پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
پرداختهای الکترونیکی میتواند سود خالص شهرها را تا ۴۷۰ میلیارد دلار افزایش دهد
ویزا مطالعهای انجام داده است که در آن، تأثیر اقتصادی شهرهای بدون نقد و همینطور افزایش پرداختهای دیجیتالی در شهرهای بزرگ در سراسر دنیا را بررسی و نتایج آن را اعلام کرد.
بر اساس این مطالعه که بیش از ۱۰۰ شهر را بررسی کرده است، استفاده هرچه بیشتر از پرداختهای الکترونیکی، مانند استفاده از کارتها و پرداختهای موبایلی، میتواند سود خالص شهرها را تا ۴۷۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهد که تقریبا برابر با ۳ درصد تولید ناخالص ملی این شهرها است.
«شهرهای بدون پول نقد: درک مزایای استفاده از پرداختهای دیجیتالی» عنوان تحقیقی است که در آن مزایای تجربهشده توسط شهرهایی که به سطح قابل توجهی از بدون نقدینگی رسیدند، بیان شده است.
البته این مطالعه بهدنبال حذف پول نقد نیست؛ در عوض تلاش میکند تا مزایای بالقوه موجود در استفاده از پرداختهای دیجیتالی را تعیین و تعریف کند.
بر اساس این مطالعه، کاهش وابستگی به پول نقد، مزایای فوری و بلندمدتی برای سه گروه اصلی مصرفکنندگان، کسبوکارها و دولتها در پی خواهد داشت.
نتایج این مطالعه نشان میدهد:
- مصرفکنندگان این ۱۰۰ شهر موردبررسی میتوانند به ۲۸ میلیارد دلار سود خالص در سال دست یابند. این سود حاصل صرفهجویی در زمان انجام کارهای بانکی، خردهفروشی، تراکنشهای حملونقل و کاهش جرائم پول نقد خواهد بود.
- کسبوکارهای موجود در این ۱۰۰ شهر موردبررسی میتوانند به بیش از ۳۱۲ میلیارد دلار سود خالص دست یابند. این سود حاصل کاهش زمان پردازش پرداختهای ورودی و خروجی و افزایش درآمد ازطریق مشتریان آنلاین و درون فروشگاه خواهد بود. این مطالعه نشان میدهد که پذیرش چک و پول نقد برای کسبوکارها چیزی حدود ۷.۱ سنت از هر یک دلاری که دریافت میکنند، برایشان هزینه دارد؛ درحالی که این هزینه برای منابع دیجیتالی معادل ۵ سنت از هر دلار دریافتی است.
- دولتهایی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتهاند میتوانند به ۱۳۰ میلیارد دلار سود خالص در سال دست یابند. این سود حاصل افزایش درآمد مالیاتی، افزایش رشد اقتصادی، صرفهجویی به دلیل کاراییهای اداری و کاهش هزینههای کیفری دررابطه با جرائم مرتبط با پول نقد خواهد بود.
به گفته اِلن ریچی معاون هئیتمدیره و مدیر ارشد ریسک ویزا میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که استقبال بیشتر شهرها از پرداختهای دیجیتالی میتواند منافع بسیاری برای مصرفکنندگان، کسبوکارها و دولتها داشته باشد. جوامعی که پرداختهای دیجیتالی را جایگزین پول نقد کردهاند میتوانند از سودهای حاصل از رشد اقتصادی، کاهش جرائم، افزایش شغل، دستمزدهای بالاتر و بهرهوری کارکنان بهرهمند شوند.»
همچنین این مطالعه ۶۱ توصیه و پیشنهاد هم برای سیاستگذاران دارد تا با استفاده بیشتر از پرداختهای دیجیتالی به کیفیت بیشتر شهرهایشان کمک کنند. توصیههایی شامل اجرای برنامههایی برای واردکردن جامعه بدون بانک به سیستم بانکی، تمرکز بیشتر بر تکنولوژیهای پرداخت جدید، بهکارگیری از سیستمهای پرداخت Open Loop در تمام شبکههای حملونقل و غیره.
برای دیدن واضحتر تصویر، روی آن کلیک کنید
منبع: Paymentscardsandmobile