پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رویداد ۹ ژانویه فرصتی برای گسترش فرهنگ صحیح سرمایهگذاری و معرفی کسبوکارهای شفاف در دنیای رمزارز
در آستانه رویداد ۹ ژانویه با مسعود جلالیان، همبنیانگذار اوامپی فینکس، یکی از حامیان این رویداد به گفتوگو نشستیم
رویداد ۹ ژانویه از سال ۱۴۰۰ برگزار میشود و بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای اکوسیستم بلاکچین و رمزارزی در ایران شناخته میشود. این رویداد همواره بهعنوان محلی برای گردهمایی فعالان، کارشناسان، و علاقهمندان به دنیای بلاکچین و رمزارزها مطرح بوده است. هدف این رویداد ارتقای آگاهی عمومی، معرفی کسبوکارهای فعال در این حوزه، و بررسی روندهای روز دنیای بلاکچین و فناوریهای مرتبط با آن است.
امسال، این رویداد در تاریخ ۲ بهمنماه ۱۴۰۲ در سالن هزارنفره ضرغام برگزار خواهد شد. تا امروز بیش از ۳۱ کسبوکار حامیان راهکار در برگزاری این رویداد بودهاند. صرافی اوامپی فینکس نیز امسال بهعنوان یکی از حامیان اصلی این رویداد در کنار دیگر فعالان صنعت، حضور خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر با این کسبوکار، به گفتوگو با مسعود جلالیان، یکی از همبنیانگذاران اوامپی فینکس پرداختهایم.
تلاش برای ارائه خدمات بر پایه دانش فنی ایرانیان
صرافی اوامپی فینکس (Ompfinex) از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده است و در مدت کوتاهی توانسته جایگاه خود را در بازار ارزهای دیجیتال ایران پیدا کند. این صرافی ارز دیجیتال خدمات متنوعی از جمله خرید و فروش بیش از ۱۲۰ ارز دیجیتال، معاملات مارجین، رباتهای معاملاتی، خدمات وامدهی، و استخر مشارکت را به کاربران خود ارائه میدهد. این صرافی در حال حاضر بیش از ۱٫۴ میلیون کاربر دارد و از شبکههای بلاکچینی مختلفی مانند TRC-20، ERC-20، و بایننس اسمارتچین پشتیبانی میکند.
یکی از ویژگیهای اوامپی فینکس، ارائه خدمات مسترکارت، بازار معاملاتی همتا به همتا (P2P)، امکان سفارشگذاری، بازار آزمایشی برای مبتدیان و دو بازار ریالی و دلاری برای خرید ارزهای دیجیتال است.
مسعود جلالیان درباره انگیزههای خود برای راهاندازی این پلتفرم میگوید که دلیل اصلی شروع فعالیت در این زمینه، جدید بودن فناوری بلاکچین و نبود بستری کاملاً مطمئن و جامع برای انجام معاملات رمزارزی در ایران بوده است. به گفته وی، عدم وجود بستر مناسب و با کیفیت که بر پایه دانش فنی برنامهنویسان ایرانی باشد، انگیزهای شد تا این صرافی راهاندازی شود.
نگاه سلبی رگولاتوری به حوزه رمزارز مهمترین چالش صرافیها
او مهمترین چالش راهاندازی و ادامه فعالیت کسبوکارهایی چون اوامپی فینکس را عدم شفافیت قانونگذاری در حوزه رمزارزها اعلام میکند. او توضیح میدهد: «از روز اول تا الان که درگاههای رمز ارزی بسته است؛ ما با نگاه سلبی حاکمیتی قانونگذاری مواجه هستیم. هرچند تغییراتی در این رویکرد دیده شده است؛ اما همچنان قوانین و مقررات در این حوزه بهاندازه کافی شفاف و سریعالعمل نبودهاند و همپا با بازار نیست و رویکرد رگولاتوری از سرعت رشد بازار خیلی عقبتر است و جا مانده است.»
توسعه زیرساخت راهی برای افزایش کیفیت خدمات صرافی اوامپی فینکس
همبنیانگذار صرافی اوامپی فینکس چشمانداز اصلی خود را از روزهای اول ایجاد یک پلتفرم رمزارزی همتراز با صرافی درجه اول دنیا بیان میکند. او عنوان کرد: «البته که فکر میکنم باتوجهبه سابقه فعالیتی که داریم جزو صرافیهای پیشرو هستیم. ما همیشه بخش زیادی از بودجه خود را همچون شرکتهای تکنولوژی بزرگ دنیا صرف تحقیق و توسعه در این زمینه میکنیم و اگر چنین کاری نکنیم طبیعتاً از توسعه کسبوکار خود عقب میمانیم.»
مسعود جلالیان بقای یک کسبوکار را در زمان فعلی تضمین کیفیت میداند که دلیل تمرکز این مجموعه بر بهبود و ارتقای کیفیت خدمات است. به عقیده او، کاربر تنها کسی است که تعیین میکند از چه کسبوکاری خدمات دریافت کند. او تشریح میکند: «در این شرایط هر کسبوکاری بر اساس اینکه در چه بستری کار میکند و کیفیت سرویس خود کاربر جذب میکند.»
او ادامه میدهد: «یکی از مهمترین کمبودها در ایران بحث زیرساخت است. ما پیوسته در تلاش هستیم که حوزه زیرساخت خود از قبیل پیادهسازی میکروسرویس را تقویت کنیم. با توسعه در این زمینه به احتمال زیاد خدمات باکیفیت بالاتری را به کاربران خود ارائه خواهیم داد. در دنیا هم تمام پلتفرمهای آنلاین در تلاش هستند تا دسترسیپذیری کاربران را افزایش دهند که این کار نیاز به زیرساخت مناسب دارد.»
افزایش آگاهی عموم مردم مهمترین مزیت رویداد ۹ ژانویه است
مسعود جلالیان در پایان از اهمیت رویداد ۹ ژانویه برای توسعه کسبوکار خود و همچنین اکوسیستم بلاکچین در ایران میگوید. او این رویداد را موقعیت مناسبی برای آشنایی بیشتر مردم با کسبوکارها و گسترش فرهنگ درست سرمایهگذاری در بازار رمزارز عنوان میکند. او تأکید میکند: «یکی از مشکلات اصلی در این حوزه، عدم دانش عموم کاربران در مورد سرمایهگذاریهای صحیح است که باعث ایجاد و گسترش یک سری کلاهبرداریهایی شده است. رویدادهایی مانند ۹ ژانویه میتوانند فرهنگ درست سرمایهگذاری را آموزش دهند و درمورد کسبوکارهایی که در این حوزه بهصورت شفاف کار میکنند به مردم اطلاعرسانی کنند.»
چهارمین رویداد ۹ ژانویه قرار است از ساعت ۱۳ تا ۲۰ روز سهشنبه ۲ بهمنماه برگزار شود. تا به امروز، ۳ پیش رویداد در قالب نمایش مستند درمورد بیتکوین و دو وبینار برگزار شده است که در آن مسائل مختلفی از جمله رگولاتوری و نظارت بر رمزارزها و سیاستهای امارات متحده عربی مخصوصاً شهر دبی در خصوص رمزارزها مورد بررسی قرار گرفته است.
علاقهمندان به این حوزه و فعالان این صنعت میتوانند برای ثبتنام در این رویداد از لینکهای مربوطه استفاده کنند و از این فرصت برای یادگیری و شبکهسازی بهرهمند شوند.