پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی خبر داد: گفتند که پلتفرمهای طلا باید زیر نظر بورس باشند
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی خبر داد که بدون مشورت با بخش خصوصی و واحدهای صنفی در جلسه ضوابط طلا گفتند، فعالیت پلتفرمهای طلا باید زیر نظر بورس قرار بگیرد. او میگوید: «به بهانه جنگ، درگاهها را بستهاند تا مردم را به زور به سمت صندوقها سوق دهند و کمر بستهاند به تضعیف آنلاینها.»
بازارهای مالی ایران در اثر تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران متوقف شده بودند تا شرایط به ثبات نسبی برسد. پس از آتشبس، این بازارها به دستور رگولاتوری مجدداً فعال شدند، اما درگاه پرداخت پلتفرمهای خرید و فروش طلا همچنان مسدود باقی ماند. بانک مرکزی به آنها وعده داده بود که با بازگشایی بورس، فعالیت درگاههای پلتفرمهای مذکور نیز به جریان میافتد اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه روزانه تصمیمات جدیدتری درباره کسبوکارهای فعال در حوزه طلای آنلاین اخذ میشود. ابتدا مسدود شدن درگاهها و باز نشدن آنها، سپس ممنوعیت واریز شناسهدار و در نهایت هم، تعیین متولیهای گوناگون و غیرثابت برای تحتنظر داشتن فعالیت آنها.
در پیگیریهایی که راه پرداخت داشته است به نظر میرسد، بانک مرکزی موضوع را به وزارت اقتصاد سپرده است، گرچه پلتفرمهای خرید و فروش طلا از طریق وزارت صمت فعالیت خود را رسمیت بخشیدند و برخی نیز از سندباکس وزارت صمت پدید آمدهاند و مقرر شده بود که زیر نظر این سندباکس رگولاتوری شوند، اما به نظر میرسد پس از کشوقوسهای فراوان پای وزارت اقتصاد و سازمان بورس وسط آمده است.
رشد صندوقهای سرمایهگذاری طلا و افت درآمدی پلتفرمهای آنلاین
در گفتوگویی که با مدیران عامل پلتفرمهای خرید و فروش طلای آبشده داشتیم، مکرراً تأکید میشد که هیچ اطلاعرسانی دقیق و مشخصی وجود نداشته؛ اگر هم اطلاعی بوده، از سمت رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی به گوش آنها رسیده است. آنها همچنین از آسیبهای وارده به کسبوکارشان گفتهاند این درحالی است که در این مدت کوتاه صندوقهای سرمایهگذاری طلا بورس رشد داشتهاند.
حالا رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی، روز گذشته در شبکه اجتماعی ایکس خبر داده است که در مصوبهای که در جلسه بررسی ضوابط طلا قرائت شد، عنوان شد که پلتفرمهای بزرگ طلا باید بروند زیر نظر بورس! این در حالی است که قانون بهبود کسبوکار صراحتاً مشورت با بخش خصوصی را الزام کرده که متأسفانه اجرا نمیشود.
به گفته او، این یعنی تمام جلسات، ضوابط و تلاشهای صنفی بیاثر شدهاند. نظر بخش خصوصی و اتاق اصناف هم که برای آقایان پشیزی ارزش ندارد. گویی آنها کمر بستهاند به تضعیف آنلاینها. با بهانه جنگ، درگاهها را بستهاند تا مردم را به زور به سمت صندوقها سوق دهند، حتی صبر نمیکنند چند روزی از جنگ بگذرد.
الفتنسب همچنین تأکید کرده که ما واحد صنفی هستیم، طلا میفروشیم و مشتری یا طلا را تحویل میگیرد یا تقاضا دارد که طلایی که مالک آن است توسط ما ذخیرهسازی شود. هر روایتی غیر از این کاملاً اشتباه است.