پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک مرکزی اواسط اردیبهشتماه کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی را برای سال ۱۴۰۴ به شبکه بانکی ابلاغ کرد که در میان آنها کارمزدهای مربوط به ریال دیجیتال نیز برای اولین بار اعلام شده است.
بر اساس این بخشنامه، کارمزد انتقال از کیف عادی به کیف عادی یا کیف به کیف ریال دیجیتال برابر با یک دههزارم مبلغ توسط انتقالدهنده و حداقل کارمزد ۲۰۰ تومان مشخص شده است.
این در حالی است که تا پیشازاین انتقال مستقیم ریال دیجیتال از یک کیف پول دیجیتال به کیف پول دیگر بدون کارمزد بود. این امر باهدف تشویق کاربران برای استفاده روزمره از ریال دیجیتال در پرداختهای خرد صورتگرفته بود.
طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، کارمزد ریال دیجیتال یا انتقال به کیف تجاری یا برگشت از خرید که با نام ریفاند نیز شناخته میشود، یک دههزارم مبلغ توسط پذیرنده تعیینشده اما کف کارمزد در این حالت ۱۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.
بانک مرکزی اعلام کرده بود برای تراکنشهای تجاری ریال دیجیتال کارمزدی پایین در نظر خواهد گرفت که کمتر از کارمزدهای تراکنشهای کارتی یا سایر روشهای پرداخت الکترونیکی خواهد بود.
درنتیجه بر اساس جدول منتشر شده از سوی بانک مرکزی، کارمزد ریال دیجیتال به این شرح تعیین شده است:
- خرید با ریال دیجیتال (انتقال به کیف تجاری) یا برگشت از خرید (ریفاند): یک دههزارم مبلغ توسط پذیرنده با کف کارمزد ۱۰۰ تومان.
- انتقال از کیف عادی به کیف عادی (کیف به کیف ریال دیجیتال): یک دههزارم مبلغ توسط انتقالدهنده با کف کارمزد ۲۰۰ تومان.
فاز آزمایشی ریال دیجیتال تیرماه سال گذشته در جزیره کیش شروع شد و هدف بانک مرکزی از این پروژه افزایش شفافیت، کاهش هزینههای چاپ اسکناس و تسهیل تراکنشهای دیجیتالی بود.