پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
همه بازیگران اکوسیستم فروش آنلاین طلای ایران در یک نگاه
در یک گزارش جامع به معرفی ۲۶ سامانه خریدوفروش طلای آبشده، ۱۳ صندوق سرمایهگذاری مبتنی بر طلا و برخی از ارائهدهندگان وام برای خرید طلا پرداختهایم
امروزه بازار طلا در ایران شاهد تحولاتی است. دیگر تنها خرید طلا از طلافروشیهای سنتی راهحل سرمایهگذاری نیست؛ بلکه، راههای جدیدی برای ورود به این بازار فراهم شده است. صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا، سامانههای خریدوفروش آنلاین طلای آبشده و حتی بانکها و پلتفرمها با ارائه وامهایی برای خرید طلا، این امکان را به مردم میدهند تا در این بازار فعالیت کنند. در ادامه این گزارش، به معرفی بازیگران اکوسیستم فروش طلا در ایران خواهیم پرداخت.
سامانههای خریدوفروش طلای آبشده
سامانههای خریدوفروش طلای آبشده این روزها با تبلیغات گسترده خود را بهعنوان ابزاری برای سرمایهگذاری در بازار طلا معرفی کردهاند. این سامانهها با حداقل سرمایهگذاری و بدون نیاز به پرداخت اجرت و مالیات، تلاش میکنند خود را ابزاری برای پسانداز یا معاملات طلا معرفی کنند. در ادامه برخی از این سامانهها به ترتیب حروف الفبا معرفی میشوند.
آپ، در اپلیکیشن خود سرویس خریدوفروش طلای آبشده را اضافه و اعلام کرده است که با پشتوانه وبسایت طلاسی برای تأمین طلای فیزیکی و مجوز خردهفروشی طلای آب شده فعالیت میکند. آپ، حداقل میزان دریافت فیزیکی طلا را ۵ گرم و کارمزد دریافت برای ۵ گرم را ۴درصد و برای ۱۰ گرم به بالا ۳ درصد از ارزش لحظهای طلا اعلام کرده است. این اپلیکیشن میگوید که طلای خریداری شده دارای پشتوانه فیزیکی در صندوق امانات و قابل دریافت است. همچنین حداقل برداشت ریالی در این اپلیکیشن، ۲۰هزارتومان است و در هربار برداشت میتوانید تا سقف ۵۰ میلیون تومان برداشت کنید. مجموع برداشت روزانه از حساب کاربری نیز تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان است.
آنی زر، فعالیت خود را از مردادماه سال ۱۴۰۰ آغاز کرده است و میگوید ارائهدهنده اولین بازار آنلاین خریدوفروش طلا است. آنی زر در صفحه خود اعلام کرده است که این فرصت را در اختیار مشتریان قرار داده که طلای خود را بهعنوان وثیقه قرار دهند و از شرکتهای طرف قرارداد، بهصورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری، وامی به ارزش روز طلای خود وام دریافت کنند. جیاساس، بانک سپه، بانک ملت، رمزنگارسیف، صرافی آلفا، فرازپردازان از جمله شرکتهایی هستند که این سامانه با آنها همکاری میکند. این کسبوکار دارای مجوز نماد اعتماد الکترونیکی است و در صفحه اینماد آن، صاحبامتیاز «تجارت الکترونیک رمزنگار سیف» ذکر شده است و تا تاریخ ۴ بهمن ۱۴۰۴ اعتبار دارد.
