راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مجوز برداشت مستقیم از حساب اشخاص صادر شد

امکان برداشت مستقیم از حساب بانکی اشخاص با اخذ مجوز از آنان برای اولین بار در کشور فراهم شد.

به گزارش عصر ارتباط، مدیر سامانه های ملی پرداخت شرکت خدمات انفورماتیک از امکان‌پذیر شدن برداشت مستقیم از حساب بانکی اشخاص بر اساس مجوزی که فرد ذی‌نفع در یک مقطع معین با سقف برداشت مشخص ارایه می‌کند، خبر داد و گفت: «مشخصات نهایی این خدمت تا پایان تابستان امسال جمع‌بندی می‌شود».

محمد بهمنی در ادامه گفت: «سامانه برداشت مستقیم پایا، برای اولین‌ بار است که امکان ارایه خدمات بانکی مبتنی بر دستور برداشت‌های از پیش تاییدشده را به‌صورت بین بانکی و حتی درون‌بانکی میسر می‌کند».

در این سامانه پس از کنترل مجوزهای برداشت از حساب پرداخت‌کنندگان در سامانه مدیریت متمرکز مجوزها، دستور برداشت‌ها به‌صورت انبوه و در قالب فایل به بانک برداشت‌کننده ارسال می‌شود و بانک در موعد مقرر نسبت به برداشت از حساب‌های مندرج در فایل اقدام می‌کند و ذی‌نفع مبالغ برداشت‌شده را به حساب خود واریز می‌کند.

استفاده از خدمات برداشت مستقیم پایا، امکاناتی مثل پرداخت اقساط و پرداخت‌های ماهیانه قبوض، شهریه، اجاره‌بها،‌ آبونمان‌ها و همچنین پردازش خودکار تراکنش چک را بدون نیاز به مراجعه به شعب بانک و انتقال فیزیکی اسکناس، چک یا اسناد بانکی کاغذی به‌صورت بین بانکی و خودکار به وجود می‌آورد.

بهمنی گفت: «با کسب مجوز از مشتری، در زمان‌های مقرر برداشت از حساب او توسط بانک انجام می‌شود و وجه مورد نظر به حساب بستانکار در همان بانک یا بانکی دیگر واریز می‌شود».

به گفته او، از آنجا که عملکرد این سامانه مشابه واگذاری چک در بانک‌های مقصد است، استفاده از خدمات سامانه برداشت مستقیم می‌تواند جایگزین بخش بزرگی از پرداخت‌های مبتنی بر چک شود.

مدیر سامانه های ملی پرداخت شرکت خدمات انفورماتیک همچنین در خصوص الزامات قانونی این کار گفت: «الزامات قانونی برای اجرای این پروژه تا حد زیادی پیش‌بینی و انجام شده اما جزئیات آن باید توسط کارگروه پایا بانک مرکزی تدوین و تصویب شود».

این خدمت به صورت‌ همزمان برای تمام بانک‌هایی که توافق‌نامه‌های لازم را با بانک مرکزی امضا کرده و عضو زیرسامانه برداشت مستقیم پایا شده‌اند مطابق با زمان‌بندی بانک مرکزی قابل ارایه است، اما بانک‌ها نیز باید این خدمت را در سامانه‌های واسط مربوطه و سیستم بانکداری متمرکز خود طراحی و پیاده‌سازی کنند.

بنا به گفته بهمنی، این سامانه در حال حاضر قابلیت پردازش روزانه دو میلیون تراکنش را دارا است.

منبع: عصر ارتباط شماره ۴۱۹

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.