راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

نسل زدِ بی‌پروا و تأثیرش روی حوزه رمزارزها

نسل زد به‌عنوان اولین نسل بومی دیجیتال شناخته می‌شود. بر کسی پوشیده نیست که آنها در دنیایی پر از فناوری‌های پیشرفته رشد کرده‌اند و همین موضوع تأثیر زیادی بر انتخاب‌های مالی و روش‌های پرداخت آنها گذاشته است

مهسا نجاتی، دبیر تحریریه رسانه رمزارز / زمانی که سن‌وسال زیادی نداشتم، به‌خاطر می‌آورم که پدرم به‌ شکل نقدی به من پول‌توجیبی می‌داد. به همین دلیل مجبور بودم همه کارهایم را با اسکناس انجام دهم. با اسکناس خرید می‌کردم، پس‌انداز می‌کردم و … حتی به یاد دارم که اوایل دوران متوسطه، با دوستانم یک صندوق قرعه‌کشی دوره‌ای درست کرده بودیم و همه هر ماه پول نقد خود را به مسئول این صندوق می‌دادیم تا مجموع آن را به کسی که قرعه به نامش درآمده بدهد. با پول‌هایی هم که پس‌انداز می‌کردم، یا عیدی‌هایی که باز هم به شکل اسکناس می‌گرفتم، بعد از اینکه به یک مبلغ قابل‌قبولی می‌رسید، در نهایت طلا می‌خریدم تا ارزش پولم را حفظ کنم.

در دوران نوجوانی نسل Y، اینترنت و دیجیتالی بودن همه چیز به این شکل معنا نداشت. از نظر سنی، نسل Y فاصله چندانی با نسل زد ندارد، اما رویکرد این دو نسل در مسائلی مثل پرداخت، پس‌انداز و به‌طورکلی مسائل مالی تفاوت قابل توجهی دارد.

نسل زد به‌عنوان اولین نسل بومی دیجیتال شناخته می‌شود. بر کسی پوشیده نیست که آنها در دنیایی پر از فناوری‌های پیشرفته رشد کرده‌اند و همین موضوع تأثیر زیادی بر انتخاب‌های مالی و روش‌های پرداخت آنها گذاشته است.

زندگی دیجیتالی و سهولت دسترسی به اینترنت و پلتفرم‌های مختلف، باعث شده نسل زد در همه چیز راحت‌ترین راه را انتخاب کنند. به‌عنوان‌مثال، در دهه ۸۰، مردم برای شارژ کردن خط موبایل خود باید به یک دکه یا سوپرمارکت مراجعه می‌کردند تا شارژ آن را تهیه کنند؛ اما از زمانی که نسل زد چشم باز کرد، همه چیز آنلاین بود و تنها با یک دکمه می‌توانستند نه‌تنها شارژ سیم‌کارت خود را تهیه کنند، بلکه همه چیز را می‌توانستند آنلاین بخرند.

درباره مبحث رمزارزها هم اگر بخواهیم صحبت کنیم، نسل زد خیلی بیشتر از نسل‌های قبلی به این حوزه علاقه دارد. طبق تحقیقات، حدود ۵۶ درصد از نسل زد در سرمایه‌گذاری‌های مالی فعالیت دارند که شامل رمزارزها هم می‌شود. همچنین بر اساس مطالعه دیگری، ۳۴ درصد از جمعیت نسل زد برنامه داشته‌اند که در طول سال ۲۰۲۴ روی رمزارزها سرمایه‌گذاری کنند. از طرفی، ۶۰ درصد از دارایی‌های پلتفرم‌هایی مثل رابین‌هود متعلق به کاربران زیر ۴۳ سال است که حضور قوی نسل زد را در این بازار نشان می‌دهد. با این اوصاف، شاید بتوان گفت نسل زد قدرت ریسک‌پذیری و جسارت بیشتری در بحث سرمایه‌گذاری و تمایل به بازار رمزارزها دارد.

ماهیت غیرمتمرکز رمزارزها برای نسل زد جذابیت بیشتری دارد و تاکنون به‌راحتی توانسته با آن ارتباط برقرار کند. نسل زد، رمزارزها را به‌عنوان راهی برای کنترل بیشتر بر پول خود و آزادی مالی بیشتر می‌بیند و همین که نیاز به شخص ثالث مانند بانک‌ها برای تصمیمات مالی خود ندارد، این نوع پول را برای آنها جذاب‌تر می‌کند.

این موضوع ازاین‌جهت می‌تواند جالب‌توجه باشد که اکنون با رسیدن نسل زد به سن جوانی، حمایت آنها می‌تواند تأثیر غیرقابل‌انکاری بر حوزه رمزارزها در سراسر جهان بگذارد. بر اساس آمار ارائه شده، ۲۰ درصد از نسل زد، سرمایه‌گذاری در رمزارزها و NFT را ترجیح می‌دهند؛ چرا که این نوع دارایی‌ها با فناوری‌های نوآورانه و دیجیتالی شده مرتبط هستند و این موضوع با علاقه‌های این نسل هم‌خوانی دارد.

 نسل زد که در حال حاضر تقریباً بین سنین ۳۰ تا ۱۴ سال قرار دارند، اکنون با مطالبات خود در زمینه آزادی مالی، حفظ حریم خصوصی و کنترل بر پول خود، حتی می‌توانند دولت‌ها را بیشتر از گذشته به سمت پذیرش رمزارزها سوق دهند. می‌توانند روند قانون‌گذاری حوزه رمزارزها را تسریع بخشند و در پذیرش بیشتر آن کمک شایان توجهی کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.