آیگلدن، یکی از سامانههای خریدوفروش طلا است. در این سامانه حداقل میزان خرید طلا ۱۰ سوت است. یک سوت به معنای ۱ میلیگرم طلای ۱۸ عیار است. مجوزهای این سامانه نماد تجارت الکترونیک، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، برنامه توسعه زیستبوم واحدهای خلاق و پارک علم و فناوری است. به استناد به صفحه آیگلدن در اینماد صاحب امتیاز این کسبوکار «تجارت عصر سپنتا» و تا تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
بازار طلا، شروع قیمت خرید از این سامانه ۱۰۰هزار تومان است. طبق اطلاعات موجود در صفحه بازار طلا، برای کمترین میزان خرید نیز بهصورت آنلاین فاکتور صادر میشود و همچنین در هنگام تحویل فیزیکی طلا، فاکتور چاپی نیز در اختیار خریدار قرار می گیرد. مجوزهای بازار طلا شامل نماد تجارت الکترونیک، درگاه ملی مجوزهای کسبوکار و اتحادیه کشوری کسبوکار مجازی است. با توجه به اطلاعات موجود در اینماد بازار طلا، صاحب امتیاز این کسبوکار «نوآوران بازار طلا » و تا تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
تکنوگلد، این سامانه در صفحه خود اعلام کرده است که طی یک تفاهم نامه رسمی، مابهازای طلای خریداری شده در تکنوگلد، طلا در بانک کارگشایی ذخیره میشود و رسید آن نزد شرکت تکنوگلد نگهداری میشود. همچنین این رسیدها قابلیت استعلام و پیگیری را هم دارند. حداقل خرید از این سامانه ۱۰ سوت که معادل ۱ میلی گرم طلای ۱۸ عیار است. مجوزهای تکنوگلد عضو اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران، نماد تجارت الکترونیک، اتحادیه صنف طلا، جواهر، نقره و سکه تهران است. طبق اطلاعات مندرج در صفحه اینماد تکنوگلد، صاحب امتیاز این کسبوکار «تیوان الکترونیک همراه» است و تا تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۵ اعتبار دارد. عنوان خدمت آن نیز در اینماد «فروش رایانه، تجهیزات دیجیتال و لوازم جانبی» ذکر شده است.
داریک، در سال ۱۳۸۹ با هدف فعالیت در حوزه فلزات گرانبها تأسیس شد و در سال ۱۴۰۱ و پس از ایجاد بستر آنلاین برای انجام معاملات طلا، فعالیت خود در زمینه خرید و فروش اینترنتی طلا آغاز کرد و پس از توسعه زیرساخت خود در سال ۱۴۰۲، سامانه هوشمند معاملات آنلاین طلا را به طور رسمی رونمایی کرد. داریک ادعا میکند اولین سامانه آنلاین خریدوفروش طلا است و میگوید زیر نظر سندباکس وزارت صمت فعالیت میکند. به استناد صفحه داریک در اینماد صاحب امتیاز این کسبوکار «داریک طلایی رخشان» است و تا تاریخ اول تیرماه ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
زرافزا، یکی دیگر از سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که در صفحه خود عنوان کرده عموم معاملات در بورس کالا ثبت و انجام می شود. صحت معاملات توسط شرکت حسابرسی و بازرس شرکت در بازه زمانی مشخص به مشتریان اعلام می شود. کارمزد خرید و فروش و معاملات در زرافزا نیم درصد (۰.۵٪) است. مجوزهای این سامانه شامل اتاق اصناف ایران، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و نماد تجارت الکترونیک است. در صفحه اینماد زرافزا صاحب امتیاز این کسبوکار «گروه اقتصادی امین اعتماد فردا» است و تا تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۴ اعتبار دارد. عنوان خدمت زرافزا در اینماد «سایر خدمات فناوری اطلاعات» گفته شده است.
زرپاد، که در سال ۱۴۰۲ راهاندازی شده است، یکی از کسبوکارهای خریدوفروش طلای آب شده است که حداقل خرید از این سامانه را ۱۰۰ سوت عنوان کرده است. زرپاد میگوید برای دریافت طلای فیزیکی آبشده، باید کاربر حداقل ۵۰ گرم طلا در موجودی طلایی خود داشته باشد. مجوزهای این سامانه شامل نماد تجارت الکترونیک، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، اتحادیه طلا و جواهر اصفهان، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا جواهر نقره و سنگهای قیمتی ایران است. با استناد صفحه زرپاد در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «شاهین رفیعپور» است و تا تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۴ اعتبار دارد.
