راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

حمایت دولت از  صنعت رمزارز، سهم ایران از GDP جهانی را افزایش می‌دهد

مسعود جلالیان، هم‌بنیان‌گذار شرکت اوام‌پی فینکس در رویداد 9 ژانویه درباره تجربه‌های جهانی در سیاست‌گذاری دارایی دیجیتال صحبت کرد.
مسعود جلالیان، هم‌بنیان‌گذار شرکت اوام‌پی فینکس، در چهارمین رویداد ۹ ژانویه در ارائه‌ای تحت عنوان «دولت‌ها و توسعه یک فناوری: نگاهی به تجربه‌های جهانی در سیاست‌گذاری دارایی دیجیتال»، به بررسی جایگاه جهانی رمزارزها و ضرورت حمایت دولت‌ها از این صنعت پرداخت.

او با اشاره به وضعیت فعلی کشور در حوزه فناوری و رمزارزها، از ضرورت بررسی اقدامات سایر کشورهای جهان در این زمینه صبحت و تأکید کرد که بازار رمزارزها یک بازار چند تریلیون دلاری است و باید به این حوزه پول‌ساز توجه بیشتری شود. در ادامه متن صحبت‌های هم‌بنیان‌گذار شرکت او‌ام‌پی فینکس در چهارمین رویداد ۹ ژانویه را می‌خوانید.


 بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا با رمزارزها کار می‌کنند


 اگر به دارایی‌های بزرگ دنیا نگاه کنیم، می‌بینیم که بیت‌کوین به‌عنوان هفتمین دارایی بزرگ جهان شناخته می‌شود. در عکسی که این روزها ترند شده است، رئیس‌جمهور آمریکا در کنار چند نفر از سرمایه‌داران بزرگ بخش تکنولوژی حضور داشت. اگر بیت‌کوین را به‌عنوان یک شخص در نظر بگیریم، قطعاً او هم در کنار رئیس‌جمهور آمریکا حضور پیدا می‌کرد.این نشان‌دهنده اهمیت این حوزه در تولید ثروت است. همان‌طور که می‌دانید، حتی ترامپ نیز توکن خود را منتشر کرده است. بااین‌حال، هنوز بسیاری معتقدند که این حوزه ممکن است کلاهبرداری باشد. اما طبیعتاً اگر این حوزه، حوزه‌ای برای تولید پول نبود، رئیس‌جمهور آمریکا برای خودش توکن معرفی نمی‌کرد.

استفاده از رمزارزها در جهان طیف گسترده‌ای دارد و اکنون بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا با دارایی‌های رمزارزی کار می‌کنند و این حوزه بسیار ارزشمند است. آمریکا به‌عنوان سردمدار حوزه تکنولوژی، بیش از ۲۵ درصد از سرمایه‌گذاری‌های کل کریپتو را به خود اختصاص داده است و شرکت‌هایی مانند کوین‌بیس که از صرافی‌های معتبر دنیا هستند، تاکنون بیش از ۵۰۰۰ شغل مستقیم ایجاد کرده‌اند.

اتحادیه اروپا با تنظیم قوانین خاص، خود را به‌عنوان قطب کریپتوکارنسی در دنیا معرفی کرده است. همچنین امارات متحده عربی که به‌عنوان پیشروی تکنولوژی در خاورمیانه شناخته می‌شود، مناطق آزاد مالی برای صنعت تکنولوژی ایجاد کرده و بیش از ۵۰۰ استارت‌آپ حوزه بلاکچین را جذب کرده است. بسیاری از شرکت‌هایی که ما با آنها سروکار داریم، در حال حاضر از امارات متحده عربی وام‌های بلندمدت دریافت کرده‌اند.

سوئیس به‌عنوان یکی از پیشروان این حوزه بیش از هزار استارت‌آپ بلاکچینی را در خود جای‌داده است می‌توان آن را مهدی برای شرکت‌های تکنولوژی بلاکچینی دانست.

