راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

در نبرد افرم و کلارنا در بازار BNPL، کدام شرکت فین‌تکی برنده خواهد شد؟

مقایسه مالی دو شرکت کلارنا و افرم که در حوزه «الآن بخر، بعدا پرداخت کن» رقیب هم هستند

افرم (Affirm) یک شرکت فعال در حوزه BNPL است که توسط مکس لوچین، یکی از بنیان‌گذاران PayPal، در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا قرار دارد. سهام Affirm در سال ۲۰۲۴ حدود ۳۲ درصد رشد کرد و طبق گزارش قبلی که در راه پرداخت منتشر شد این شرکت از امیدهای فین‌تک در سال‌های آینده است.

افرم اما به‌تازگی رقیبی پیدا کرده که می‌تواند تمام معادلات آن برای تبدیل‌شدن به یکی از موفق‌ترین فین‌تک‌ها در سال ۲۰۲۵ را به هم بزند؛ زیرا سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به حوزه BNPL ممکن است به‌زودی گزینه دیگری به نام  کلارنا (Klarna) نیز داشته باشند.

کلارنا (Klarna) یک شرکت سوئدی فعال در حوزه فین‌تک (فناوری مالی) است که خدمات خرید اقساطی با شعار «اکنون بخرید، بعداً پرداخت کنید» (BNPL) ارائه می‌دهد. کلارنا ادعا می‌کند که بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر فعال جهانی دارد و روزانه حدود ۲ میلیون تراکنش را مدیریت می‌کند. انتظار می‌رود این شرکت عرضه اولیه عمومی خود را در سال ۲۰۲۵ آغاز کند این اتفاق ممکن است ارزش این شرکت را به حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار برساند. این شرکت برای عرضه عمومی خود، شرکت‌های جی‌پی‌مورگان (JPMorgan)، گلدمن ساکس (Goldman Sachs) و مورگان استنلی (Morgan Stanley) را به‌عنوان مشاور مالی انتخاب کرده است.


مقایسه مالی کلارنا و افرم


دن دولو (Dan Dolev) تحلیل‌گر ارشد در حوزه فناوری مالی (فین‌تک) و بانکداری دیجیتال درباره مقایسه این دو شرکت بیان کرد: «حجم کل کالاهای فروخته شده Klarna سه تا چهار برابر بیشتر است، اما درآمد هر دو شرکت تقریباً برابر است، البته افرم در حال کاهش این فاصله است. در کل سودآوری Affirm بیش از دوبرابر Klarna است.»

بااین‌حال، کلارنا در حال سرمایه‌گذاری در ابزارهای هوش مصنوعی برای پشتیبانی مشتریان است. بر اساس گزارشی از تحلیلگر شرکت «TD Cowen»، درک وود، چت‌بات‌های هوش مصنوعی باعث کاهش نیروی کار Klarna شده‌اند. این شرکت اعلام کرده که بهره‌وری مرتبط با هوش مصنوعی باعث کاهش بیش از ۲۰ درصدی نیروی کار آن به حدود ۳۵۰۰ نفر شده است.

کلارنا برنامه‌ریزی کرده است حدود ۵۰ درصد از نیروی کار خود را کاهش دهد و همچنین همکاری‌های خود با سیلزفورس (Salesforce) و ورک‌دی (Workday) را به پایان برساند؛ زیرا قصد دارد از هوش مصنوعی برای نیازهای نرم‌افزارهای تجاری خود بهره ببرد.

ماه اکتبر بود که کلارنا یک قرارداد غیرانحصاری با اپل امضا کرد به‌عنوان یکی از گزینه‌های پرداخت در اپل‌پی ادغام خواهد شد؛ افرم نیز قراردادی با اپل دارد.

از دیگر شرکای خرده‌فروشی کلارنا می‌توان به اچ‌ا&ام (H&M)، ساکس (Saks) ،صفورا (Sephora)، ایکیا (Ikea)، اکسپدیا گروپ (Expedia Group) و نایک اشاره کرد.

دولو همچنین درباره نقش کلارنا در بازار آمریکا بیان کرد: «در سال ۲۰۲۳، سود ناخالص Klarna در ایالات متحده حدود ۱۳۰ میلیون دلار یا ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل سود ناخالص آن بود.»

از سوی دیگر، افرم در ژانویه ۲۰۲۱ و در اوج دوران کووید عرضه اولیه عمومی خود را انجام داد. قیمت سهام این شرکت در نوامبر ۲۰۲۱ به بالاترین سطح خود یعنی ۱۷۶.۶۵ دلار رسید.

Affirm در حال گسترش به حوزه‌های جدید مانند کارت بدهی مصرف‌کننده است و همچنین در بازار بریتانیا به رقابت با Klarna پرداخته است. درحالی‌که «اکنون بخرید، بعداً پرداخت کنید» همچنان هسته اصلی کسب‌وکار کلارنا است، این شرکت یک روش پرداخت فوری نیز ارائه می‌دهد و از سال ۲۰۱۷ دارای مجوز بانکی بوده است. Klarna خدمات مختلف فین‌تک را از طریق اپلیکیشن موبایل خود ارائه می‌دهد. افرم عمدتاً در ایالات متحده فعالیت دارد، درحالی‌که بزرگ‌ترین بازار کلارنا اروپا است.

منبع اینوستر
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.