زرپی، شروع سرمایهگذاری را از ۵۰ هزار تومان اعلام کرده است. این سامانه دارای مجوز نماد تجارت الکترونیک و مجوز وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی آن نیز در حال بررسی است. با استناد به صفحه اینماد زرپی، صاحب امتیاز این کسبوکار «نیک زر پی» است و تا تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
زرمینکس، حداقل خرید از این سامانه ۱۰۰ هزارتومان اعلام شده است. طبق اطلاعات موجود در صفحه این کسبوکار، کارمزد خرید و فروش طلای آبشده برای کاربران عادی در حال حاضر ۱ درصد از مبلغ معامله است. مجوزهای زرمینکس شامل اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، نماد تجارت الکترونیک و اتحادیه طلا و جواهر ایران است. با استناد به صفحه اینماد زرمینکس، صاحب امتیاز این کسبوکار «سیدعلیرضا رادمنش» است و تا تاریخ ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
طلاپ، از دیگر سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که دارای مجوزهایی مجوز اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر، نماد تجارت الکترونیک و پارک علم و فناوری است. طبق اطلاعات موجود در صفحه اینماد طلاپ، صاحب امتیاز این کسبوکار «امیر حبیبی» است و تا تاریخ پنجم شهریور ۱۴۰۴ اعتبار دارد. عنوان خدمت طلاپ در اینماد نیز «آموزش مجازی برخط» ذکر شده است.
طلاجت، یکی از سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که در صفحه خود اعلام کرده است، خریدوفروش طلای آبشده با هر میزان سرمایه و در هر زمان از شبانهروز قابل انجام است. این سامانه دارای مجوزهایی مانند نماد تجارت الکترونیک، درگاه ملی مجوزهای کسبوکار است. طبق اطلاعات موجود صفحه طلاجت در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «زهرا شریفی» است و تا تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
طلاسان، در صفحه خود اعلام کرده است که میتوان با ۵۰هزار تومان از این سامانه طلا خریداری کرد. همچنین میگوید وبسایت طلاسان دارای متدهای امنیت بهروز جهانی بوده و غیرقابل هک است. این کسبوکار دارای نماد تجارت الکترونیک است و در صفحه اینماد آن، صاحب امتیاز «سیدمیثم احمدی سپهری» عنوان شده است و تا تاریخ ۱۲ شهریور ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
طلاسی، امکان خرید طلای بدون اجرت حتی با ۱۰۰ هزارتومان را بیان کرده است و میگوید تمامی شمشهای طلای خریداری شده از طلاسی دارای شناسنامه معتبر و پکهایی با ضریب امنیتی بالا هستند. از جمله مجوزهای این سامانه میتوان به نماد تجارت الکترونیک، سازمان نظام صنفی یارانهای، مجوز سامانه معاملات آنلاین طلای آبشده و مجوز اتحادیه صنف طلا، جواهر، نقره و سکه اشاره کرد
طلاین، از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. حداقل خرید طلای آب شده آنلاین از طلاین ۱۰ سوت است. یک سوت به معنای ۱ میلیگرم طلای ۱۸ عیار است. این سامانه اعلام کرده است که با بانک کارگشایی همکاری میکند. در این راستا، طلای خریداری شده توسط کاربران، ابتدا در خزانه طلاین قرار میگیرد سپس، بعد از بررسی صحت و اصالت، به بانک کارگشایی منتقل میشود. بانک کارگشایی نیز پس از بررسی و وزنکشی طلا، سندی صادر میکند که نشان میدهد طلا در بانک نگهداری میشود و صحت وزن و عیار آن مورد تأیید است. از جمله مجوزهای این سامانه میتوان به نماد تجارت الکترونیک، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، انجمن فینتک، واحد فناوری از پارک علم و فناوری شرکتهای خلاق و ساماندهی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. با استناد به صفحه طلاین در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «طلوع لیان یزد نیک» و اعتبار آن تا تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۴ است.
طلای دیجیتال دیجیکالا، حداقل خرید از این سامانه ۱میلیگرم و حداکثر ۲۰۰۰۰ میلیگرم است. همچنین حداقل فروش از این سامانه ۱ میلیگرم و حداکثر ۱۰۰۰۰ میلیگرم است. طلای دیجیتال دیجیکالا از مجوزهایی مانند نماد تجارت الکترونیک و مجوز کشوری کسبوکار مجازی برخودارد است. با استناد به صفحه طلای دیجیتال دیجی کالا در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «نو آوران فن آوازه» و اعتبار آن تا تاریخ سوم اسفندماه ۱۴۰۴ است.
