راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بانک توسعه صادرات در همایش نظام‌های پرداخت به معرفی محصول اگزیم بوم پرداخت

محصول اگزیم بوم، پنل مدیریتی بانکداری باز بانک توسعه صادرات ایران است که در همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، توسط هادی حیدری، معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی، ضیاءالدین بهشتی فرد مدیر امور فناوری اطلاعات،  سید محمدحسین هاشمی‌نژاد مدیرعامل شرکت آرمان آی‌تی و شیوا هادی‌زاده یکی از رؤسای ادارات فناوری اطلاعات  معرفی شد.

در این معرفی، ابتدا هاشمی‌نژاد مدیرعامل شرکت آرمان، به توضیحی درباره این محصول پرداخت. او در ابتدا گفت: «بانک توسعه صادرات باتوجه‌به اینکه بانک تخصصی در حوزه صادرات و واردات است، مشتریانی با زیرساخت آی‌تی قوی دارند و فقط با داشتن api می‌توانند اقدام مدنظر خود را انجام دهند. شرکت آرمان تنها بازوی بانک توسعه صادرات است که در حوزه آی‌تی فعالیت دارد.»

او همچنین ادامه داد: «سامانه اگزیم بوم را باهدف یکپارچه‌سازی سامانه‌های بانکی، شامل پرداخت، بازار سرمایه، صرافی و … در سال ۱۴۰۳ رونمایی شد تا مشتریان در محیطی امن خدمات موردنیاز خود را دریافت کنند. از ویژگی‌های مهم این سامانه می‌توان به امنیت، معماری پیشرفته و به‌روز، مدیریت مالی و کاهش هزینه، خدمات شخصی‌سازی اشاره کرد. همچنین این سامانه قابلیت تعریف شرکت‌ها را دارد.»

وی در تشریح ویژگی‌های این سامانه بیان کرد: «امنیت پیشرفته از مهم‌ترین ویژگی‌های اگزیم بوم است؛ این سامانه در راستای ارتقای امنیت، امضای دیجیتال و اعتبارسنجی امضاها، استفاده از توکن برای فراخوانی سرویس‌ها، رمزگذاری و رمزگشایی درخواست‌ها و پاسخ‌ها، تولید توکن با شناسه شرکت و رمز ایستا جهت تضمین امنیت تراکنش‌ها طراحی شده است.»

مدیرعامل شرکت آرمان ادامه داد: «اگزیم بوم با بهره‌گیری از معماری میکروسرویس و ابزارهایی مانند Eureka، امکان مدیریت پویای سرویس‌ها و اعمال محدودیت‌های دقیق بر تراکنش‌ها را فراهم می‌کند. این سامانه با پشتیبانی از استانداردهای باز مانند Swagger، قابلیت یکپارچه‌سازی با سایر سیستم‌ها و ارائه مستندات فنی کامل را داراست. همچنین، با استفاده از مکانیزم‌های امنیتی پیشرفته نظیر امضای دیجیتال و رمزنگاری، امنیت داده‌های کاربران را تضمین می‌کند. قابلیت شخصی‌سازی خدمات در سطح حساب و IP، این سامانه را به یک ابزار کارآمد برای بانکداری باز تبدیل کرده است.»

در بخش دیگری از این نشست، حیدری توضیحی درباره بانکداری باز داد و با اشاره به ارائه کریس اسکینر اعلام کرد: «همان‌طور که در ارائه صبح عنوان شد، بانک‌ها توسط فین‌تک‌ها و بیگ تک‌ها خورده خواهد شد و بانکی بقا خواهد داشت که به سمت بانکداری باز و غیرمتمرکز برود.»

هاشمی‌نژاد همچنین درباره امنیت امضاداران گفت: «یکی از نگرانی بانک‌ها تغییر امضاداران شرکتی است که با استفاده از روزنامه رسمی شرکت اجازه امضای جدید نمی‌دهیم.»

پس از هاشمی‌نژاد، بهشتی‌فرد درباره این محصول شروع به صحبت کرد. او در ابتدا گفت: «در محصول آماده شده سعی کردین در طراحی و تولید آن از تجربیات قبلی که با مشتریانمان داشتیم، استفاده کنیم. همچنین طوری طراحی شود که تاحدامکان برای کاربر انعطاف‌پذیر باشد.»

او در ادامه صحبت‌های خود در تکمیل صحبت‌های هاشمی‌نژاد به تشریح بیشتر ویژگی‌های این محصول پرداخت. در انتها نیز هادی‌زاده در تکمیل صحبت‌های پیشین بیان کرد: «در بانکداری باز، امنیت دیتا به فراتر از مرزهای فیزیکی بانک گسترش می‌یابد و مسئولیت این سرویس فراتر از حوزه بانک است. در نتیجه این موضوع نیازمند همکاری چندجانبه از جمله خود بانک حوره فناوری بانک و مشتریان و شرکت‌هایی که به این موضوع متصل می‌شوند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.