراست می‌کند. در خصوص انتشار این نوع اخبار باید بررسی کنیم که آیا این اخبار به  دلیل رقابت ناسالم درفضای اقتصادی منتشر شده یا هدف دلسرد کردن مردم و ضربه به دولت است. به اعتقاد من این خبرها با هدف ایجاد یأس و ناامیدی میان مردم منتشر می‌شود در حالی که از اساس دروغ است.

 

مردم چگونه می‌توانند درست و نادرست را در شبکه بانکی تشخیص دهند؟

پس از بستن پرونده مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که آسیب زیادی به سپرده گذاران وارد کردند، دولت طرح تازه‌ای برای رتبه‌بندی بانک‌های مجاز در دستور کار دارد. طبق این طرح، بانک‌های مجاز کشور بر اساس عملکرد، میزان سرمایه و سایر شاخص‌ها و استانداردها رتبه‌بندی شده و این رتبه‌بندی اعلام عمومی می‌شود تا مردم با آگاهی کامل بانک خود را انتخاب کنند. این طرح در سال ۹۷ اجرایی می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.