پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک مرکزی به بانکها ابلاغ کرد / ساعات کاری ساتنا و پایا از ۱۸ شهریورماه
بانک مرکزی، ساعات کاری سامانههای ساتنا و پایا در راستای تغییر ساعت کاری ادارات و شعب بانکها را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در خصوص تغییر ساعات کاری سامانههای ساتنا و پایا به دلیل تغییر ساعات کاری شبکه بانکی کشور تا نیمه شهریورماه سال جاری و با توجه به بازگشت ساعات کاری ادارات و شعب به وضعیت پیش از ابلاغنامه موصوف، بدینوسیله ساعات کاری سامانههای مزبور از روز شنبه مورخ ۱۸ /۰۶ /۱۴۰۲ به شرح جدول زیر اعلام میشود:
طبق این گزارش، پایا یک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانکها اجازه میدهد تمامی تبادلات بینبانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداختهای خرد بینبانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیادهسازی، ارائه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر میسازد و به کمک این سامانه، بانکهای عضو آن میتوانند بنا به درخواست مشتری، دستور واریز یا برداشت وجوه در حسابهای سایر بانکها را صادر کنند.
بانک مرکزی با پیادهسازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بینبانکی) را فراهم کرده و مشتریان بانکها با استفاده از پایا میتوانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله کنند.
همچنین، ساتنا سامانهای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنشهای بینبانکی و دستور پرداختهای فوری را بهصورت انفرادی و آنی انجام میدهد. در این سامانه مشتریانی که در بانک ملی دارای یکی از انواع حساب (جاری، پسانداز و کوتاهمدت) هستند، میتوانند نسبت به انتقال وجوه (مبالغ بیش از ۵۰ میلیون تومان) به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانکها اقدام کنند.
سامانه ذکرشده به مشتریان یک بانک این امکان را میدهد تا با مراجعه به شعب بانک خود یا از طریق سامانه اینترنتی بانک، حوالههایی با مبالغ بیش از ۵۰ میلیون تومان را به هر حسابی در هر بانکی انتقال دهند که مزایای بهکارگیری ساتنا را میتوان امنیت، سرعت و سادگی انجام عملیات آن نام برد.