پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تفاوت میان کارتهای اعتباری ایمن و ناایمن چیست؟
تفاوت میان کارت های اعتباری ایمن (محدود) و نا ایمن (محدود)
کارت اعتباری ایمن و ناایمن دو نوع مختلف از کارتهای اعتباری هستند که برای دریافت یکی باید سپرده نزد بانک گذاشت و برای دیگری سپردهای لازم نیست و البته سقف اعتباری آنها هم با هم فرق میکند. استفاده از پول پلاستیکی یا همان کارتهای اعتباری اخیرا به شدت در غرب افزایش یافته است و تقریبا کسی به ندرت پول نقد با خود حمل میکند و ترجیح میدهند که پرداخت های خود را از طریق کارت اعتباری پرداخت کنند. اما این وابستگی شدید به این کارتها، مشکلاتی هم برای مردم ایجاد کرده است. اگرچه انضباط مالی اینطور حکم میکند که از این کارتها فقط در مواقع مورد نیاز و ضروری استفاده شود اما مردم در حال رفتن به این سمت هستند که برای پرداختهای غیر ضروریشان از این کارتها استفاده کنند. خرج نادرست و یا بیش از حد اعتبار داخل این کارتها باعث شده است که مردم ماهانه مبلغ زیادی را به عنوان سود به شرکتهای صادر کننده این کارتها بپردازند. هرچند این به معنای سود بیشتر برای شرکتهای صادر کننده این کارتها است اما آنها نگران از دست دادن مشتریانشان هستند. همین امر منجر به ایجاد و توسعه کارتهای اعتباری ایمن شد.
کارتهای اعتباری ایمن
مفهوم کارتهای اعتباری ایمن برای غلبه به مشکل رو به افزایش افراد بد سابقه یا بی سابقه اعتباری ایجاد شد. با افزایش تعداد روزافزون افراد متقاضی برای دریافت کارت اعتباری و رایج شدن استفاده از کارتهای اعتباری، شرکتهای صادر کننده کارتهای اعتباری مجبور شدند که فکری به حال تعداد بیشماری از تقاضاها از طرف افرادی با سابقهی اعتباری ضعیف بکنند. همانطور که شرکتهای کارتهای اعتباری برای افرادی با سابقه اعتباری خوب و قابل اطمینان کارت صادر میکردند، رد کردن درخواست آن دسته از افراد که سایقه اعتباری خوبی نداشتند سخت شد. سرانجام به ایده کارتهای اعتباری ایمن رسیدند. برای گرفتن یک کارت اعتباری ایمن، شخص مجبور است تا مبلغی را به عنوان سپرده نزد شرکت صادر کننده کارت بگذارد و اینکه برای خود سقف خریدی تایین کند. این کارتها برای آن دسته از افرادی مناسب است که بر عادتهای خریدشان کنترل ندارند؛ چراکه با داشتن این کارتها دیگر نیازی ندارند که نگران موجودی اعتبار کارت خود باشند.
کارتهای اعتباری ناایمن
همانطور که از اسمش پیداست، این کارتها ناامن هستند که این به این معنی است که برای صارد کردن این کارتها شرکتهای صادر کننده هیچ سپردهای دریافت نمیکنند. و البته این شرکتها این کارتها را فقط برای افرادی صادر میکنند که سابقهی اعتباری خوبی دارند و قسطهایشان را ماهانه به طور مرتب پرداخت کردهاند. چنین افرادی معمولا از سقف اعتبار بالاتری برخوردار هستند و همچنین نرخ سودی که میپردازند نسبت به دیگران کمتر است. همچنین دارندگان این کارت میتوانند انتخاب کنند که بدهی کارت اعتباریشان را ماهانه به طور کامل پرداخت کنند و یا اینکه ماهانه قسمتی از آن را بپردازند که مانده حسابشان مشمول سود بانکی میشود.
تفاوت میان کارت اعتباری ایمن و ناایمن
بنابراین تفاوت میان کارتهای اعتباری ایمن و ناایمن خیلی واضح است. اینکه کارتهای اعتباری ایمن به افرادی توصیه میشود که سابقه اعتباری خوبی ندارند و برای دریافتش باید سپرده نزد بانک بگذارند و کارتهای اعتباری ناایمن مختص افرادی است که از سابقه اعتباری بسیار خوبی برخوردارند و برای دریافتش هیچ سپردهای نزد بانک نمیگذارند و اینکه این گروه سود کمتری به بانک میپردازند تا گروه دیگر. پس کارتهای اعتباری ایمن برای آن دسته افرادی هستند که سابقه اعتباری خود را خراب کردهاند و دوباره میخواهند آن را از نو بسازند. حتی افراد برشکسته هم میتوانند از این طریق دوباره سابقه خراب اعتباری خود را بسازند. این را هم به خاطر داشته باشید که منظور از ایمن یا ناایمن بودن این کارتها سپرده شما نزد بانک است و نه اینکه این کارتها امنیت دارند یا خیر!