پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
۷ نکتهی طلایی تجارت الکترونیکی در سال ۲۰۱۵
سالبهسال به گستره و نفوذ تجارت الکترونیکی در زندگی روزمرهی ما افزوده میشود. اگر تا چند سال پیش، تجارت الکترونیکی تنها در حد یک مفهوم جدید در کتابها یا مقالهها موردبحث قرار میگرفت، اکنون خیلیها، اعم از صاحبان مشاغل و مصرفکنندهها، بهصورت روزانه با آن سروکار دارند. آمارهای مختلف نشان میدهد که تجارت الکترونیک و بهخصوص خرید اینترنتی، در سالهای آینده به رشد خود آماده داده و به بخشی جداییناپذیر از سبک زندگی مردم تبدیل میشود. در ادامه در نظر داریم ۷ نکتهی طلایی تجارت الکترونیک در سال ۲۰۱۵ را باهم مرور کنیم. پس با ما همراه باشید.
.
۱. موبایل، موبایل و بازهم موبایل
این روزها شاهد هستیم که بسیاری از مردم، پیش از خرید یک کاتجارلا از یک فروشگاه اینترنتی، ابتدا آن را در تلفن هوشمندشان جستجو کرده و اطلاعات کافی را در مورد آن کسب میکنند و سپس سر فرصت پشت کامپیوتر خود مینشینند و نسبت به خرید آن اقدام میکنند. گویا این روند در کشورهای توسعهیافته بهتدریج در حال تغییر است و عموم مردم به خرید اینترنتی با اپلیکیشنهای موبایل روی خوش نشان دادهاند. در سال جاری و سالهای پیش رو، بر اهمیت اپلیکیشنهای مخصوص خرید اینترنتی افزوده خواهد شد.
.
۲. مشتری پادشاهی میکند
احتمالاً همهی شما جملهی معروف «همیشه حق با مشتری است» را شنیدهاید. این موضوع در تجارت الکترونیک هم کاملاً صادق است. مشتریان در کانون توجه صاحبان فروشگاههای آنلاین قرار دارند. از امکان جستجو گرفته تا امکان مقایسهی کالاها، از «تضمین قیمت»، «ضمانت بازگشت»، تخفیفهای مختلف گرفته تا ارسال رایگان، همه و همه بر مشتری محور بودن تجارت الکترونیک دلالت دارند.
رقابت اصلی بین شرکتهای فعال در این حوزه بر سر جذب مشتریان و حفظشان است. مشتریان دلایل کافی را برای خرید آنلاین دارند؛ این صاحبان فروشگاههای اینترنتی هستند که باید قدر مشتریانشان را بدانند.
.
۳. هر کسبوکاری راه و رسم خود را پی میگیرد
در دورانی که آمازون در سطح بینالمللی یکهتازی میکند، بازیگران تازهی این میدان باید بر روی ویژگیهای متمایز خود تمرکز کنند. چیزهایی مثل سرویس ارسال رایگان، ارائهی خدمات مناسب پس از فروش یا گفتگوی آنلاین با مشتری میتوانند ورق را به نفع یک فروشگاه اینترنتی برگرداند؛ مواردی ازایندست، دقیقاً همانهایی هستند که مردم برای داشتنشان ممکن است شما را انتخاب کنند.
.
۴.مناسبتهای ویژه، از همیشه جدیتر میشوند
فصل تعطیلات یا مناسبتهایی مثل روز مادر یا روز دانشآموز بهترین زمانهایی هستند که میتوان تمامقد قدرتنمایی کرد! نکتهی مهم، زمان و چگونگی ورود به این بازی است. کسبوکارهای موفق حاضر در این حوزه، زودتر از رقبای تنبلشان وارد عمل میشوند و با فروشهای ویژهشان، نبض بازار آنلاین را در دست میگیرند. بهطور حتم از این به بعد، برنامهریزی برای این موضوع، از یک بازی ساده به یک فرایند پیچیده تبدیل میشود.
.
۵. ارتباط با مشتری به یک رسانه محدود نمیشود
رفتهرفته شرکتهای فعال در حوزهی تجارت الکترونیک متوجه میشوند که نباید تعاملشان با مشتری را به فروشگاه اینترنتی خود محدود کنند. کسبوکارهای موفق درزمینهی تجارت الکترونیکی، تنها به فروش فکر نمیکنند؛ بلکه سعی میکنند به طرق مختلف، سبک زندگی مخاطبانشان را بهبود ببخشند.
همایشها، نمایشگاهها و حتی فروشگاههای فیزیکی فقط کارکرد تبلیغاتی و نمایشی ندارند. اینها فرصتهایی هستند که نباید بهراحتی نادیده گرفت.
منظور ما از وفاداری این است که مشتری دیگر فقط به قیمت محصول موردنظرش نگاه نکند، بلکه به ارزش واقعی آنهم نیمنگاهی داشته باشد؛ این ارزش تا حد زیادی از تجربهی خرید موفق کاربر و صدالبته به وفاداریاش برمیگردد.
.
۶. وفادار نگهداشتن مشتری به یک هنر تبدیل میشود
یکی از بزرگترین چالشهای هر فروشگاه آنلاینی، وفادار نگهداشتن مشتری است. فعالان حوزهی تجارت الکترونیک، میبایست پیوسته به دنبال راههایی باشند که بتوانند مشتریانشان را برای خود نگهدارند.
منظور ما از وفاداری این است که مشتری دیگر فقط به قیمت محصول موردنظرش نگاه نکند، بلکه به ارزش واقعی آنهم نیمنگاهی داشته باشد؛ این ارزش تا حد زیادی از تجربهی خرید موفق کاربر و صدالبته به وفاداریاش برمیگردد.
.
۷. کالاها بهصورت رایگان اینطرف و آنطرف خواهند رفت
ارسال رایگان کالا در حال تبدیلشدن به یک فرایند عادی است. ابتدا این داستان با کالاهایی خاص و در مناطق جغرافیایی محدود شروع شد. سپس شمار کالاها و محدودههای جغرافیایی گسترش پیدا کرد. گرایش شرکتهای بزرگ به سمتی است که کاری کنند مشتری در فرایند خرید هیچ هزینهای را برای ارسال یا دریافت کالا پرداخت نکند. حتی لازم نیست مشتری هزینهای برای پس دادن کالای خریداریشدهاش بپردازد. بحث بر سر ارسال یکساعتهی کالاها هم که جای خود را دارد.
منبع: دیجی کالا / محمد زرین صدف