راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مروری بر مهم‌ترین اخبار صنعت پرداخت ایران و جهان در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴

در دو هفته ابتدایی سال ۱۴۰۴، صنعت پرداخت ایران باوجود تعطیلات نوروزی، به فعالیت خود ادامه داده و نقش پررنگی در تسهیل تراکنش‌های مالی و ارتقای تجارت دیجیتال ایفا کرده است. صنعت پرداخت در دنیا نیز شاهد اتفاقات و رخدادهای گوناگونی بود؛ اتفاقاتی که در گزارش پیش‌رو به بررسی مهم‌ترین آنها در این صنعت پرداختیم؛ از گسترش خدمات نوین مالی؛ مانند تسهیلات آنلاین و طرح کالابرگ الکترونیکی گرفته تا و همکاری‌های بین‌المللی برای توسعه زیرساخت‌های مالی.

صنعت پرداخت، با رشد فناوری‌های نوین و گسترش استفاده از ابزارهای دیجیتال مانند پرداخت موبایلی، نقشی کلیدی در پاسخ به نیازهای متغیر جامعه ایفا کرده است. این صنعت نه‌تنها به بهبود تجربه مشتریان و تسهیل خریدهای آنلاین و حضوری کمک می‌کند، بلکه به‌عنوان یکی از پایه‌های توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی شناخته می‌شود. در شرایطی که کشورهای جهان با چالش‌هایی همچون بدهی‌های سنگین و نیاز به بازسازی زیرساخت‌های مالی مواجه هستند، نقش صنعت پرداخت در ایجاد دسترسی پایدار به خدمات مالی و مدیریت منابع اقتصادی بیش‌ازپیش برجسته شده است.

محمد نژادصداقت، مدیرعامل داتین

 اعطای ۷۹ هزار فقره تسهیلات آنلاین در یک روز توسط ویپاد پاسارگاد


 محمد نژادصداقت، مدیرعامل داتین، در پلتفرم ایکس خود اعلام کرد که در روز ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، نئوبانک ویپاد ۷۹ هزار فقره تسهیلات آنی و آنلاین پرداخت کرده است. او افزود که در این روز، سوئیچ داتین نزدیک به ۵ میلیون تراکنش بانکی را پردازش کرده است. او تأکید کرد که فعالیت‌های داتین با هدف ایجاد دسترسی به خدمات مالی پایدار و قابل‌اعتماد برای هم‌وطنان توسعه داده شده است.

سعید بیاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس

اعلام جزئیات اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی


 سعید بیاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، اعلام کرد که مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از ۱۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با واریز اعتبار به‌حساب سرپرستان خانوار تحت پوشش سازمان‌های حمایتی بهزیستی و کمیته امداد آغاز شده است. او توضیح داد: «واریز اعتبار مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی مانند مرحله قبل در سه مرحله انجام می‌گیرد که در گام اول مشمولان نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی، در گام دوم مشمولان دهک‌های اول تا سوم و در مرحله سوم اعتبار به‌حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های ۴ تا هفتم واریز خواهد شد.» مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس ادامه داد: «در این مرحله از طرح، خانوارهای مشمول از سیزدهم فروردین ۱۴۰۴ می‌توانند از اعتبار تخصیصی برای خرید کالاهای اساسی بهره‌مند شوند.»

 مژگان خانلو، رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه

 برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ذخایر کالاهای اساسی


 مژگان خانلو، رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه، اعلام کرد که یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ اختصاص یافته است. او درباره تأمین کالاهای اساسی توضیح داد: «با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی موفق شدیم دو نوبت کالابرگ الکترونیکی در ابتدای ماه مبارک رمضان و در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ برای ۷ دهک ابتدایی جامعه تأمین کنیم. همچنین برای تأمین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و صرف تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز در سال ۱۴۰۴ شد.»

روح‌الله اوقانی آرانی، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری

 پرداخت بیش از ۵۲ هزار فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان کشوری


 روح‌الله اوقانی آرانی، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری، خبر از پرداخت ۵۲ هزار و ۲۰۴ فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان کشوری داد. این تسهیلات شامل وام‌های ضروری، ازدواج فرزندان و حمایت از پایان‌نامه است. او گفت: «این تسهیلات شامل وام ضروری، تسهیلات ازدواج فرزندان و وام حمپاد است که در آستانه عید سعید فطر به‌حساب بیش از ۵۲ هزار نفر از بازنشستگان مشمول واریز می‌شود. این ۵۲ هزار و ۲۰۴ فقره تسهیلات که در این دوره پرداخت می‌شود شامل ۵۱ هزار و ۵۹۵ فقره وام ضروری، ۴۶ فقره وام ازدواج فرزندان، ۲۲۸ فقره وام حمایت از پایان‌نامه در مقطع دکتری و ۳۳۵ فقره در مقطع کارشناسی‌ارشد است.»