 کشور دیگری که می‌خواهم به آن اشاره کنم، سنگاپور است که با ایجاد سیاست‌های مالیاتی جذاب و زیرساخت‌های دیجیتالی، به بستری برای صرافی‌های بزرگی مانند بایننس و Crypto.com تبدیل شده است. استونی نیز از فناوری بلاکچین در خدمات دولتی استفاده کرده و به یکی از برترین کشورهای دنیا در صنعت کریپتوکارنسی تبدیل شده است. همچنین ژاپن این صنعت را به‌عنوان یک صنعت پرداخت شناسایی کرده و با توسعه صرافی‌های داخلی، رشد اقتصادی خود را تقویت کرده است.

بررسی رویکردهای جهانی و تاثیر نتایج تصمیمات آنها بر اقتصادشان نشان می‌دهد که برای کشور ایران نیز حمایت دولت از این صنعت ضروری است چراکه می‌تواند به ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌گذاری و افزایش سهم ایران از تولید ناخالص داخلی جهانی کمک کند.

حمایت از این صنعت باعث رشد اقتصادی می‌شود. مهم‌ترین بحثی که در دولت‌ها وجود دارد، افزایش سهم خود از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی است. برای نمونه، زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا در مورد بیت‌کوین صحبت می‌کند، هدف اصلی‌اش کسب سهم بیشتر از این بازار و تأثیرگذاری بر آن است. یعنی ترامپ در صحبت‌هایش تأکید دارد که بازار رمزارزها به حرف او واکنش نشان می‌دهد. صنعت نوپاست اما اگر موردتوجه قرار گیرد، می‌تواند موقعیت رقابتی خوبی برای کشورها ایجاد کند.

مسعود جلالیان، هم‌بنیان‌گذار شرکت اوام‌پی فینکس در رویداد 9 ژانویه


 با قوانین سخت‌گیرانه صنعت متوقف نمی‌شود


 آنچه در مسیر عجین شدن اقتصاد کشورها با صنعت رمزارز و بلاکچین باید موردتوجه قرار بگیرد، قانون‌گذاری مناسب و صحیح آن است؛ رگولاتوری این حوزه، مهم است اما مهم‌تر از آن این است که تمام کشورها در حوزه قانون‌گذاری، قوانین محدودکننده وضع نمی‌کنند، زیرا قانون ابزاری است برای تسهیل زندگی مردم. ایران نیز می‌تواند در حوزه فناوری‌های نوین مالی به‌صورت پایلوت سرمایه‌گذاری و از کسب‌وکارها حمایت کند.

اگرچه ما تاکنون هیچ حمایت مالی نداشته‌ایم و همه چیز را با تلاش خود پیش برده‌ایم، اما اگر دولت از این به بعد حمایت کند، می‌تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند و سهم ایران از GDP جهانی را افزایش دهد. تجربه ثابت کرده که حمایت بیشتر از هر کسب‌وکاری، باعث ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر می‌شود. چرا ما نتوانیم در کشور خود سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم که در حوزه بین‌المللی فعالیت کند.

 صنعت کریپتو بر پایه شفافیت و تمرکززدایی استوار بوده و صنعتی است که نمی‌توان جلوی آن را گرفت. اگر ما در ایران صرافی‌های رمزارزی را محدود کنیم یا قوانین سخت‌گیرانه وضع کنیم، این باعث توقف این صنعت نمی‌شود، زیرا این حوزه راه خود را می‌رود. این حوزه غیرمتمرکز است و کسب‌وکارها راه خود را پیدا می‌کنند. ممکن است برخی موانع ایجاد شود، اما این صنعت به راه خود ادامه می‌دهد.

 در پایان تأکید می‌کنم که ایران در برهه حساسی قرار دارد و اگر دولت به این موضوع تمرکز ویژه‌ای داشته باشد و رویه خود را تغییر دهد، می‌تواند آینده درخشانی در حوزه تکنولوژی برای کشور رقم بزند و باعث شود بسیاری از افرادی که به دلیل شرایط موجود مهاجرت می‌کنند، در کشور بمانند و در کنار هم برای ساختن میهن خود تلاش کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.