عیاره، یکی دیگر از سامانههای خریدوفروش طلای آب شده است که در صفحه خود اعلام کرده است که خدمات متنوعی از جمله خرید طلا با کمترین موجودی، تبدیل طلای خریداریشده به جواهر یا سکه و فروش لحظهای طلا را ارائه میدهد. عیاره میگوید این سامانه با پشتیبانی روزانه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به کاربران کمک میکند تا سرمایهگذاری مطمئنی در بازار طلا داشته باشند. این سامانه دارای نماد تجارت الکترونیکی تعلیق شده است.طبق اعلام صفحه اینماد صاحب امتیاز این کسبوکار مهدی صداقت است و در زمان تنظیم گزارش (ظهر روز ۱۴ آذرماه) اینماد این کسبوکار تعلیق شده بود. عنوان خدمت عیاره در اینماد «فروش سایر اقلام و ملزومات شخصی و منزل» گفته شده است.
گرم، یکی از سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که ادعا میکند نخستین سامانه خرید طلای آب شده بدون واسطه و بازار بدون وقفه با قابلیت دریافت فیزیکی طلای خریداری شده است و میگوید حداقل خرید از این سامانه ۱۰ سوت است. مجوزهای این کسبوکار شامل درگاه ملی مجوزهای کسبوکار، نماد تجارت الکترونیک است. طبق اطلاعات درج شده در صفحه اینماد گرم در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «پیشگامان توسعه گوهر گرم» است و تا تاریخ هفتم آذر ۱۴۰۳ اعتبار دارد.
گلدبان، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ آغاز کرده است. این سامانه در صفحه اطلاعات خود درباره حداقل میران خرید اعلام کرده است که حداقل میزان خرید در گلدبان وجود ندارد. مبالغ پیشنهادی گنجانده شده در باکسهای تبدیل جهت راحتی انجام امور مالی قرار گرفتهاند، اما در هر زمان قادر به تبدیل هر مبلغی به طلا و یا برعکس خواهید بود و محدودیتی در آن نخواهید داشت. مجوزهای گلدبان شامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماد تجارت الکترونیک و اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی است. با استناد به صفحه اینماد گلدبان، صاحب امتیاز این کسبوکار «گروه توسعه کسبوکار بان» است و تا تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
گلدنفا، یکی از سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که حداقل شروع سرمایهگذاری را ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرده است. گلدنفا دارای نماد تجارت الکترونیک است. در صفحه اینماد این کسبوکار، صاحب امتیاز «زهرا مافی» اعلام شده است و تا تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۳ اعتبار داشته است. عنوان خدمت گلدنفا در اینماد «سایر خدمات فناوری اطلاعات» ذکر شده است.
گلدیس، از دیگر سامانههای خریدوفروش طلای آبشده است که دارای مجوز نماد تجارت الکترونیک است. طبق اطلاعات موجود در صفحه اینماد گلدیس، صاحب امتیاز این کسبوکار «سرمایه تجارت گلدیس» و اعتبار آن تا تاریخ ۱۹ آذر ۱۴۰۴ است.
گلدیکا، از سال ۱۴۰۱فعالیت خود را آغاز کرده است. این سامانه از مجوزهایی مانند اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی و نماد تجارت الکترونیک است. با استناد به صفحه گلدیکا در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «علیرضا عیوضی» است و تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ اعتبار دارد.
ملّی گلد، از سال ۱۳۹۸ با هدف ارائه خدمات آنلاین خرید و فروش طلای آبشده ۱۸ عیار فعالیت خود را آغاز کرده است. این سامانه اعلام کرده است که امکان خرید طلا با حداقل ۰.۰۱ گرم و بدون اجرت یا مالیات را فراهم میکند. ملّی گلد از مجوزهایی مانند نماد تجارت الکترونیک، درگاه ملی مجوز کسبوکار، سازمان نظان صنفی رایانهای کشور، انجمن فینتک و اتاق اصناف ایران برخوردار است. طبق اطلاعات مندرج بر صفحه ملّی گلد در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «یارا تجارت الکترونیک بنیان» است و تا تاریخ ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
میلی، در صفحه خود اعلام کرده است که کارمزد خریدوفروش طلای آب شده در این سامانه، نیم درصد (۰.۵٪) است و میگوید به هر مقدار که مایلید، بهصورت آنی و بدون محدودیت زمانی طلا خریداری کنید. از جمله مجوزهای این سامانه میتوان به نماد تجارت الکترونیک، عضو اتحادی کشوری کسبوکارهای مجازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران، ساماندهی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران اشاره کرد. با استناد صفحه میلی در اینماد، صاحب امتیاز این کسبوکار «سرمایه زرین ماندگار» و اعتبار آن تا تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۵ است.
