پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ارزهای رمزنگاریشده میتوانند آفریقا را بهسوی آینده پیش ببرند
آفریقا و بخش بانکی آن همواره مسائل منحصربهفرد خود را داشتهاند. با توجه به زیرساخت ضعیف بانکداری آفریقا، پذیرش ارزهای رمزنگاریشده بهصورت وسیع میتواند بسیاری از افراد در حاشیه را جذب و قدرتمند کند. ارز رمزنگاریشده در کشورهای توسعهیافته بهعنوان گزینهٔ بعد از ارز واقعی معرفی و شناختهشده است اما برای موفقیت باید با نظام ساختاریافته و قوی مالی مبارزه کند. درحالیکه در کشورهای درحالتوسعه، این بخش هنوز ناپخته است.
به دلیل پدیدهٔ استعمار، بخشهای بانکی سنتی سرتاسر قارهٔ آفریقا همانند بانکهای توسعهیافتهٔ اروپا استقراریافتهاند. بااینحال، زیرساختهای آفریقا و جریانهای کاری درونی آن بههیچوجه کارآمد نیست؛ بنابراین، بانکها بهعنوان یک ضرورت به آفریقاییها تحمیل شدهاند؛ اما استفاده آنها دشوار است و برای این قاره مناسب نیستند.
این پیشرفت پر جهش تکنولوژی قبل از این نیز در آفریقا اتفاق افتاده است؛ چرا که بسیاری از شهروندان این قاره پروسهٔ ثبت مالکیت زمین را انجام ندادند؛ زیرا در مناطق روستایی سختگیرانه، گران و دشوار بود. در مقابل، تلفنهای همراه در آفریقا بسیار فراگیر شدند و همین اتفاق برای ارزهای رمزنگاریشده نیز اتفاق خواهد افتاد.
بهطورکلی، بازار ارز رمزنگاریشده در آفریقا بهآرامی در حال ریشه گرفتن است. وزیر امور خارجهٔ آفریقای جنوبی گفته است که این کشور، روشی متعادل را در مورد ارز در پیش خواهد گرفت. علاوه بر این، نیجریه نیز با حجم بالای معاملهٔ بیتکوین مرزهای خود را شکسته است؛ این در حالی است که بسیاری فکر میکنند بلاکچین اتریوم میتواند به بخشهای مختلف اقتصاد این کشور کمک کند. مزایای اکسچنجهای آفریقایی و کسبوکارهای مبتنی بر ارزهای رمزنگاریشده، بهویژه در مورد تجارت و پرداخت برونمرزی، آشکار است. علاوه بر این، از زمان افزایش استفاده از تلفنهای همراه، زیرساختهای اینترنت و مخابرات بسیار پیشرفته و قابلدسترستر از بانکداری، در سراسر قارهها موجود است.
ازآنجاییکه میراث بانکداری در آفریقا جزئی و بهشدت ناقص است، این قاره از امتیاز بسیار ویژهای برای بهکارگیری یک فناوری جایگزین بهویژه فناوری خاصی مانند ارز رمزنگاریشده، برخوردار است، بسیاری از بزرگسالان آفریقایی دسترسی به حسابهای بانکی ندارند و به همین دلیل، آزادی اقتصادی آنها بهشدت محدود میشود. علاوه بر این، تناقضات بوروکراتیک و محرومیت اقتصادی، در دامن زدن به این وضعیت مزید بر علت شدهاند.
منبع: آزمایشگاه بلاکچین ایران / cointelegraph
ترجمه: یاسمن پرندیان