 ولی‌الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس

سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۴ در فواصل منظم پرداخت می‌شود


 ولی‌الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، اعلام کرد که سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۴ به‌صورت منظم و با برنامه مشخص به‌حساب سهام‌داران واریز می‌شود. او گفت: «برنامه سازمان بورس در سال جدید تشویق و ترغیب شرکت‌ها به برگزاری مجامع الکترونیک و همچنین مجامع میان‌دوره‌ای است. در سال ۱۴۰۴ تسهیل و توسعه برگزاری الکترونیک مجامع در دستور کار معاونت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد تا هم شاهد افزایش مشارکت سهام‌داران و هم بهبود فرایند نظارت باشیم.»


 بدهی جهانی از مرز ۱۰۰ تریلیون دلار عبور کرد


 سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) اعلام کرد که بدهی جهانی در سال گذشته میلادی از ۱۰۰ تریلیون دلار فراتر رفته است و هزینه بهره در کشورهای عضو این سازمان به ۳.۳ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. این سازمان در گزارشی درباره بدهی جهانی بیان کرد که در بازه زمانی ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴، هزینه‌های بهره به‌عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی، از پایین‌ترین سطح خود به بالاترین میزان در دو دهه اخیر افزایش‌یافته است. همچنین، هزینه‌های دولت‌ها برای پرداخت بهره به ۳.۳ درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو رسیده است که این رقم بیشتر از هزینه‌های صرف شده برای دفاع است.


 مسترکارت: پرداخت‌های دیجیتال آفریقا تا سال ۲۰۳۰ به ۱.۵ تریلیون دلار خواهد رسید


بر اساس گزارش جدید مسترکارت، پیش‌بینی می‌شود اقتصاد پرداخت‌های دیجیتال در آفریقا تا سال ۲۰۳۰ به رقم چشمگیر ۱.۵ تریلیون دلار برسد. مسترکارت اعلام کرده است که برای تسریع پرداخت‌های پذیرش دیجیتال در سراسر این قاره، ابتکارات بزرگی را آغاز کرده است. این ابتکارات بر سه حوزه کلیدی تمرکز دارند: ۱. توانمندسازی کسب‌وکارهای میکرو، کوچک و متوسط که بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی آفریقا را تشکیل می‌دهند ۲. تقویت بخش فین‌تک و ۳. گسترش پرداخت‌های فرامرزی.

 دیمیتریوس دوسیس، رئیس بخش شرق اروپا، خاورمیانه و آفریقا در مسترکارت، گفته است: «آفریقا پر از امکانات عظیم است و مردم آن پتانسیل شکل‌دهی به اقتصاد جهانی در دهه‌های آینده را دارند.» او همچنین بر تعهد مسترکارت به پیشبرد تحول دیجیتال از طریق همکاری با کارآفرینان، بازرگانان، بانک‌ها، استارتاپ‌ها، شرکت‌های مخابراتی و دولت‌ها تأکید کرده است.


 واکنش‌های منفی به همکاری کلارنا با DoorDash در راستای مدل BNPL


 کلارنا، یک شرکت فین‌تک سوئدی که به‌خاطر فعالیتش در حوزه «الان بخر، بعداً پرداخت کن» شناخته می‌شود، با واکنش‌های منفی مواجه شده است. این واکنش‌ها در حالی اتفاق می‌افتند که کلارنا به دنبال عرضه عمومی اولیه (IPO) به ارزش ۱۵ میلیارد دلار است. کلارنا مدل پرداخت در چهار قسط را برای خریدهای مختلف، از غذا گرفته تا مد و پوشاک، گسترش داده است؛ اما برخی منتقدان این مدل را به دلیل آسیب‌پذیری‌هایش مورد انتقاد قرار داده‌اند.

 دو هفته پیش، کلارنا اعلام کرد قصد دارد خدمات وام‌های «الان بخر، بعداً پرداخت کن» را به اپلیکیشن تحویل غذای DoorDash اضافه کند. این تصمیم باعث واکنش منفی کاربران در شبکه‌های اجتماعی شد. برخی این مدل را با وام‌هایی که منجر به بحران مالی اخیر شده بودند، مقایسه کرده‌اند.