همراهگلد، در صفحه خود اعلام کرده است که بدون پرداخت کارمزد و هزینه اضافه، طلای آب شده خریدوفروش کنید. از جمله مجوزهای همراه گلد انجمن صنفی کسبوکار اینترنتی، نماد تجارت الکترونیک، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و وزارت فرهنگ ارشاد و اسلامی است. با استناد به صفحه اینماد همراهگلد، صاحب این کسبوکار «آرامیس تجارتپرداز زرین» است و تا تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
والگلد، حداقل خریدوفروش از این سامانه ۱۰ سوت و حداکثر ۱۰ گرم است. والگلد دارای مجوز نماد اعتماد الکترونیکی است. در صفحه اینماد این کسبوکار، صاحبامتیاز «کیمیا گستران خلق ثروت» عنوان شده است و تا تاریخ ۱۴ مهر ۱۴۰۵ اعتبار دارد.
۱۳ صندوق سرمایهگذاری مبتنی بر طلا
صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا از جمله ابزارهایی در بازار مالی هستند که به سرمایهگذاران امکان میدهند با خرید واحدهای این صندوقها، به طور غیرمستقیم در طلا سرمایهگذاری کنند. این صندوقها عمدتاً سرمایه خود را در سکه طلا، گواهیهای سپرده طلا، یا اوراق مشتقه مرتبط با طلا سرمایهگذاری میکنند. یکی از مزیتهای این صندوقها، کاهش ریسک نگهداری فیزیکی طلا و دسترسی آسان به نقدشوندگی است.
این نوع سرمایهگذاری برای افرادی که به دنبال سود بردن از نوسانات قیمت طلا هستند، بدون درگیری با مسائل مرتبط با خرید و نگهداری طلا، بسیار مناسب است. در ادامه، به معرفی ۱۳ صندوقهای سرمایهگذاری طلا در ایران خواهیم پرداخت.
صندوق آسمان آلتون (آلتون): طبق اطلاعات موجو در صفحه صندوق آلتون، این صندوق در سال ۱۴۰۲ با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) فعالیت خود را آغاز کرده است. فعالیت این صندوق تحت نظارت سبا انجام می شود و متولی صندوق نیز به طور مستمر فعالیت آن را زیر نظر دارد.
صندوق تابان تمدن (تابش): صندوق تابش در سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرده است. این صندوق دارای مجوز نماد تجارت الکترونیک است که با استناد به صفحه اینماد این صندوق، صاحب امتیاز این کسبوکار «کارگزاری تأمین سرمایه تمدن» است و تا تاریخ یکم خردادماه ۱۴۰۴ اعتبار دارد.
صندوق زاگرس (جواهر): این صندوق با نماد جواهر در سال ۱۴۰۲ تأسیس شده است و ادعا میکند که اولین صندوق شمشی طلا است.
صندوق زرافشان امید ایرانیان (زر): این صندوق با نماد زر در سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرده است و تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه امید فعالیت میکند.
صندوق زرفام آشنا (زرفام): این صندوق با نماد زرفام در سال ۱۴۰۱ راهاندازی شده است و ادعا میکند در بین صندوقهای طلا، رتبه اول بازدهی سالیانه را داشته است.
صندوق زرین آگاه (مثقال): صندوق مثقال در سال ۱۴۰۰ تأسیس شده و بیان میکند کارمزد معاملات طلا و سکه از طریق صندوق طلای مثقال بسیار کمتر از بازار فیزیکی آن است که میتواند در میزان سودآوری افراد تا حد بسیار زیادی اثرگذار باشد.
صندوق سکه طلای کیان (گوهر): صندوق سکه طلای کیان با نماد گوهر از سال ۱۳۹۶ فعالیت میکند. این صندوق داری نماد تجارت الکترونیک است و در صفحه اینماد این صندوق، صاحب امتیاز «ستاره آسمان کیان» و اعتبار آن تا تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شده است.
صندوق طلای صبا (نفیس): صندوق نفیس از سال ۱۴۰۱ فعالیت میکند و ادعا میکند بالاترین بازدهی میان صندوقهای طلا را دارد.
