راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

هاشمی: ۳۰ درصد درخواست‌های مردم به دلیل آلودگی ناشی از استفاده از فیلترشکن‌ انجام نمی‌شود

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز برابر با ۳۱ تیر ماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد و گزارشی از وضعیت امنیت شبکه را طی جنگ ۱۲ روزه ارائه داد.

او هدف وزارتخانه ارتباطات در ایام جنگ را «حفظ پایداری ارتباطات، استمرار خدمت‌رسانی به مردم و کسب‌وکارهای دیجیتال» عنوان کرد و گفت: «با نگاه به ایجاد امنیت روانی و حفظ آرامش در شرایط بحران، همراهی با نهادهای اجرایی برای تداوم خدمات عمومی مانند توزیع سوخت، خدمات پرداخت، بهداشت و درمان و اطلاع‌رسانی نیز در دستور کار قرار گرفت.»

هاشمی در ادامه افزود: «از نخستین ساعات جنگ، کارگروه ویژه پایش وضعیت ارتباطات و خدمات عمومی تشکیل شد و به‌صورت روزانه، حتی دو بار در روز، جلساتی برای تصمیم‌گیری فوری برگزار می‌کرد.»


ایجاد ارتباط با دنیا با حفظ استقلال و امنیت


او در خصوص خسارات وارده به کسب‌وکارهای فعال و زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال کشور طی جنگ ۱۲ روزه بیان کرد: «در خصوص شبکه ملی اطلاعات تکلیفی که مطابق ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت قرار است تا پایان برنامه محقق شود، این سند را یک بار با دقت نظر بیشتری مرور کنیم. بدون تردید و به صورت مشخص یکی از مؤلفه‌های شبکه ملی اطلاعات، ارتباط با دنیاست و البته با حفظ استقلال و امنیت.»


آلودگی شبکه کشور به دلیل استفاده از فیلترشکن‌های رایگان


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: «بسیاری از مؤلفه‌هایی که در شبکه ملی اطلاعات قرار دارند نیاز به ارتباط جهانی دارند. استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده که شبکه کشور شبکه آلوده‌ای شود به‌گونه‌ای که ۳۰ درصد از درخواست‌های مردم به واسطه همین آلودگی‌ها اجابت نمی‌شود و دلیل آن استفاده از فیلترشکن‌هاست. باید به این موضوع توجه کنیم؛ رضایت مردم مهم است. پایین آمدن کیفیت شبکه به‌خاطر عدم سرمایه‌گذاری است.»

هاشمی با اشاره به تصمیم‌گیری در خصوص اجرای فیلترینگ در سال‌های گذشته گفت: « در سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفتیم که محدودیت ایجاد کنیم؛ آیا دسترسی‌ها محدود شد؟ آیا در حال حاضر فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتواها دسترسی ندارند؟ چرا همه چیز را فنی نگاه می‌کنیم؟ تمرکز بر بحث محتوا چیزی است که همواره موردتأکید مقام معظم رهبری بوده است اگر ما سند تصمیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم اعتقادمان است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود.»


نمی‌توان با فناوری مقابله کرد


او افزود: «اکنون دوستان صحبت از محدودیت می‌کنند مگر در بحث فناوری می‌شود، با فناوری مقابله کور کرد؟ باید از ظرفیت فناوری که در کشور فراوان است، استفاده کرد. اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات می‌کنیم چرا محتوا در شبکه ملی اطلاعات موردتوجه قرار نمی‌گیرد؟ مگر لایه بالای شبکه ملی اطلاعات محتوا نیست؟ این موضوع اکنون در دستور کار قرار دارد.»

به گفته وزیر ارتباطات، برای اشراف بر فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های آن، توجه ویژه به بخش خصوصی در دستور کار است زیرا دیده‌ایم وقتی به بخش خصوصی اتکا کرده‌ایم، جواب داده است. اگر الان برخی از مؤلفه‌های شبکه ملی اطلاعات از برنامه جلوتر است، به این دلیل است که به بخش خصوصی فضای کار داده‌ایم. نیاز داریم که از درس‌آموخته‌های جنگ استفاده کنیم و کار را ترمیم کنیم؛ تهدیدی بود که باید به فرصت تبدیل شود.»


مهاجرت نخبگان؛ مسئله‌ای امنیتی است


هاشمی همچنین گزارشی از خسارات ناشی از محدودیت‌های اینترنت و کاهش کیفیت در شبکه‌های ارتباطی به نمایندگان ارائه داد: «ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه‌های ارتباطی باعث می‌شود تا زندگی یک زیست‌بوم به بزرگی ۱۰ میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به خطر بیفتد. ممکن است امید جوانان ما دچار خدشه شود؛ باید به بحث مهاجرت توجه ویژه داشته باشید. اگر به ظرفیت نخبگان کشور توجه نکنیم، همین موضوع ممکن است با رفتن جوانان نخبه و نماندن در کشور به یک مسئله امنیتی تبدیل شود که به فضل الهی این‌گونه نخواهد بود.»


اتصال ۱۲۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت در دولت چهاردهم


وزیر ارتباطات در خصوص پوشش روستایی گفت: «در بحث پوشش روستایی در دولت چهاردهم بیش از ۱۲۰۰ روستای کشور را به اینترنت پرسرعت باکیفیت متصل کردیم و آماری نخواهیم داد مگر آنکه مردم آن را تأیید کنند. ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که باید به آنها اینترنت با پوشش باکیفیت ارائه کنیم و برای این کار حداقل به ۴۰ همت منابع نیاز است.»

او ادامه داد: «در موضوع شبکه ملی اطلاعات نیز کنترل دقیق پروژه در دست انجام است. در پاسخ به اینکه گفته شده مراکز داده کشور در یکجا متمرکز است، باید گفت اگر چنین نگاهی بود در این شرایط جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نمی‌توانستیم خدمات را برپا بداریم.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.