راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

کاهش ردپای اکولوژیک انسان با بانکداری الکترونیک / لزوم نجات محیط‌ زیست با فناوری

روند رو به رشد صنعتی شدن جوامع و تصرف منابع طبیعی زمین و استفاده بیش‌ازاندازه از آن‌ها موجب شده است در چند دهه اخیر مصرف بی‌رویه منابع زمین به حدی افزایش یابد که حتی از ظرفیت اکولوژیکی کره زمین نیز بیشتر شود.

افزایش جمعیت زمین و مصرف روزافزون فردی، ازجمله مهم‌ترین عوامل رشد مطالبات انسان‌هاست. میزان استفاده افراد از منابع کره زمین تحت عنوان «ردپای اکولوژیکی» انسان بر روی زمین یکی از مهم‌ترین مباحث روز دنیا و به معنی آثاری است که هرکدام از جوامع در اثر سبک و شیوه زندگی خود، بر طبیعت به جای می‌گذارند.

به طور دقیق، این شاخص میزان پهنه‌های زمین و آب مورد نیاز برای تولید تمام منابعی که یک فرد، جمعیت یا فعالیت، مصرف و پسماند تولیدشده را جذب می‌کند، در نظر می‌گیرد.

بیشتر کشورها، بیش‌ازحد ظرفیت زیستی موجودشان، از محیط‌زیست بهره می‌برند. اگر همه افرادی که در دنیا زندگی می‌کنند، سبک زندگی‌شان مانند یک شهروند ایالات‌متحده یا امارات متحده عربی باشد، ظرفیت زیستی معادل پنج زمین لازم است تا میزان مصرف انسان‌ها را تأمین کند. در مقابل، اگر مردمی که در دنیا زندگی می‌کنند، شبیه مردم کره جنوبی بودند، تنها ۱.۸ سیاره لازم بود و اگر مردم دنیا شبیه مردم هند زندگی می‌کردند، بشر کمتر از نیمی ‌از ظرفیت زیستی زمین را استفاده می‌کرد.

سرانه رد پای اکولوژیک ایران در سال ۲۰۱۲ حدود ۲.۸۸ برابر متوسط جای پای اکولوژیک جهان بوده و در مقایسه با قاره آسیا (با سرانه جای پای ۱.۸)، ایران جای پای بسیار بزرگ‌تری نسبت به کشورهای قاره آسیا دارد.

عوامل اقتصادی بیشترین تأثیر را در تخریب محیط‌زیست دارد و دراین‌بین قطعاً یکی از اقداماتی که می‌تواند به کاهش رد پای اکولوژیک انسان در عصر حاضر کمک کند بانکداری الکترونیک است به‌این‌ترتیب که با کاهش نیاز به چاپ قبوض خدمات، اسکناس و اوراق و اسناد بانکی، کاهش سفرهای درون‌شهری و … به‌عنوان یکی از شیوه‌های جدید، مؤثر و کم‌هزینه، به حفظ محیط‌زیست کمک می‌کند.

صادق فرامرزی، مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش

منبع: ایران کیش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.