پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه تداوم قرارگرفتن نام ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به نفع کشور نیست و به ضرر اقتصاد کشور تمام میشود، عنوان کرد که تقریباً هیچ فعال اقتصادی داخل کشور نمیتواند حساب و کارتبانکی فعال در دیگر کشورهای دنیا داشته باشد و هزینه مبادله زیادی به کشور تحمیل میشود.
نزدیک ۵ سال است که نام ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) قرار گرفته است. البته دولت پزشکیان مدتی است به دنبال حلوفصل این موضوع است. بااینحال برخی میگویند، شاید در این مقطع نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع FATF را تأیید نکند. رخدادی که از نگاه فعالان اقتصادی زیان هنگفتی همچون گذشته به اقتصاد ایران تحمیل خواهد کرد.
در همین رابطه، رئیس اتاق بازرگانی تهران، با تأکید بر پیوستن کشور به گروه ویژه اقدام مالی گفت: «محرز و مشخص است که قرارگرفتن نام ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به نفع کشور نیست؛ بلکه به ضرر منافع اقتصادی ایران تمام شده است.»
به گزارش روابطعمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب با اشاره به مشکلات فعالان اقتصادی و تجار ایرانی در انجام تراکنشهای بینالمللی گفت: «در شرایط کنونی بسیاری از ایرانیان بهویژه آنهایی در حوزههای اقتصادی و تجاری فعالیت دارند، برای داشتن حساب بانکی در خارج از کشور با مشکلات جدی مواجه شدهاند. در حال حاضر، تقریباً هیچ ایرانی نمیتواند حساب فعال و کارتبانکی در کشورهای مختلف دنیا داشته باشد.»
او در ادامه به تجربه شخصی خود اشاره کرد و گفت: «من کارتبانکی در یکی از بانکهای چین داشتم، اما در سفر اخیرم متوجه شدم که امکان استفاده از آن را ندارم. این محدودیتها به دلیل عدم حلوفصل مسائل مربوط به FATF ایجاد شده است.»
رئیس اتاق بازرگانی تهران به دیدگاه سایر کشورها در مورد ایران در شرایط کنونی گفت: «حتی کشورهایی که با آنها روابط سیاسی و اقتصادی خوبی داریم، مانند روسیه، نیز معتقدند که این مسئله باید حل شود.»
نجفی عرب در خصوص فرایند خروج ایران از لیست سیاه FATF توضیح داد: «حتی اگر مشکل دو بند مورد اختلاف (پالرمو و CFT) حل شود، باز هم این روند زمانبر خواهد بود. اجرای این تصمیم و خروج از لیست سیاه FATF ممکن است بین ۷ ماه تا یک سال به طول انجامد. علاوه بر این، موضوع اجماع در میان اعضای گروه ویژه اقدام مالی نیز مطرح است. باتوجهبه اینکه این نهاد ۳۹ عضو دارد، ممکن است چالشهایی در مسیر پذیرش ایران وجود داشته باشد و این فرایند بهسادگی قابلحل نباشد.»
او ابراز امیدواری کرد که این مسئله از طریق نهادهای تصمیمگیر در کشور حل شود و گفت: «امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام به دنبال ارجاعی که مقام معظم رهبری به آنها دادند این موضوع را حلوفصل کنند تا ایران بتواند به طور رسمی در مسیر خروج از لیست سیاه FATF قرار گیرد.»
رئیس اتاق تهران تأکید کرد: «طبیعتاً حتی در صورت رفع این مشکل، تحریمها همچنان یکی از موانع اصلی باقی خواهند ماند، اما حل این موضوع یک پله به جلو است و خواسته تمامی فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشور است.»