راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

نگاهی بر آنچه در دوره آموزشی «آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن در کسب‌وکار» گذشت

دوره آموزشی آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن در کسب‌وکار به همت مؤسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق بازرگانی تهران با همکاری معاونت امور کمیسیون‌ها و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و با تدریس رضا قربانی، مدیرعامل راهکار سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ماه از ساعت ۱۳ تا ۱۸ در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

دوره آموزشی آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن در کسب‌وکار به‌منظور ارائه مفاهیم و کاربردهای عملی رمزارزها و بلاک‌چین در دنیای کسب‌وکار طراحی شده است. این دوره شامل مجموعه‌ای از موضوعات بنیادی و پیشرفته بود که برای هر فردی که می‌خواهد در این حوزه به دانش تخصصی دست یابد، ضروری به شمار می‌روند.

قربانی در این دوره ۵ ساعته به بررسی رمزارزها از منظر فنی، کسب‌وکار، اقتصادی و… پرداخت و مفاهیمی چون پول، دفترکل، بیت‌کوین، بلاک‌چین، وب ۳ و پول‌های دیجیتال را تشریح کرد. همچنین در این دوره شرکت‌کنندگان با روش‌های مختلف کسب درآمد از طریق رمزارزها، از جمله استخراج و استیکینگ، آشنا شدند.

 قشرهای مختلفی از جمله مدیران ارشد اتاق بازرگانی و حوزه فین‌تک، وکلا و فعالان حقوقی، دانشجویان، فعالان بیمه‌ای، بورسی و رمزارزها در این دوره رایگان شرکت کردند.


کتاب داستان رمزارز


کتاب داستان رمزارز نوشته مت لوین و ترجمه علیرضا کاظمی‌نیا، محمد رهبان و ثریا حقی است که به همت انتشارات راه پرداخت و روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران چاپ شده است.

این کتاب در چهار فصل ارائه شده که در فصل اول آن به مسائلی همچون دفترکل، بیت‌کوین و بلاک‌چین پرداخته است.

فصل دوم این کتاب مفاهیمی متنوعی از اتریوم و وب ۳ گرفته تا NFC معرفی شده‌اند. در فصل سوم کتاب داستان رمزارز سیستم مالی کریپتو بررسی شده است. در فصل پایانی این کتاب نیز به مفاهیمی از جمله اعتماد، پول و جامعه پرداخته شده است.

کتاب داستان رمزارز میان شرکت‌کنندگان دوره آموزشی آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن توزیع شد تا راهنمایی برای درک بهتر منشأ رمزارزها، معنای آن و اهمیت این موضوع در جهان امروز باشد.


آموزش رمزارزها؛ گامی ضروری برای آشنایی فعالان اقتصادی با فناوری‌های نوین


مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران در خصوص دوره آموزشی آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن در کسب‌وکار بیان کرد: «زمانی که در کمیسیون بحث رمزارزها مطرح شد، متوجه خلأ جدی در استفاده از رمزارزها در صنایع و شرکت‌ها شدیم. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم این موضوع را به شکل یک دوره آموزشی ارائه کنیم. البته این اقدام در پاسخ به درخواست اتاق نیز بود؛ از ما خواسته شده بود درباره موضوعات جدیدی مانند هوش مصنوعی، رمزارزها و فناوری‌های نوظهور اطلاع‌رسانی و آموزش انجام دهیم.»

به گفته او، خوشبختانه رضا قربانی مسئولیت این آموزش را پذیرفت و این دوره را برگزار کرد. بااین‌حال معتقدیم این سطح از آموزش کافی نیست. لازم است این دوره‌ها ساختارمندتر، در فضای مناسب‌تر و با سطح‌بندی مشخصی ارائه شوند. هدف اولیه ما از این دوره، آشناکردن فعالان اقتصادی و اعضای اتاق استان با مفاهیم پایه‌ای بود؛ اما باید برای گسترش و تکمیل آن نیز برنامه‌ریزی کنیم.


توسعه آموزش در صنعت پرداخت؛ نیاز ضروری برای درک بهتر رمزارزها و فناوری‌های نوین


رامیار قنبری، رئیس هیئت‌مدیره انجمن پرداخت الکترونیکی در خصوص دوره آموزشی آشنایی با رمزارزها و کاربردهای آن در کسب‌وکار عنوان کرد: «به نظر من این کلاس‌ها بسیار جذاب و هیجان‌انگیز هستند، به‌ویژه اینکه آموزش در صنعت پرداخت تا حد زیادی نادیده گرفته شده است. معمولاً در حوزه‌هایی مانند رمزارزها و فناوری‌های مرتبط زمان کافی برای مطالعه و یادگیری عمیق اختصاص نمی‌دهیم.»

او افزود: «شخصاً یادگیری در محیط کلاس را ترجیح می‌دهم؛ زیرا حضور در کلاس تعامل با افراد و مشاهده تدریس حضوری برایم جذاب‌تر و تأثیرگذارتر است. رضا قربانی نه‌تنها دانش بالایی در حوزه رمزارز دارد، بلکه توانایی انتقال آن را نیز دارد. لازم است چنین کلاس‌هایی در صنعت پرداخت بیشتر برگزار شود و فعالان این حوزه با همکاری یکدیگر به توسعه آموزش کمک کنند.»

قنبری بر این باور است که در حال حاضر، محتوای آموزشی به زبان فارسی، به‌ویژه در زمینه رمزارزها، بسیار محدود است. ازاین‌رو، شرکت‌ها می‌توانند با حمایت مالی و اسپانسری به گسترش آموزش و تولید محتوای باکیفیت در این حوزه کمک کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.