پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
گفت و گو با دکتر علی اکبر جلالی
یک استاد دانشگاه علم و صنعت اجرای کامل دولت الکترونیک در کشور را مستلزم ایجاد زیرساختهای ارتباطی و اختصاص اینترنت یک مگابیتی به هر شهروند دانست و گفت: زیرساختهای موجود توان اجرای دولت الکترونیک با کیفیت قابل قبول را ندارد.
دکترعلی اکبر جلالی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در یک دولت الکترونیکی و مطابق با استانداردهای جهانی باید حداقل دسترسی شهروندان به اینترنت یک مگابیت برثانیه فراهم باشد، اظهار داشت: در شرایط کنونی، شبکه زیرساخت و دسترسی کشور ما، برای ارائه سرویسهای باند وسیع به شهرهای الکترونیکی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و بصورت جدی مانع رشد سرویسها و کاربردهای باند وسیع مانند ارائه خدمات چند رسانهای و نظارت همگانی الکترونیکی شده است.
وی با بیان اینکه زیرساختهای موجود در کشور توان اجرای دولت الکترونیک با کیفیت قابل قبول را ندارد به اجرای دولت الکترونیکی در کشورهای توسعه یافته اشاره کرد و گفت: بعضی از کشورها مثل کره جنوبی به دنبال ارائه خدمات دولت الکترونیکی با سرعت یک گیگابیت در ثانیه هستند و در بعضی از کشورهای دیگر مانند آمریکا سرعت 4 مگابایت در ثانیه کمترین سرعت دسترسی است و این در حالی است که در کشور ما هنوز استاندارد مشخصی برای دسترسی عمومی به دولت الکترونیک در نظر گرفته نشده است.
جلالی افزود: هم اکنون کشورهایی مانند فنلاند و برخی دیگر از کشورهای اروپایی، قانونی را وضع کردند که شرکتهای مخابراتی را موظف میکند همراه با ارائه خدمات تلفن، دسترسی اینترنت یک مگابیت در ثانیه را برای دریافت و ارسال داده نیز تحویل مشتری دهند.
این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اجرای طرح دولت الکترونیک در کشورهای همسایه نیز گفت: بعضی از کشورهای همسایه مانند امارات متحده عربی و کویت و بحرین به صورت رسمی دولت الکترونیکی را از یک دهه گذشته به کار گرفته اند و در رده های جهانی جایگاه خوبی دارند.
جلالی با اشاره به اجرای دولت الکترونیک در کشور ترکیه ادامه داد: این کشور از قیمت اینترنتی 11 برابر ارزان تر از ایران برخوردار است و علاوه بر قیمت اینترنت باند پهن، دسترسی شهروندان این کشور نیز به مراتب بالاتر از کشور ما است و این امر توانمندی بسیار بالای آنها را در حوزه تخصصی فناوری اطلاعات نشان میدهد. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ترکیه برای بالا بردن توانمندیهای خود، اجرای دولت الکترونیک خود را به کره جنوبی سپرده است چرا که اجرای دولت الکترونیک نیاز به مشخصههای خاصی دارد و نمی توان با روشهای معمولی آن را پیش برد.
به گفته وی مزایای بسیار زیاد دولت الکترونیکی در کشورهای پیشرفته سبب شده که تقریبا تمام کشورهای توسعه یافته از این فناوری استفاده کنند و خدمات خود را به صورت 24 ساعت شبانه روز و بدون تعطیلی به شهروندان ارائه میدهند.
جلالی تاکید کرد: از نگاه اقتصادی کاهش رفت و آمد شهروندان، ارتقا کیفیت خدمات برایجاد اشتغال متنوع و افزایش گردش مالی که باعث افزایش درآمد ناخالص ملی (GPD) شده ازعوامل استقبال از دولت الکترونیک است و این طرح در تعاملی مستقیم با شهروند، شهرداری و شهر الکترونیک میتواند به راحتی تمامی خدمات دولتی را ارائه دهد.
منبع: خبرگزاری مهر