صندوق عیار مفید (عیار): صندوق عیاردر سال ۱۳۹۷ تأسیس شده و دارای مجوز نماد تجارت الکترونیک است. با استناد به صفحه اینماد صندوق عیار مفید، صاحب امتیاز این صندوق «کارگزاری مفید» و اعتبار آن تا تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ است.
صندوق طلای کهربا: طبق اطلاعات موجود در صفحه صندوق طلای کهربا، این صندوق از نوع کالایی است و مدیر صندوق باید حداقل ۷۰درصد از داراییهای صندوق رادر گواهی سکه طلا و حداکثر تا ۲۰ درصد از دارایی صندوق را در ابزارهای مشتقه مرتبط با سکه سرمایهگذاری کند. حداقل مبلغ سرمایهگذاری در این صندوق ۵۰۰ هزار تومان عنوان شده است.
صندوق کیمیا زرین کاردان (گنج): این صندوق در سال ۱۳۸۷ تأسیس شده است و بیان میکند عمده دارایی این صندوق در گواهی سکه طلا و شمش طلا سرمایهگذاری میشود. حداقل مبلغ برای شروع سرمایهگذاری در این صندوق ۵۰۰هزار تومان اعلام شده است.
صندوق لوتوس (طلا): این صندوق که در سال ۱۳۹۶ راهاندازی شده است، ادعا میکند که اولین صندوق کالایی بازار سرمایه کشور است. حداقل سرمایه اعلام شده در این صندوق ۵۰۰هزار تومان است.
صندوق طلای نهایتنگر (ناب): صندوق نهایتنگر یکی دیگر از صندوقهای مبتنی بر طلا است که در سال ۱۴۰۲ تأسیس شده است.
برخی از ارائهدهندگان وام برای خرید طلا
علاوه بر صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا و سامانههای خریدوفروش طلای آبشده، برخی از بانکها نیز هستند که وامهایی با پشتوانه طلا ارائه میدهند مانند بانک کارگشایی که زیرمجموعه بانک ملی ایران است. برخی از سامانهها نیز به کاربران اعتبار میدهند که به واسطه این اعتبار میتوانند کالا یا طلا خریداری کنند. مانند دیجیشهر، ازکیوام و قسطا که در ادامه، به معرفی آنها پرداخته میشود.
ازکی وام، اعلام کرده است که وامهایی با مبلغ ۱۰ تا ۷۵ میلیون تومان ارائه میدهد. در این طرح، مشتریان برای دریافت وام تنها به یک چک صیادی نیاز دارند و نیازی به پیش پرداخت یا ضامن ندارد. مدت زمان بازپرداخت این وامها ۱۸ ماه است و بهطور آنلاین از طریق این پلتفرم قابل دسترسی است.
طبق گفته پلتفرم قسطا این پلتفرم از طریق بانک آینده به مشتریان خود امکان خرید طلا به مبلغ ۳ تا ۲۰ میلیون تومان را میدهد. قسطا اعلام کرده است که این وام به صورت اعتبار قسطی در اختیار مشتری قرار میگیرد و با این وام میتوان خریدهای مختلف و حتی طلا از فروشگاههای سراسر کشور، انجام داد.
دیجیشهر از دیگر پلتفرمهایی است که وام کالا از سقف ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بسته به نتیجه اعتبار سنجی کاربر ارائه میدهد و بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است. با دریافت این وام میتوان از این پلتفرم هر نوع کالا، ازجمله طلا نیز خریداری کرد.
بانک کارگشایی که زیرمجموعه بانک ملی ایران است، وام طلا ارائه میدهد. این بانک اعلام کرده است که در حال حاضر تسهیلات خرد مرابحه (جعاله) را با سقف فردی و بدون میانگین مانده حساب تا ۲۰ میلیون تومان و وام قرض الحسنه را با سقف فردی تا ۵ میلیون تومان به ترتیب در قبال ترهین ۶۰ و ۲۵ گرم طلا، جواهرات و مسکوکات، توسط ۱۳شعبه و ۴۲ دایره فعال در سراسر کشور به متقاضیان پرداخت میکند. همچنین این بانک اعطای تسهیلات مرابحه با احتساب میانگین مانده حساب شش ماهه مشتری نزد بانک کارگشایی به ترتیب از ۵ الی ۲۰ درصد از کل مبلغ وام را با ترهین ۵۰ تا ۲۰ گرم طلای ساخته شده تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات مرابحه اعطا میکند.