پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
حمید باطنی در در استودیو راهکار چهارمین ۹ ژانویه گفت که بلاکچین بدون مرز است؛ جهانی فکر کنید
چهارمین رویداد ۹ ژانویه روز سهشنبه دوم بهمن با حضور بیش از ۱۷۰۰ نفر از فعالان اکوسیستم اقتصاد نوآوری ایران برگزار شد. حامیان رویداد رویداد ۹ ژانویه شامل شرکتهایی همچون بیتپین، اوامپی فینکس، نوبیتکس، نیپوتو، کیف پول من، اکسکوینو، مزدکس، جیبیت، صراف، اکسفینیتو، افکس، پول نو و تورینو بودند.
حمید باطنی که یکی از سخنرانان چهارمین رویداد ۹ ژانویه بود نیز به استودیو ۹ ژانویه آمد و با مروری بر آنچه در استیج اصلی مطرح کرده بود از کاربردهای پروتکل zkTLS گفت.
بنا بر گفتههای او، به واسطه این فرایند، میتوان دادههای وب۲.۰ را به وب۳.۰ منتقل کرد و اثبات تحقق آن را در قراردادهای هوشمند نشان داد. البته این تمام کاربردهای zkTLS نیست. در ادامه گفتوگوی باطنی در استودیو آورده شده است.
درباره ارائه خود در رویداد ۹ ژانویه بگویید.
من در ارائه خود درباره پروتکل zkTLS حرف زدم. اگر این کلمه را بخش کنیم zk به یکسری از پروتکلهای رمزنگاری گفته میشود که به ما اجازه میدهند تا یکسری کارها را انجام دهیم و zkTLS یک تکنولوژی است که با استفاده از آن میتوانیم دادههای شخصی وب۲.۰ را در وب۳.۰ استفاده کنیم. بهعنوانمثال من یک کارت به کارت انجام میدهم و آن را در یک قرارداد هوشمند ثبت میکنم.
جای چه کسبوکاری در اکوسیستم رمزارز خالی است؟
در بلاکچین ما مرز نداریم و من بهعنوان یک توسعهدهنده میتوانم بدون مرز فکر کنم. برای همین پیشنهادی که داریم به فعالان این حوزه این است که بهجای اینکه به این فکر کنید که در ایران چه محصولی را میتوانیم پیاده کنیم به این فکر کنند که در سطح جهانی چه کاری میتوانند انجام دهند.
برای کسی که بهتازگی میخواهد وارد فضای بلاکچین شود چه توصیهای دارید؟
پیشنهادی که من دارم که از کجا و چگونه شروع کنند این است که به خودتان وقت دهید در شش ماه هیچکس به هیچ نقطه قابلتوجهی نمیرسد و با استمرار این حوزه را دنبال کنید.