 سباستین سیامیاتکوفسکی، مدیرعامل کلارنا، در دفاع از این تصمیم، توییتی نوشت که DoorDash محصولاتی فراتر از غذا ارائه می‌دهد و تأکید کرد که افراد می‌توانند از کارت‌های اعتباری نیز در این اپلیکیشن استفاده کنند. درحالی‌که حامیان این مدل عرضه عمومی کلارنا را به‌عنوان نقطه عطفی برای تثبیت این بخش از مالی مصرف‌کننده می‌دانند، منتقدان نگرانی‌هایی درباره آسیب‌پذیری‌های مدل وام‌دهی کوتاه‌مدت بدون بهره و حساسیت به نرخ‌های بهره بالا مطرح کرده‌اند.

 اعتماد به این مدل در سال‌های اخیر دچار نوسان بوده است. ارزش کلارنا از ۴۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۶.۷ میلیارد دلار در سال بعد کاهش یافت. باوجوداین، مدل «الان بخر، بعداً پرداخت کن» به یک روش رایج تبدیل شده و سال گذشته ۳۴۲ میلیارد دلار از حجم پرداخت‌های تجارت الکترونیکی جهانی را شامل شده است. کلارنا به واسطه برندینگ متمایز خود که خریداران نسل جدید را هدف گرفته، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این شرکت در سال گذشته ۲.۸۱ میلیارد دلار درآمد کسب کرد و همکاری‌هایی با فروشندگانی مانند Asos، Samsung، Sephora و Apple دارد.


 بانک مرکزی برزیل قابلیت پرداخت قسطی را در سیستم Pix راه‌اندازی می‌کند


بانک مرکزی برزیل اعلام کرد که یک ویژگی جدید که به کاربران امکان می‌دهد تا تراکنش‌ها را از طریق سیستم پرداخت فوری و بسیار محبوب Pix به‌صورت قسطی پرداخت کنند، قرار است در سپتامبر در دسترس قرار گیرد.

 بانک مرکزی برزیل اعلام کرده که قابلیت پرداخت قسطی برای تراکنش‌ها به‌زودی به سیستم پرداخت فوری Pix اضافه خواهد شد. این ویژگی جدید قرار است در سپتامبر در دسترس کاربران قرار گیرد. در بیانیه‌ای، بانک مرکزی برزیل توضیح داده است: «این قابلیت پتانسیل افزایش استفاده از Pix در خرده‌فروشی برای خریدهای باارزش بالاتر را دارد و می‌تواند به افرادی که به گزینه‌های اعتباری سنتی دسترسی ندارند، کمک کند.»

 این ویژگی که ممکن است سهم بازار کارت‌های اعتباری را تهدید کند، انتظار می‌رود رشد سریع Pix را تسریع کند. Pix که در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شده، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین روش‌های پرداخت در بزرگ‌ترین اقتصاد آمریکا لاتین تبدیل شده است.


 ادغام سرویس پرداخت جی‌پی‌مورگان در پلتفرم پرایمر


 پلتفرم پرایمر با ادغام سرویس‌های جی‌پی‌مورگان، گزینه‌های پرداخت جهانی را برای کسب‌وکارها توسعه داده و فرایندهای تجاری را ساده‌تر و کارآمدتر کرده است. این همکاری، پرایمر را به جمع شرکای شبکه جی‌پی‌مورگان ملحق کرده و گزینه‌های پرداخت را برای کسب‌وکارهای سراسر جهان‌گسترش می‌دهد. هدف این همکاری، بهبود نرخ پذیرش تراکنش‌ها، افزایش قابلیت‌های پرداخت جهانی و حمایت از کسب‌وکارها برای دسترسی به بازارهای بین‌المللی است.

 پلتفرم پرایمر به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که از طریق یک رابط یکپارچه، پرداخت‌ها را به طور مؤثر پذیرفته، بهینه‌سازی کرده و مدیریت کنند. همچنین، با یکپارچه‌سازی خدمات، فرایندهای تجاری را ساده‌تر و کارآمدتر می‌کند. این اقدام نه‌تنها به تسهیل فعالیت‌های تجاری کمک می‌کند؛ بلکه فرصت‌های جدیدی را برای رشد و توسعه در بازارهای جهانی فراهم می‌آورد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.