راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

اینترنت طبقاتی یک واژه با مصرف سیاسی است

سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی،در گفت‌وگو با خبرآنلاین بیان کرد،ایده‌ معروف به «اینترنت طبقاتی» را یک «واژه سیاسی» و به دور از واقعیت خواند و گفت: «هیچ چیزی به نام «اینترنت طبقاتی» در عمل وجود ندارد؛ این مفهوم بیشتر جنبه سیاسی دارد و در جلسات شورای عالی و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مطرح شده است .

در طرح مذکور قرار بود دسترسی اینترنتی با محدودیت‌های کمتر برای گروه‌هایی مانند دانشجویان، کسبه، کسب‌وکارها و حوزه‌های علمیه، بر اساس نیاز کاری‌شان فراهم شود .»

فیروزآبادی معتقد است که اجرای این طرح در شرایط فعلی فیلترینگ شدید عملاً به تثبیت وضعیت موجود منتهی می‌شود؛ پیش‌نیاز موفقیت آن، کاهش شدید فیلترینگ است .

او با اشاره به شعارهای انتخاباتی مسعود پزشکیان درباره رفع فیلترینگ برای همه، گفت این طرح ممکن است شبیه برخی وعده‌ها باشد، اما پیام انتخاباتی پزشکیان صراحتاً اینترنت آزاد برای همگان را هدف قرار داده بود، نه فقط گروه‌هایی خاص .

در ادامه، فیروزآبادی تأکید کرد که در شرایط غیرجنگی، فضا باید به حالت عادی بازگردد و دسترسی اینترنتی برای همه مردم بهبود یابد؛ وعده‌هایی که رئیس‌جمهور نیز در انتخابات بر آن تأکید کرده بود .

فیروزآبادی معتقد است طرح‌هایی با تفکیک دسترسی اینترنتی، بدون اصلاحات بنیادین در سیاست فیلترینگ، تنها وضعیت فیلترینگ شدید فعلی را تثبیت می‌کنند. از نظر او، اگر هدف تحقق اینترنت آزاد است، باید برنامه‌ریزی جامع‌تری انجام شود تا همه شهروندان بتوانند بدون تبعیض از اینترنت بهره‌مند شوند، وعده‌ای که در شعارهای انتخابات ریاست‌جمهوری نیز به آن اشاره شده بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.