راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

پس از انتشار گزارش عملکرد سه ماهه به مجمع با افزایش سرمایه۹۶ درصدی بانک ملت موافقت شد

مجمع عمومی فوق‌العاده بانک ملت با حضور مدیرعامل، اعضای هیئت‌مدیره، نمایندگان دولت و سهام عدالت برگزار شد و با تصویب افزایش سرمایه قابل توجه، این بانک به بزرگ‌ترین بانک بورسی کشور تبدیل شد.

بر اساس تصمیم مجمع، سرمایه بانک ملت با ۹۶.۶ درصد افزایش، از ۱.۲۱۰ هزار میلیارد ریال به ۲.۳۷۸ هزار میلیارد ریال رسید. این افزایش سرمایه که از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت و بدون نیاز به آورده نقدی سهامداران انجام شده، جایگاه بانک ملت را در صدر بانک‌های فعال بازار سرمایه تثبیت کرده است.


رشد ۲۲ درصدی سود خالص در سه ماه


گزارش مالی سه‌ماهه منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌های درآمدی، سودآوری و مدیریت هزینه‌ها در بانک ملت است. در این دوره، درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی با ۳۶ درصد افزایش به ۵۲۸ هزار میلیارد ریال رسید و کل درآمد عملیاتی نیز با رشد ۲۸ درصدی به بیش از ۵۴۰ هزار میلیارد ریال بالغ شد. سود ناخالص بانک نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش یافت و به ۲۱۴ هزار میلیارد ریال رسید. درآمد کارمزد نیز جهشی ۴۹ درصدی را تجربه کرد و به بیش از ۱۰۳ هزار میلیارد ریال رسید. در ادامه این روند مثبت، سود عملیاتی و سود خالص هر دو با رشد ۲۲ درصدی همراه بودند و به ترتیب به ۱۵۲ و ۹۴ هزار میلیارد ریال رسیدند. سود خالص هر سهم (EPS) نیز با افزایش قابل‌توجه ۸۶ درصدی، از ۴۲۲ ریال به ۷۸۶ ریال رسیده است.


کاهش هزینه‌های کلیدی و کنترل مطالبات مشکوک‌الوصول


یکی از نکات برجسته این گزارش، کاهش چشمگیر هزینه‌ها در برخی بخش‌هاست. هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول با کاهش ۲۱۵ درصدی به ۳.۵ هزار میلیارد ریال رسید که نشان‌دهنده بهبود در کیفیت تسهیلات اعطایی یا عملکرد موفق‌تر در وصول مطالبات است. همچنین، هزینه‌های مالی با کاهش ۵۵ درصدی به ۲۹.۸ هزار میلیارد ریال کاهش یافت. البته در همین حال، هزینه سود سپرده‌ها با ۴۴ درصد افزایش به بیش از ۳۲۶ هزار میلیارد ریال رسید. در بخش درآمدهای غیرعملیاتی، زیان ناشی از سرمایه‌گذاری در سهام و اوراق بهادار به‌طور محسوسی کاهش یافت و از بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال به کمتر از یک هزار میلیارد ریال رسید. همچنین زیان حاصل از مبادلات ارزی با افزایش به ۱۳.۶ هزار میلیارد ریال رسید که با وجود افزایش ۱۰۰ درصدی، همچنان در محدوده منفی باقی مانده است.


افزایش دارایی‌ها و بهبود جریان‌های نقدی


در پایان خرداد ۱۴۰۴، کل دارایی‌های بانک ملت با ۵ درصد افزایش به بیش از ۲۹ هزار میلیارد ریال رسید. سپرده‌های مشتریان نیز با رشدی ۱۵ درصدی، به ۱۴.۳ هزار هزار میلیارد ریال افزایش یافت. از سوی دیگر، جریان نقدی حاصل از عملیات با جهش ۱۰۲ درصدی به ۴۰۶ هزار میلیارد ریال رسید که نشانه‌ای از تولید نقدینگی قوی از عملیات اصلی بانک است.

همچنین، جریان نقدی ناشی از فعالیت‌های تأمین مالی نیز به طرز محسوسی بهبود یافته و از خروجی ۲۹۱ هزار میلیارد ریال به خروجی بسیار کمتر ۱۱ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است. در حالی که خالص افزایش نقدینگی در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵ درصد کاهش یافته، مانده موجودی نقد در پایان دوره با ۶۴ درصد افزایش به بیش از ۱.۲۵۸ هزار میلیارد ریال رسیده است.


برنامه‌های آتی بانک ملت؛ تمرکز بر رشد، سودآوری و کنترل ریسک


مدیریت بانک ملت برای دوره ۹ ماهه منتهی به پایان سال مالی ۱۴۰۴، مجموعه‌ای از برنامه‌های راهبردی را تدوین کرده که بر رشد پایدار و کنترل ریسک تمرکز دارد. بر اساس این برنامه‌ها، بانک انتظار دارد با وجود محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی بانک مرکزی، رشد ۲۳ درصدی در مانده تسهیلات ریالی خود را محقق سازد. همچنین پیش‌بینی شده است که سپرده‌های کوتاه‌مدت با نرخ سود ۶ درصد به‌طور متوسط ۵۹ درصد، سپرده‌های بلندمدت با نرخ حدود ۱۹ درصد، ۳۲ درصد و سپرده‌های غیرهزینه‌زا ۳۹ درصد رشد داشته باشند.

در کنار رشد منابع، مدیریت بانک بر کنترل هزینه‌ها و ارتقای بازدهی عملیاتی تمرکز دارد. پیش‌بینی افزایش درآمدهای حاصل از تسهیلات، سپرده‌گذاری، اوراق بدهی و سایر منابع صورت گرفته است. همچنین مدیریت هزینه‌های عمومی و اداری و کنترل هزینه‌های مالی از جمله اهداف راهبردی بانک برای ادامه سال مالی است. از سوی دیگر، بانک در راستای بهبود نسبت کفایت سرمایه، برنامه‌هایی برای مدیریت ریسک دارایی‌ها و افزایش سرمایه در دستور کار دارد.

در تصمیمی مهم، هیئت‌مدیره بانک برای سال مالی جاری، توزیع سود نقدی میان سهامداران را پیشنهاد نکرده است. در حوزه منابع انسانی نیز پیش‌بینی شده تا پایان سال مالی، تعداد شعب به ۱۳۴۲ شعبه افزایش یابد و تعداد کارکنان به ۲۳,۶۶۰ نفر کاهش پیدا کند.
 

نویسنده همکار حبیب آرین
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.