راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

شعبه دوم پلنت در نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد

مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده پلنت که در سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را در کارخانۀ نوآوری آزادی آغاز کرد، امروز ۱۸دی شعبۀ دوم خود را در نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح کرد.

ایمان ارسطو، مدیرعامل پلنت در سخنرانی افتتاحیه خود بیان کرد: «۲۰۰۰ متر از بزرگ‌ترین ویترین تجارت و کسب‌وکار کشور یعنی نمایشگاه بین‌المللی تهران پیوندی میان این نهاد با اکوسیستم نوآوری کشور است. ما در پلنت امسال ۱۰۰ شتاب‌دهنده داریم و در ارزیابی‌ها سومین شتابنده برتر کشور هستیم.»

ارسطو با اشاره به مسئله مهاجرت نخبگان بیان کرد: «بزرگ‌ترین خانه نخبگان یعنی اکوسیستم نوآوری، فرودگاه نخبگان نیز شده. زیرا اولین ایستگاه رفت‌وبرگشت نخبگان همین اکوسیستم است.»

بعد از مدیرعامل پلنت، مهدی عظیمیان، مدیرکل توسعۀ شعب پارک علم‌وفناوری از توسعه مجموعه‌های داخل کارخانۀ نوآوری آزادی و نیاز آن‌ها به فضاهای جدید گفت. در ادامه نیز لوح تقدیر پلنت برای رشد فضاهای دانش‌بنیان و استارتاپی به نمایشگاه بین‌المللی تهران رسید.


تبدیل دورهمی به فضای نوآوری


ارشد حسینی، مدیر سرمایه‌گذاری و شتاب‌دهی پلنت در ارائۀ خود از بحران‌های اکوسیستم گفت. او دراین‌باره بیان کرد: «نیاز به نهادسازی برای نوآوری، کمبود منابع مالی و بحران نقدینگی و نیاز به همکاری و هم‌افزایی از موارد لازم در اکوسیستم نوآوری هستند.» 

حسینی همچنین در تشریح درس‌های آموخته‌شده در اکوسیستم نوآوری گفت که صبر، نیاز به دیده‌شدن، انتهای نامشخص، همکاری با نسل زد و غیره از تجربیات چندساله من در این اکوسیستم است.

بعد از سخنرانی‌ها و بریدن روبان افتتاحیه، توری برای بازدید شرکت‌کنندگان در فضای ۲۰۰۰متری پلنت با رهبری ایمان ارسطو انجام و بخش‌های مختلف این شعبه معرفی شد. ارسطو در این بازدید اعلام کرد که قبل از پلنت این فضا در اختیار برنامۀ دورهمی مهران مدیری بوده و تا دویست نفر گنجایش دارد.


دلیل ایجاد شعبه جدید


مدیر سرمایه‌گذاری و شتاب‌دهی پلنت در پاسخ به سؤال خبرنگار راه‌ پرداخت پیرامون دلیل تأسیس شعبۀ دوم پلنت، گفت: «هر مجموعه‌ای که درحال‌توسعه است نیاز دارد که در ابعاد مختلفش رشد کند. حضور ما در کارخانه نوآوری آزادی بسیار خوب بود و توانستیم در کنار اکوسیستم نوآوری کشور فعالیت کنیم؛ اما چالش‌های مانند فضای کوچک و نبود مکانی برای برگزاری رویداد داشتیم. همچنین یک نقاطی برای اتصال به بدنه اقتصادی کشور نیاز داشتیم و این دو مورد باعث شد که ما به فکر تأسیس شعبه دوم افتادیم.»

او در ادامه با اشاره به تفاوت شعبه ۱ و ۲ پلنت بیان کرد: «مرکز عملیاتی ما فعلا همان کارخانه نوآوری آزادی خواهد بود و اینجا فضای بزرگ‌تری است و فضایی برای رویداد و تعامل بیشتر فراهم می‌کند. فضای ما در نمایشگاه بین‌المللی بیشتر در اختیار استارتاپ‌ها قرار خواهد کرد و همکارانمان از آن بهره‌برداری خواهند کرد.»

او در انتهای صحبت‌هایش گفت توسعه و بزرگ‌شدن در زمانی که توسعه دشوار است، از فعالان اکوسیستم نوآوری دعوت کرد تا با همکاری با پلنت، بخش‌های مختلف اقتصاد را پیوند دهند.


بیمه سامان و پلنت


حمیدرضا نور علیزاده، عضو هیئت‌مدیره بیمه سامان و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره پلنت در ابتدا با اشاره به‌دلیل افتتاح شعبه دوم گفت: «در این ۵ سال به‌تدریج در حوزه بیمه‌گری و اینشورتک به‌نوعی مرجع شدیم و یکی از دلایلی بود که به‌سمت توسعه و ایجاد ظرفیت‌های بیشتر پیش برویم. مورد بعدی ارزش‌هایی بود که بیمه سامان دنبال می‌کند که شامل موضوع نوآوری، بی‌حدومرز بودن و گشودگی شعبه‌های جدید است.»

او در پاسخ به سؤال اینکه آیا در آینده نیز ممکن است شعبات دیگری از پلنت افتتاح شود گفت: «اگر ظرفیتی در سایر مراکز نوآوری در کشور ایجاد شود، این امکان را داریم که فعالیتمان را توسعه دهیم. امیدمان این است که با بستری که فراهم می‌کنیم به افراد خلاق و توانمند، فرصت حضور در اکوسیستم بیمه و نوآوری دهیم»

نور علیزاده در انتها با اشاره به تجربه همکاری بیمه سامان و شتاب‌دهنده پلنت بیان کرد: «اتصال کار آسانی نیست؛ فرض کنید یک گیاه که در گلخانه پرورش‌یافته اگر در محیط طبیعی قرار گیرد، نابود خواهد شد. این شتاب‌دهنده‌ها نیز الان در وضعیت گلخانه‌ای هستند که برای اتصال به بخش بهره‌برداری نیاز به عناصری دارند. اینکه شتاب‌دهنده‌ها به یک شرکت متصل هستند نرخ موفقیت بالاتری نسبت به شتاب‌دهنده‌های دیگر خواهند داشت.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.