راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مقاومت مودیان سنتی در برابر الکترونیکی کردن فاکتورها و فرایندهای مالیاتی

مسعود عظیمی، مدیرعامل شرکت داده‌کاوی معتمد اول، از بیم‌ها و امیدهای معتمدان مالیاتی می‌گوید

مسعود عظیمی، مدیرعامل شرکت داده‌کاوی معتمد اول سام حدود دو ماه پیش به این کسب‌وکار آمده است و اکنون در سمت مدیرعامل مشغول به کار است.

شرکت داده‌کاوی معتمد اول سام در آبان ۱۴۰۰ تأسیس شد؛ عمده خدمات این کسب‌وکار ارائه خدمات مالیاتی از قبیل ایجاد بستر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم به مودیان است. به گفته مسعود عظیمی سهام‌داران عمده داده‌کاوی معتمد سام، شامل شرکت‌های گروه داده‌پردازی پارسیان، از جمله شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، شرکت کاسپین، شرکت پارسیان کیش، و همچنین پیشخوان الکترونیک ایرانیان می‌شود؛این شرکت به‌عنوان اولین شرکت معتمد مالیاتی در کشور باهدف حضور در بازار و الکترونیکی کردن فاکتورهای مالیاتی تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد.


مانند صنعت پرداخت، از چالش الکترونیکی کردن فرایندها می‌گذریم


 اما معتمدان مالیاتی نیز مانند برخی حوزه‌های دیگر که پیش از ورود فناوری‌های تازه‌تر با روش‌های سنتی فعالیت می‌کردند، اندکی در مواجهه با روش‌های مبتنی با فناوری، مقاومت دارند. به اعتقاد مسعود عظیمی، مدیرعامل شرکت معتمد اول سام، از اصلی‌ترین چالش‌های این حوزه عدم آشنایی اصناف با موضوع الکترونیکی کردن فاکتورهای و به‌طورکلی فرایندهای مالیاتی است.

مدیر شرکت داده‌کاوی معتمد اول سام در توضیح این چالش به خبرنگار راه پرداخت توضیح داد: «یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، عدم آشنایی اصناف و مودیان حقیقی با موضوع الکترونیکی کردن فاکتورها و فرایندهای مالیاتی است. مودیان بیشتر به روش‌های سنتی عادت کرده‌اند و هنوز به روش‌های الکترونیکی آشنایی ندارند. هرچند که مودیان حقوقی شناخت خوبی دارند و با کمک مشاوران مالیاتی به‌راحتی از این سیستم استفاده می‌کنند، اما در میان اصناف حقیقی این آشنایی کمتری وجود دارد. چالش دیگر تأمین تجهیزات لازم برای فرایند الکترونیکی کردن است، به‌ویژه دستگاه‌های اندرویدی که برخی شرکت‌ها به دلیل محدودیت‌های مالی قادر به تأمین آن‌ها نیستند؛ بنابراین، مشکلات عمده شامل ناآگاهی و تأمین سخت‌افزار هستند.»


آینده روشنی در انتظار کسب‌وکارهای معتمد مالیاتی است


از جهتی دیگر به اعتقاد مسعود عظیمی، باوجود تمام مشکلات و کندی‌هایی که در حوزه معتمدان مالیاتی وجود دارد، باز هم برای این صنعت می‌توان آینده روشنی را تصور کرد. او خوش‌بینی خود را به دلیل تجربه‌ای که صنعت پرداخت در مهاجرت به سمت الکترونیکی شدن فرایندهای خود طی کرده است دارد.

عظیمی در توضیح چرایی و چگونگی وجود یک آینده روشن برای کسب‌وکارهای معتمد مالیاتی توضیح داد: «به نظر من آینده بسیار روشنی برای کسب‌وکارهای معتمد مالیاتی وجود دارد. باتوجه‌به اینکه کشور در حال حرکت به سمت الکترونیکی کردن فرایندهای مالیاتی است، این روند مشابه مهاجرت صنعت پرداخت به سمت الکترونیکی شدن است. همان‌طور که صنعت پرداخت با مشکلات زیادی روبرو بود؛ اما با برنامه‌ریزی‌ها و همکاری‌های مختلف به موفقیت رسید، در حوزه مالیات نیز همین اتفاق خواهد افتاد. اگر برنامه‌های ابلاغی از سوی سازمان مالیاتی کشور به‌درستی اجرا شوند، آینده این صنعت به بلوغ خواهد رسید.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.